Hej februari! Nu kickar vi gång den sjätte veckan på året. Det är så fint att känna av när det blir måndag. Förr märkte jag verkligen inte så stor skillnad på helg och vardag och jag märker hur bra jag mår av att ha den skillnaden. På fredag har jag en tenta och veckan kommer cirkulera mycket runt det. Det är en G-tenta på 4 hp och jag känner mig ganska lugn inför den. Även om jag inte förstår så mycket av statistiken än så tror jag att det lossnar snart.

I veckan kommer det vänner till stan för någon slags nationell konferens om kultur och människor. Folk och Kultur heter den. För er som är nyfikna och befinner er i krokarna men inte har råd att betala inträdet så finns det några öppna events. Bland annat är min MonthlyMakers-kollega och vän Mikaela på plats med sin folkhögskola där hon gör konst i form av keramik. Det blir kul! Efter tentan ska jag passa på att ha lite kul umgänge innan PM-arbetet drar igång. En liten mini-studie och mini-uppsats ska skrivas. Det ser jag fram emot!

Bullet journal veckoplan nr 6 - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | idag startar dagen tidigt med en tillämpningsövning i kvantitativ analys. efter det ska jag äta lunch med Daniel och sen ska vi plugga ihop. mysig dag <3
tisdag | tentaplugg för hela slanten med avbrott för en promenad till Blomsterlandet för att köpa årets fröer.
onsdag | tentaplugget fortsätter och jag behöver ut och röra på mig även denna dag + träna styrka.
torsdag | varva tentaplugg med att träffa vänner som är i stan för Folk och Kultur.
fredag | tenta om samhällsvetenskaplig metod på morgonen, styrketräning och yoga efteråt och sen hänga med Daniel <3! och gå på meditation ihop.
lördag | blogga stjärnögonblick, städa, mata en väns gnagare och ha mello-mys-kväll med stjärnmamman Eva. <3
söndag | kanske åka på en dagstur till Linda innan jag kollar till gnagaren (om min ork stabiliserat sig).

Veckans matsedel

Svamprisotto som Ellen fick mig sugen på, en lunch på stan på torsdag, zucchinipasta med soltorkad tomat, gnocchi med fetaost och spenat, svampomelett (jag gillar svamp) och broccoligratäng.

Veckans träning

Jag får lite ont i magen av att jag inte hinner träna som jag behöver. Min kropp mår verkligen inte bra av detta och jag borde ju verkligen prioritera det. Jag ska göra mitt bästa för att styrketräna i alla fall två gånger den här veckan och komma igång med daglig yogastretch morgon och kväll.

Veckans återhämtning

Jag behöver en del tid för mig själv i veckan, för att skriva och sätta ord på något jag kämpar med just nu. Jag vill komma i säng i tid och behöver då börja trappa ned aktivitet tidigare på kvällen. Halvdagar i skolan är det allra bästa för min ork och därför blir det naturliga inslag av meditation och vila vid lunch utan stress på att hinna tillbaka till skolan.

Veckans utmaning

Att få till återhämtning och träning mitt i allt som händer med tenta, PM-planering och umgänge. Jag behöver använda mig av “återhämtning i rörelse” på så vis att jag behöver se de där små luckorna i tiden då jag kan ta några djupa andetag, avsätta 10 min för meditation och stretcha inför sänggåendet.

Veckans ledord

När ingenting är säkert är allt möjligt.

Veckans fråga

Vilka utmaningar har du i ditt liv just nu? Det är så sant det där med att vi alla kämpar med något. Var snäll, alltid <3

10 kommentarer

 1. Hoppas att din vecka blir fin och att du hinner ta tid till din styrketräning. Relaterar så till att kroppen mår bra av att få ta i, det känns som att samtidigt som en brukar energi där, får en tillbaka det tiofaldigt. Idag ska jag till kuratorn på högskolan och prata ut lite om en massa grejer som hände på mitt utbyte och även ta upp att jag vill gå regelbundet för att bygga upp min självkänsla. Annars är veckans utmaning att skriva färdigt terminens första arbete – en litteraturöversikt på 6hp. KRAM

  • Underbart att du beskriver det så, det hjälper mig att motivera mig! Så mycket modigt du gör! Jätteviktigt att du tar hand om dig själv. Och jag hoppas att det gick bra med litteraturöversikten. Låter stort! Här ska jag snart börja med ett PM på 8 hp så det blir en rejäl utmaning. Kramis!

 2. gott med så mycket svamp i matsedeln! MVH en som också älskar svamp :)) hehe!

  min största utmaning just nu är nog bara att orka. inte för att vardagen just nu är jättetung, utan för att jag tynger ner av allt grubbleri jag pysslat med på sistone. du vet när något skaver, och en bara gräver och gräver för att komma ifatt vad? gillar inte den situationen, men där är jag. försöker förstå. så just nu vill jag bara orka. orka ha en okej vardag, orka vara en schysst person och orka plugga samtidigt om jag tampas med utmattningen. men du, det löser sig väl allt? visst gör det?

  • Fantastiskt med en svampkompis <3 Ja det där är svårt. Jag känner igen mig så väl. Det är svårt också när grubblerierna tar så mycket kraft. Det kommer att lösa sig, för på något sätt går det ju ändå. Var rädd om dig!

 3. fina bästa! lycka till på tentan, det kommer gå så bra lovaarrrrr. och hälsa eva från mig plz!!

 4. Svamprisotto är gott! Och zucchinipasta lät spännande. Är det med zucchini istället för pasta eller som sås?

  Just nu känner jag mig så trött på vintern. Det är så mycket kläder som ska på varenda gång vi ska ut. Längtar till våren!!! Och så ska mitt barn börja inskolning till förskola nästa vecka. Känns jättekonstigt men jag hoppas det blir bra.

  • Supermumsigt! Det är osthyvlade skivor av zucchini som steks i olja med salt och sen något gräddliknande och soltorkade tomater till. Gott så det förslår!

   Känner verkligen igen det. Åh vilken spännande fas! Jag läste att det har gått bra, så vad fint att det blev så. Nu är det snart vår.

Kommentera