Shakespeare and company var svaret på gissningsleken och Jess var ensam vinnare.

Jag reserverar mig inför min introverta personlighet men av de finaste platserna att besöka i Paris är Shakespeare and company. Okej, det är klart att det inte toppar de heliga katedralerna men… (nu svär fransmännen över mig). Låt mig förklara.

Shakespeare and company Paris - reaktionista.se

Shakespeare and company är dels en antik bokhandel, dels en modern bokhandel med engelsk litteratur i alla kategorier. Med gamla slitna bokhyllor ända upp till taket. Och trästegar för att komma åt böckerna högst upp. Dessutom finns det ett kafé i anslutning till dessa.

Shakespeare and company - reaktionista.se

Och som om det inte vore nog. Ovanför denna poetiska trappa med citat av Hafiz: “I wish I could show you when you are lonely or in darkness the astonishing light of your own being” fanns inte bara poesiavdelningen utan också…

Shakespeare and company Paris - reaktionista.seShakespeare and company - reaktionista.se

…ett bibliotek! Där kan besökare slå sig ner en stund med en bok från hyllorna. Böckerna får inte lämna rummet. Jag kunde se mig själv återvända för att läsa ett kapitel då och då och däremellan längta efter fortsättningen.

Shakespeare and company writer - reaktionista.se

I detta förtrollade rum satt jag med mina fellow författarvänner och skrev några rader efter besöket i Notre Dame. Och så drog jag fram en bok ur hyllan utifrån den tilltalande titeln “The necessity of certain behaviors”.

The necessity of certain behaviors - reaktionista.se

Författaren Shannon Cain fångade mig i de första två raderna. “There is a boy and there is a girl. Jane sees the girl on Tuesdays and Fridays and she sees the boy on Wednesdays and Saturdays”.

This is how it starts - reaktionista.se

Boken är en samling noveller med högst intressanta livsöden. Nu har jag ju tyvärr bara läst inledningen av den första novellen (och är så frustrerad över att inte ha den i min ägo). De sista raderna jag hann läsa var när Jane säger till kvinnan “I need to reschedule” och hon svarar “This is how it starts”.

3 kommentarer

  1. Helt klart en pärla i Paris. Angående katten så har de haft en tjock gosig vit katt, förra sommaren när jag var där låg den och visade upp sig i en av sofforna och folk turades om att klappa och gosa med den. Hur fin som helst och verkade helt obrydd trots allt folk.

    • Wilda Svara

      Men åh vad gulligt! Synd att den inte var där nu. Eller så kanske den var i antikvariat-delen, där var vi inte inne.

  2. Pingback: PARIS | Sacre Cœur - det heliga hjärtat | REAKTIONISTA

Kommentera