Jag hoppas att du har fina nya dagar i det nya året. Jag tar det så lugnt jag bara kan eftersom förkylningen inte riktigt har gett sig än. Idag har jag blivit bortskämd med lunch och shopping av extraföräldrar. Och tittat på snön som singlar ner mot marken.

Snowfall

Nyårsaftonen blev något annat än jag hade hoppats på. Jag försökte göra det allra bästa av det ändå. Nyårsafton 2014 var det ju något värre med både feberyrsel och mardrömsvärk. Denna nyårsafton kunde jag också trivas i mitt eget sällskap på ett annat sätt, och tillåta mig att vara ledsen för ensamheten en stund.

Självklart skulle jag bjuda mig själv på trerätters! Och inte vad som helst – min absoluta favoriträtt alla kategorier, nämligen canneloni.

New year

Som den erfarna canneloni-kokerska jag är satte jag igång tidigt. Lök och vitlök skulle hackas och stekas, spenaten tinas (tycker bäst om fryst spenat), blandas med ricottaosten och sen skulle pastarören fyllas ett i taget. Tomatsåsen kokade upp och bechamelsåsen rördes till innan ugnen var redo för att ordna pastafest.

New year

Till förrätt blev det smörstekta skogschampinjoner på toast. Mumsigt!

New year

Nyårsbingon började och jag tog en rejäl portion av denna utsökta maträtt och njöt av varje tugga. Med bladspenat och körsbärstomater till blev det extra fräscht och lyxigt.

New year

Till maten hade jag botaniserat bland det alkoholfria på systemet. Denna kväll bjöd jag mig på Fentimans Ginger beer, ett rosévin från Chill out och Natureos vita.

New year

Jag skålade in det nya året i rosé och iklädd mitt mellandagsfynd: en orientalisk klänning/tunika från H&M. Dagen till ära hade jag lite extra kajal på ögonen också. Tur att jag har er så att någon fick se hur snygg jag var denna kväll.

New year

Lagom till treans bingo tog jag fram den efterlängtade glassen och jag kunde ju inte helt vänta tills den hade tinat, men hjälp så gott det är. Och jag har verkligen inte smakat många sorter av Ben & Jerry’s eftersom jag tänker att jag vill veta att jag älskar det om jag ska betala för det. Så ja, cookie dough blev det även denna kväll. Oh my så gott.

New year

Och tror ni inte att jag hade turen på min sida denna kväll? En hel hundring kammade jag hem.

New year

Efter bingon kändes det lite tomt så jag bestämde mig för att dra iväg till kyrkan och vara med på nyårsbönen. Även om jag har lite svårt för det där gammelkyrkliga så blev jag glatt överraskad av en skarp sångerska med känsla i tonerna. Jag mötte upp en vän strax innan tolvslaget och bland ett par tusen andra jublade vi över det storslagna fyrverkeriet.

output_CeKZfk

Efter att ha krånglat mig hem bland alla människor (och förfärats över hur pinsamma, vidriga, sexistiska och oempatiska människor blir på fyllan) landade jag i min soffa. Jag dukade fram ostbricka och Natureos vita alkoholfria. Sedan njöt jag av både Malena Ernman, Kristin Amparo och min idolcrush Mariette Hansson på SVT Play.

New year

God fortsättning, mina fina läsare och vänner!

7 kommentarer

  1. Låter som det var en mysig kväll! Jag drar mig också för att testa nya BJs för att de är så dyra och tänk om man inte gillar den smaken… Min absoluta favorit är i alla fall strawberry cheesecake, påminner lite om cookie dough fast med jordgubb och lite krispigare eftersom det inte är deg utan kaksmulor i typ. Riktigt god i alla fall!

    • Åh, får vara modig och testa den nästa gång. De hade extrapris på ICA innan nyår så då vågade jag kosta på mig. 🙂

  2. Pingback: Stjärnögonblick v 53: nyår, iskristaller och strategier. | REAKTIONISTA

Kommentera