I sommar har jag läskat mig med många olika goda drinkar, men den här drinken gjorde det jag inte trodde var möjligt – jag uppskattade öl! Receptet hittade jag hos ICA och improviserade efter egen smak. Den här drinken är som rinnande solsken. Alkoholfri öldrink coming up!

Nykter drink med öl - reaktionista.se

Och självklart sätter vi betyg med kapsyler (visst blev det jättelikt? *nickar stolt*).

Mitt betyg Syrlig, läskande och öl blev plötsligt gott
kapsyl ikon grönkapsyl ikon grönkapsyl ikon grönkapsyl ikon grönkapsyl ikon svart

 

Nykter drink med öl - reaktionista.se

Du behöver: 
✶ 5-7 basilikablad
✶ 4 cl citronsaft
✶ 5 cl fläderblomssaft
✶ 1/2 alkoholfri öl (33 cl)
✶ Is

 1. Riv basilikan med händerna.
 2. Blanda med citronsaft och fläderblomssaft.
 3. Fyll glaset med is.
 4. Häll över drinkblandningen och fyll upp med ölen. (Vi delade på en 33 cl, men gillar du ölsmaken kan du hälla i mer).

Det går också bra att blanda direkt i glaset om du tar isen först och rör om ordentligt.

Nykter drink med öl - reaktionista.se

Vilken är din bästa nyktra drink? Ge mig recept!

10 kommentarer

 1. Spännande! Jag tycker visserligen om öl redan men råkar ha alla ingredienser hemma (förutom ölen haha). Carlsbergs alkoholfria är dessutom min absoluta favvo! Har hunnit testa många olika sen jag blev gravid men tycker att majoriteten tyvärr smakar lite konstigt :S Särskilt om en kan jämföra med “vanlig” öl.

  • Wilda Svara

   Jackpot! Köp öl och testa! Jag tycker också bäst om Carlsbergs. Ja jag minns knappt hur alkohol smakar så för mig är det omöjligt att jämföra. Kul att du ändå testat dig fram som gravid och inte bara druckit annat. 🙂 Jag kan rekommendera en citronöl från Clausthaler som jag också hittat i sommar.

 2. Vilken spännande drink med öl som bas, inte sett det särskilt ofta. Jag är lite skeptisk till basilika annat än i matlagning, men ska nog prova det här ändå för dina bilder får det att se otroligt läskande ut!

  • Wilda Svara

   Ja den är verkligen speciell. Och basilikan gör sig gott till detta helt klart. Använder ofta kryddor i drinkar och det blir en spännande kombination tycker jag.

  • Wilda Svara

   Testa! Jag blev sugen direkt nu när jag blev påmind om den igen.

Kommentera