Det är nu det händer! Jag kan nästan se på när det växer. Tomatplantorna som når upp till halva fönstret nu. Pelargonerna som slår ut och vänder sig mot solen. Basilika och citronmeliss som smakar ljuvligt till alla möjliga maträtter.

Tomato

Tomaterna kräver en hel del vatten. Eftersom jag ibland glömmer att vattna och vet att tomaterna inte tål det, har jag ett knep. Jag fyller en liten 33 centiliters PET-flaska med vatten och vänder den upp och ner i jorden. Då suger tomatplantorna upp så mycket vatten de vill ha. När flaskan är tom fyller jag på nytt. Fungerar extra bra när jag reser bort.

Lemon Balm

Citronmeliss. Jag sådde frön i drivhuset. Jag fick ett fint tips av Anna María om att plantera i konservburkar och spika små hål i botten så det gjorde jag sen. En fin färgklick i fönstret!

Basil

Basilikan som frodas och doftar så gott. Jag sådde frön i drivhuset i april och flyttade ur dem när de inte fick plats längre. Kattkrukan gjorde jag i samband med Montly Makers på temat återbruk.

Avocado 1

Lyckligast blir jag nog ändå av de tre avokadokärnorna som nu växer ur sin kokong. De sträcker sig mot solen och drömmer om att bli träd. Jag hoppas att den drömmen slår in.

Avocado 3

Jag har faktiskt planterat dem direkt i jord, med spetsiga sidan upp. Antingen har jag haft dem i ett drivhus eller dragit över en plastpåse med små lufthål. Jag har testat att ha dem i vattenglas tidigare men det har inte fungerat. Så jag är lite extra lycklig nu!

Avocado 5

avtryck

  1. Pingback: Avokado, sommarvärme och lavendel. | REAKTIONISTA

  2. Pingback: 2015 | Ett kreativt år. | REAKTIONISTA

Kommentera