När jag besökte flickvännen i Skåne åkte vi på en roadtrip tillsammans med en vän till henne. Jag blev så klart helt hänförd av naturen redan när vi begav oss ut på vägarna.

Häxans hus

Vi fick se skylten ovan och kunde inte motstå spänningen i att göra en avstickare.

Häxans hus

Pulsen höjdes när vi gick ur bilen och närmade oss huset. Utanför dörren vaktade två drakar.

Häxans hus

Lyckligtvis kom vi därifrån helskinnade och lugnade, eftersom det verkade vara en fredlig plats och inte något gömställe för besvärjelser och ondskefulla varelser.

Brösarp

Vårt första utflyktsmål var som rubriken antyder Brösarps backar. Inspelningsplatsen för Nangijala-scenerna i Bröderna Lejonhjärta och reklamfilmerna Bregottfabriken.

Pomeranian

Vi begav oss ut mot backarna med våra fyrbenta vänner i glatt sällskap. Två gulliga pomeranian.

Pomeranian

Det var så otroligt vackert att blicka ut över dessa vyer. Ett riktigt paradis. Och så alla de där stora rovfåglarna cirkulerandes över våra huvuden (vi höll hårt i hundarna).

Brösarps backar

Vad vi inte visste då var att det var de södra backarna vi hade besökt och inte Nangijala-platsen. Efter vår pannkakslunch på rastplatsen begav vi oss därför vidare till de norra backarna.

Brösarps backar

Då var det som att häxans besvärjelser ändå hade kommit över oss. J skrämde livet ur mig när hon föll baklänges från en stätta ner på några stenar. Skämten om att i alla fall inte behöva ta sig till Nangijala om hon hade dött var som vanligt långt över gränsen. Vi skrattade högt i adrenalinpåslagen.

Brösarps backar

Efter att ha försäkrat mig om att hon var okej, om än mörbultad, försökte jag lugna mig själv på mitt klassiska mindfulness-vis: fotografera blommor. Jag har absurt många bilder på rosenknoppar och blåklockor från denna plats. Och är så tacksam för att J klarade sig med blåmärken och muskelsträckningar.

Brösarps backar

Nangijala var en drömlik plats. Här hade jag kunnat stanna i evigheter.

Brösarps backarBrösarps backar

Som att alla bilder jag hade av ett paradis hade samlats på en plats. Jag förstår verkligen att detta valdes som inspelningsplats för Nangijala. Jag hoppas att det är hit jag kommer när jag dör.

Brösarps backar

Vi gick uppför kullarna så långt upp det gick och sen in mellan två buskage.

Brösarps backar

Och där uppe var det en magisk utsikt; ett grönskimrande fält mot horisonten.

Brösarps backar

Vi gick däremot inte vidare eftersom hela backen ner var täckt av lera. Vi hade haft tillräckligt med halkiga äventyr för dagen. Istället satte vi oss i gräset en stund och blickade ut över Törnrosdalen.

Brösarps backar
Brösarps backar

Hundarna var sötare än sötast i gräset och jag fick hjärtsnurp några gånger om av den rödlätta pälsen och de djupt varma ögonparen som mötte en med glädje.

Pomeranian
Brösarps backar

Det blev dags att dra vidare ut mot kusten, till Kivik och vidare ned till Rörums paradisstrand. Självklart ska ni få följa med tillbaka dit också, en annan dag.

Skåne roadtripBrösarps backar

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

avtryck

 1. Himmelska hemlig Svara

  E lugn, mår bra.
  Fortfarande lite besviken att du inte sprang fram till mig och drog en “gjorde det ont när du föll från himlen?” replik.
  Minns du hur jag högljutt klagade som en bitch i bilen påväg bort från häxans hus om hur mitt hår och hela jag nu stank rökelse precis innan vi skulle gå över kotrappan? Tror minsann häxan försökte tysta mig då, kanske en gång för alla. Häxa lärde maj läxa.
  Mvh hemlig, hotad och blå men rökelse stinker ändå

  • Wilda Svara

   Haha, jag får träna upp min förmåga att säga bra repliker i såna här situationer. Haha ja, det måste ha varit det som gjorde det. Stackars dig. <3

 2. Phu, vilken tur att hon inte skadade sig allvarligare! Med det sagt så är jag så glad över att du gillade Skåne (den där lokalpatriotismen går visst aldrig ur…) och Brösarps backar är ju vansinnigt vackra!

Kommentera