Hej sommaren,
jag har saknat dig, saknat solvärmen mot huden och dina magnifika ljumma kvällar.

Med dig vill jag dricka alkoholfritt rosé på balkongen till ljudet av musik från någon annans öppna balkongdörr. Blanda sötman med ljuva solnedgångar och kyssa hennes läppar för att jag inte får nog. Jag vill höja våra händer i ett Pridetåg för kärleken som borde vara lika självklar som vi är.

Jag ska tappa alla klockor och bara njuta av att vara just här, just nu. I kärlek.

Summer evening

Jag ska kliva ner i Mälarens vatten från en brygga och bäva inför kylan innan jag ger mig hän och kastar mig ut i simtagen. Jag ska ignorera dem som ser ärren på mina armar och veta att sommaren aldrig dömer, bara drömmer. Jag önskar mig sand mellan tårna och att få släppa alla måsten och krav, följa nyckelpigor och fjärilars resor i frihet.

Jag vill memorera snäckor i mina händer, känna doften av saltvatten mot huden, lyssna till måsarna och vindarna i träden.

Näckros

Jag vill äta jordgubbar på en picknickfilt till ljudet av vågskvalp, omgiven av din grönska. Jag vill äta glass med bara solbruna ben och förbanna din stekheta solen när det hettar i huden vid läggdags. Läsa böcker om livet ur andras perspektiv, öppna mig för det nya, ta emot. Jag ska urskilja så många nyanser av grönt att jag tappar räkningen och jag vill beundra alla guldtoner av ljus du pryder världen med. Jag vill förundras av dina solnedgångar, förändras av kärleken i dina nyanser.

Mitt hem ska få översköljas av din prakt i nya sommarbuketter som ständigt varierar i färg. Jag ska se deras detaljer.

Fields of gold

Jag vill grilla i vänners sällskap och känna doften av eld i mina kläder dagen efter. Jag vill le när människor klagar på regnet och tänka på hur vi aldrig lär oss att det är så svensk sommar ser ut. Jag vill vandra hand i hand i ösregn och följa regnbågen tills den bleknar. Jag vill binda kransar till midsommar och stå och huttra ute på kvällen för nu är det ju sommar och då ska vi ju vara utomhus, för bövelen.

Jag ska värma mig i ljuset från ögon som bryr sig.

Sweden

Jag ska träffa människor jag har saknat så länge och låta dem möta min kärlek, skratta så att jag får ont i magen och kanske vinna den där sjukampen. Jag ska åka på utflykter med min partner in crime, äta glass i oväder så som vi gör. Jag ska föreviga mitt första bröllopspar, vara stolt och nöjd hur det än blir. Njuta av dagen och av människorna som bildar ett sammanhang jag alltid har önskat mig.

Jag ska inkludera mig själv i livet. Vara där. Vara här.

Ladybug

Jag ska äta solmogna tomater från balkongen, krydda smörgåsen med citronmeliss och plocka hallon till frukost. Dricka egengjord flädersaft och låta mina händer dofta av liljekonvalj. Nysa till nyklippta gräsmattor och låta mig bländas av din sol. Jag vill smaka dina tusen smaker och känna dina tusen dofter, låta dem beröra mig och lägga sig i mina minneskanaler, slå rot.

Jag vill bli en vildblomma som fjärilar fladdrar förbi.

Summer

Jag ska ta mig tid att skriva det som annars inte blir skrivet, ge mig tid med orden och kreativiteten i alla dina dagar som springer ifrån mig. Bredvid mig ska ett glas med iste läska mig i min strävan och när jag behöver en paus ska jag sjunga om dig. Och jag ska be henne spela och sjunga sig in i delar av mig som bara hon kommer åt.

Jag vill lyssna till hennes röst och höra kärleken eka tillbaka.

August

Jag ska besöka skogarna där livet brann ner och nytt liv tar form, vandra bland mina västmanländska trädrötter och se horisonterna skifta i färg. Asla ska få springa över gräsmattor och leka i skogen, leva ut allt det vilda som bor i henne. Jag ska följa hennes exempel och klättra i träden, sparka av mig skorna och göra piruetter över gräset.

Jag ska släppa taget om det jag inte behöver, dansa bort det i vinden.

Kantareller

Jag ska resa till vänner och kärlek. Bada i Vättern med vattenvarelsen vid min sida. Bada vart det än finns vatten som omsluter min kropp. Jag ska simma och springa och känna hur kroppen bär och orkar. Jag ska gå i timmar och leta kantareller och kanske lär jag mig någon ny svamp i år, eller så orkar jag inte det i år heller. Och jag ska vila utslagen i hängmattor, och jag ska sova middag, vila mig hel efter trötta timmar.

Jag ska omfamna allt det som är du, som jag kommer sakna tills du kommer tillbaka igen.

 

17 kommentarer

 1. Det här är så vackert. Wilda, du är en helt fantastisk poet som på ett, för mig, obegripligt sätt väver samman orden till så mycket mer än sina bokstäver. Jag är helt tagen av din vackra sommar.

  • Wilda Svara

   Läste detta högt för min flickvän för att jag blev så stolt och berörd. Tack för att du låter dig beröras. Tusen tack.

  • Wilda Svara

   Tack, fina du! Det blir den. Hoppas att den kommer att inrymma dig.

 2. Du är en sådan ordtalang, Wilda! Shit alltså vad du kan skriva, få en att verkligen känna och dras med av texten. Jag hoppas att din sommar blir precis så magisk som du beskriver den… <3

  • Wilda Svara

   Här sitter jag alldeles tårögd som vanligt när du berömmer mig. Tack. Det gör mig så glad. Jag hoppas att din sommar också blir fin, vilsam, läkande. Jag ska blåsa lite magi till dig när jag hittar den så du också får den 😉

 3. Underbara sommarbilder!!! DEt har varit en del fantastiska sommardagar i år, och dessemellan en del iskalla stormdagar, haha 😉

  • Wilda Svara

   Tack!!! Haha ja det har redan varit många fina dagar här. Dessa bilder får mig verkligen att längta efter ännu mer sommar eftersom de bär så mycket minnen för mig. (Bra att du sa till om skräpposten. Märkligt.)

 4. Helena FREEDOMtravel Svara

  Vet inte om min kommentar kom fram? Skräpkorgen? Jag provar nu utan att ange webadressen…

 5. Åh Wilda. Din förmåga att sätta ord och att finna, se och njuta av vardagsmagi överträffar allt!

  • Wilda Svara

   Tack för att du ger mig så himla mycket kärlek Alicia! Känner mig så sedd och berörd av dig jämt! 😀

 6. Pingback: 84 sekunder från min sommar. | REAKTIONISTA

 7. Pingback: Sommaren, jag vill vila och slå rot i dig. | REAKTIONISTA

Kommentera