Jag skrev mycket poesi i min tonår och i min unga vuxenhet. Och nu när jag skriver den där Romanen kan jag sakna det. De kärnfulla orden, kompositionerna, intensiteten. Jag tänkte att ni ska få några smakprov framöver på min poesi.

Dagens dikt är skriven 2009 och när jag skrev den hade jag inte en aning om vad den handlade om. Idag förstår jag mer. Poesin bygger berättelser för mig om vad mitt undermedvetna inte kunde uttala i stunden. Orden kan tolkas så olika, beroende på vem som läser och när. En av poesins storheter.

Vad får du ut av texten nedan? Vilka känslor och livserfarenheter drar det upp i dig?

Untitled

aktion; solskensdimma

rykande asfaltsgator, solskensdimma
det finns en avsmak i dina steg som tar mig närmare
närmare dig och dina leende armbågar
du mjukar upp mina förklädnader
när din hand sträcker sig efter ett slut
du vet lika väl som jag; det finns bara ett slut i sagor
här med mig, här i dig, finns inte ens en början

en armlängds avstånd för oss samman
distanseringen är inte vårt ok
närhetsrädslan ger oss modet
nästan dumdristigt förälskar vi oss i sommarnätterna
och vinkyssarna, de där befläckade vinkyssarna
dina fumliga händer letar sig in i mina vrår
och jag kan inte motstå det du inte säger

gräsmattans känsla för växandet tar oss till en ny nivå
det vi inte vågar se där bakom solens ridåer
men tittar vi nedåt ser vi bara höjdskräck
jag ser i dina blå att du har något att berätta
men dina galenskapta sinnen döljer varje minspel
ditt ansikte är ett minfält av tolkningar
jag väljer vilka reaktioner jag agerar på
du reagerar i aktioner

det här är en början;
låt mig bli en rykande asfaltsgata
förlös mig i din önsketrädgård
vagga in mig i ovisshet, ha tålamod
och lägg lite av din envishet på lager
så att vi når slutet du så desperat längtar till

mitt löfte;
jag ska förföra dig in i min solskensdimma

3 kommentarer

  1. Så vackert skrivet! En del rader påminner mig om en kille som jag var så kär i men som aldrig lät mig komma riktigt nära, och som föste bort mig med elakheter då och då, och var väldigt nyckfull. Det blev aldrig riktigt någonting emellan oss, jag tröttnade på hans lek med mig och mina känslor och blockerade hans nummer efter flera år av fram och tillbaka där jag kom rusandes så fort han ville vara med mig igen. SÅ glad att det är över, kommer aldrig låta någon behandla mig så igen.

    • Tack! Skönt att höra att du kunde lära dig av den erfarenheten. Det var väldigt nära min egen tolkning av den här texten, även om jag inte förstod, eller ville förstå, det då. Farliga relationer, de kan aldrig hålla i längden.

      • PRECIS så, jag förstod det inte heller då, inte alls. Men såhär i efterhand känns det glasklart.

Kommentera