I måndags firade vi ett helt år som par. Jag har faktiskt inte haft ett förhållande som har varat så länge, i alla fall inte i sammanhängande tid. Vi hade redan innan kikat på vad vi ville göra och jag påmindes om en minnesvärd stund på Dufweholm herrgårds dagspa. Innan jag bokade skrev jag till Daniel att om vi äter snabbt direkt efter seminariet och åker 13 hinner vi dit till 14. Daniel svarade precis min tanke: Vi fixar matlådor så funkar det. Vi är som bäst i den där synkningen i vardagen. Så också nu.

Efter seminariet åt vi våra goda matlådor och packade ner badkläderna. I duggregnet begav vi oss iväg. Längs motorvägen förundrades jag över skogens djupa mossgröna och björkarnas vinröda skuggor.

När vi kom fram till herrgården dansade älvorna på sjön. Jag sprang genast ut med kameran och glöden i mina ögon gick inte att ta miste på. Daniel stod tålmodigt vid min sida, som så många gånger förr.

Dufweholm - reaktionista.se
Dufweholm - reaktionista.se

Dufweholms herrgård visade sig från sin mysigaste sida. Vi var helt ensamma på spaanläggningen och kunde i lugn och ro njuta av varandras sällskap. Det var så värdefullt att få tid bara för oss utan måsten och tankar på studier. Trötta studieryggar och spända muskler fick precis vad de behövde. I mörkret trippade regnet mot bryggan när vi sänkte ner våra kroppar i det heta vattnet.

Dufweholms herrgård dagspa - reaktionista.se

Dufweholms herrgård dagspa - reaktionista.se

Då och då klev vi ur det varma vattnet för att fylla på med frukt, nötter och kylda juicer. Jag hängde en stund i bastun också och förundrades över imman på fönstret. Tankarna flöt iväg i värmen och sinnesron landade mjukt i min grund.

Dufweholms herrgård dagspa - reaktionista.se

Dufweholms herrgård dagspa - reaktionista.se

Utanför fönstret smattrade regnet mot utomhuspoolen, trädäcket och bryggan. Jag var lite sugen på ett vinterdopp men stoppade mig för att vara lite mer rädd om min kropp. Mysstämningen i den varma spaanläggningen kändes som en varm snäll kram.

Dufweholms herrgård dagspa - reaktionista.se

När vi var nöjda och min kropp var mjuk i varje muskel, inklusive hjärnan, gav jag ansiktet lite extra omvårdnad. Sen var det dags att ge oss ut i världen igen.

Dufweholms herrgård dagspa - reaktionista.se

På vägen hem lyssnade vi på gamla Hassan-klipp och skrattade högt medan regnet föll ner över den mörka bilvägen. Nu saknades bara mat i magen och vi hade sedan innan bestämt oss för Hamburgerbruket i Torshälla. Jag testade en av de tre vegetariska burgarna – Osten från ön med halloumi. Men det som stack ut var deras pommes! Tips tips!

Sen försökte vi ta en bra bild på oss i kvällsmörkret när all energi hade gått ur oss. Det gick sådär, men vad gör väl det när glittret finns där så fort vi möter varandras blickar? Och pirret i magen gifter sig fint med tryggheten vi vilar i.

Hamburgerbruket Eskilstuna - reaktionista.se

6 kommentarer

 1. Jag har i smyg följt din blogg under hösten. Flera gånger har jag velat lämna en kommentar eller mail. Men varenda gång jag orden känts för små för det jag vill ha sagt. Nu lägger jag prestigen åt sidan, det viktigaste är att du får reda på att du hjälper mig.
  Mitt namn är Linn, jag studerar återigen socionom efter 17 månaders sjukskriven. Jag kämpar på 25% och en individuell studieplan. Jag älskar skolan och vet att jag valt rätt yrke, trots det smyger sig rädslan inför framtiden på ”hur ska det gå?”. Genom dina texter får jag en känsla om att jag är inte ensam. Du ger mig hopp, kan du kämpa så kan jag. Trots att vi inte känner varandra och befinner oss många mil ifrån kan jag ändå få en känsla att någon vandrar samma stig som jag.
  Jag förundras utav din texter och drar efter andan av dina fina bilder. Sen livet ville sig annorlunda för mig, maj 2017 då jag fick en hjärnblödning, har kameran blivit en trogen vän. Jag fotar, finner ro, glädje och stillhet.
  Du skriver på ett naket, ärligligt och brutalt sätt. Jag beundrar dig, ditt mod, din stillhet och trots allt du vart igenom så lyser kärlek och hopp igenom. Jag glädjs när jag läser att du haft en fin dag och jag lider med dig när smärtan är stark.

  All kärlek till dig ❤️
  Linn

  • Hej Linn! Tack för att du ger dig till känna <3 Vet hur det är när det känns så och är SÅ glad att du la prestigen åt sidan. Dina ord är som den mjukaste snälla filten som sveper in mig i värme. Och så mycket viljestyrka du förmedlar. Det är så lätt att ge upp när motståndet blir så stort, men du har hittat en annan väg. Det gör mig glad, och rörd. Du är inte ensam. Du är verkligen inte ensam. Men det är lätt att känna så i jämförelse med andra friska. Det är därför vi bara får jämföra oss med oss själva. Tusen tack för dina ord, som ger den här platsen en större mening även för mig. Tack för att du ser och synliggör. Kameran är verkligen en trogen vän. Något att vila i, både bland människor och i ensamhet. En intuitiv process där jag får skapa av känsla och inte tanke. Befriande. Glad att också du har hittat det utloppet/inflödet. Jag hoppas att vi hörs mer framöver, och vet om att jag alltid finns ett mail bort. Med kärlek, hopp och ett lyssnande öra.

   All kärlek till dig, Linn. <3

 2. Vilken underbar dag det verkar ha varit. Mös av att läsa! Väl unt till er båda ♥︎

 3. Gud vad mysigt ni verkar ha haft! Grattis till ett år och alla kommande år, ni är så himla fina <3

Kommentera