Untitled

Fara vill är en bok helt i min smak. Mer prosalyrik än roman och texten ligger närmare reflektioner än berättelse. Det är som ett porträtt av en person, inifrån personen själv, men ändå inte ett självporträtt. Med tankefragment och urspårade tankar, stora doser humor och självdistans, får jag som läsare följa med Elin Ruuth på en upptäcktsfärd i hennes tankar om världen och sig själv.

Untitled

I små stycken med kompakt innehåll väcks mina tankar om livets alla sidor. Det är en öppen men samtidigt tät text. Ibland vill jag bara känna in textens egen skärpa istället för att ta in vad orden försöker säga. Därför har jag läst om vissa sidor, för att det går att läsa på så många sätt. Jag gillar det verkligen. Perfekt att ha med sig vid korta resor med kollektivtrafik. Läsa något stycke då och då. Eller för kvällströtta som bara orkar läsa ett stycke i taget.

Kommentera