Broccoli soup

Idag vill jag dela med mig av den här fantastiskt goda broccolisoppan som jag har blivit bjuden på i många år nu hos mina extraföräldrar. Receptet är från ett recepthäfte som antagligen gjordes innan jag föddes. Jag var bara tvungen att försöka göra en modern version av det.

Broccoli soup

Du behöver:

 • 250 g broccoli
 • 200 g skivade champinjoner
 • 1 gul lök
 • Smör/olja att steka i
 • 5 dl mjölk/havremjölk/annan mjölk
 • 2 tärningar grönsaksbuljong
 • Salt och peppar
 • 1/2 dl vispgrädde/havregrädde
 • 1 äggula/no egg (fungerar också utan så klart)
 • Ev. kokspad

Broccoli soup

Koka broccolin i lättsaltat vatten. Ta upp broccolin och skär bort några knoppar som garnityr till soppan.

Broccoli soup

Låt resten koka tills broccolin är mjuk. Passera/mixa broccolin.

Broccoli soup

Skölj och skiva champinjonerna. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i en kastrull med smör eller olja.

Broccoli soup

Häll i mjölken och tillsätt buljongtärningarna. Späd med lite kokspad om du vill.

Broccoli soup

Lägg i den passerade broccolin. Låt soppan koka några minuter. Salta och peppra.

Broccoli soup

Vispa ihop grädden och äggulan. Vispa ner det i soppan. Se listan med ingredienser för alternativ. Lägg ner broccolibuketterna i soppan och låt den bli varm. Den ska inte koka. Sen är den klar för att ätas!

Broccoli soup

Till detta rostade jag lantbröd, la på skivor av gouda-ost och kryddade dem lätt med örtsalt. Jag skar dem i strimlor, för visst är det både roligare och godare att äta bröd i bitar? Hoppas att du testar denna gudomligt goda soppa och njuter lika mycket som jag gör av den.

Broccoli soup

7 kommentarer

 1. Åh sitter på tåget hem utan att ha ätit lunch och det här inlägget gjorde mig otroligt sugen på soppa! Ser riktigt gott ut!

 2. Pingback: STJÄRNÖGONBLICK 44 | sorg, mössa och rumsask. | REAKTIONISTA

Kommentera