Den första helgen av augusti återvände jag till den fantastiska byn utanför Hedemora i Dalarna. Helgen spenderades med underbara människor. Lättsamma, trevliga, öppna, accepterande och också fullständigt galna emellanåt. Precis min typ av människor!

Efter en bilfärd genom skogsbrandsrök startade vi helgen med en loppisrunda.

IMG_9065 IMG_9067

Så fantastiskt mycket saker. Mycket skräp, mycket gammalt och onödigt, men också en del guldkorn. Jag fick med mig en anslagstavla, en potatisskalare och en tavla av Carl Larsson. Vi hann med tre loppisar innan det var dags att återvända för lunch.

IMG_9079

Det grillades korv med bröd, både vegetariska korvar och köttkorvar. Perfekt lunch i sommarvärmen.

IMG_9105

Sen var det dags för tävlingarna. Med grenar som norsk karaoke, irländsk julafton och test av tidsuppfattning slutade mitt lag på en hedersvärd mellanplacering. Inga priser, men vi slapp också tömma dasstunnan som var priset för att förlora. Sen var vi alla väl värda ett stort bord med fikabröd. Mums!

IMG_9144

Röklukten från branden spred sig till oss och när vi gick ner till stranden för ett dopp låg en tung grå dimma över badplatsen. Det var en spöklik känsla.

IMG_9182

Dagen avrundades med ännu en grillning. Till köttet, laxen och potatisen hade alla tagit med sig en röra/sås. Solnedgången gjorde sitt bästa för att ackompanjera den gemytliga stämningen i sällskapet.

IMG_9283 IMG_9296

Kvällen bjöd på många mysiga samtal och härliga skratt i lantluften på terassen. Vi bar in madrasser och filtar i tälten och somnade till ljudet av tystnad och svaga vindsus i träden.

IMG_9297

Morgonen fortsatte på terassen, med yoghurt och kaffe till ett försiktigt morgonljus och en doft av regnet som fallit den tidiga morgonen. Sedan var det dags att städa undan, packa ihop och åka hem. Jag tröstar mig med att vi ses nästa år igen. Tack för en underbart fin helg.

IMG_9299

Kommentera