I början av september var jag till Örebro och hälsade på Eva, kvinnan som blev och förblev min mamma i vuxenlivet. Eftersom vi båda har kroniskt trötta och värkiga kroppar har vi ungefär liknande behov och nöjen. Med vilken annan person som helst skulle jag bara ha orkat till lunchen. Den här dagen skulle vi göra det vi gör bäst: ta en långsam promenad in till centrum, äta vegomat, kika på konst och titta i second hand butiker. Och fika. Vi är väldigt bra på att fika.

Örebro
Örebro
Örebro
Örebro

I en regndimmig stad skymtade vi en hel del OpenArt. En pappersboll, en flaska och en gummianka. Offentlig konst ställs ut varje sommar och för varje år köper Örebro stad in ett konstverk som får stå kvar. Hela staden fylls med konstiga roliga berörande hysteriska finurliga och inspirerande konstverk. Väl värt ett besök!

Örebro
Örebro

Vi åt lunch på Rosengrens skafferi i anslutning till länsmuseet. Supergod vegobuffé! Ett tips om du bor i Örebro är att kolla in deras matlagningskurser. Vi fortsatte vår promenad genom stans alla konstverk, beundrade popcornen och så sa Eva “Jag ska visa dig ett verk som är lite dolt”. Vi åkte ned i ett parkeringshus.

Örebro
Örebro

Där fanns dessa telefonfår av Jean-Luc Cornec och jag kunde inte undgå parallellen till Tele2 och konstatera att detta var genialiskt i jämförelse. I parkeringshuset fanns också Ulrika Linders underbara långkalsonger med viktigt budskap.

Örebro
Örebro

Vid slottet låg en tarm i ån, som släppte ut gaser lite då och då. Konstigt värre! Sista stoppet var den här helt underbara installationen av Guy Lorgeret. Lite “Death eaters”-känsla över det hela (Harry Potter). Helt i min smak.

Örebro Örebro Örebro

Sen var vi riktigt sugna på lite shopping och besökte Bra & Begagnat. Efter det var det verkligen dags för fika. Det hade de ju också! Hembakt och kaffe för småpengar.

Örebro Örebro

Vi fortsatte rundan med det bästa Myrorna av de jag har besökt. Stort, mycket saker och rimliga priser! Om du har extra tid över när du byter tåg eller besöker Örebro så rekommenderar jag ett besök! Det ligger dessutom mitt emot tågstationen.

Örebro
Örebro
Örebro

Där hittade vi den här hysteriskt roliga lådan med spegel, kam och borste. Vi kom dock inte fram till vad vi skulle ha den till så vi lämnade kvar den. Kanske finns den kvar?

ÖrebroÖrebro

Jag fyndade en mysig tröja, sandaler (helt fel säsong, men precis sådana jag har önskat mig), en pump, en muminbok till någon fin unge och två pocketböcker som fångade min uppmärksamhet. Tack Örebro för en underbar dag och på återseende!

 

7 kommentarer

  1. Vad fint att ni kan förenas och tillsammans orka mer än med andra människor. Älskade fåren, tyckte tarmen var lite obehaglig och att cyklarna var sjuuukt coola! Vilken härlig dag det verkar ha varit!

  2. Älskar telefonfåren och samtyckeskalsongerna! Tarmen var ju bara för konstig, haha. Attans att jag inte kollade upp second hand-butiker när jag besökte Örebro en snabbis i våras, det hade ju varit kul att kolla in! Det får bli nästa gång 🙂

  3. Pingback: 2015 I juli, augusti, september. | REAKTIONISTA

Kommentera