Idag är dagen D: salstenta i juridik. Tyvärr har mitt ryggskott återkommit efter att jag ramlade på den hala isen igår. Gå försiktigt och undvik att ta bilen om du kan. Det är extrem halka här i Sörmland. Jag hoppas att ryggvärken inte ska störa mig för mycket idag, eller att de måste bära ut mig ur tentasalen. Haha, jag har redan visualiserat det. Nej skämt åsido, håll en tumme för min rygg så ska det nog gå bra på tentan ändå.

Det är ju fantastiskt att jag för första gången sedan studiestarten i augusti 2017 har en helt ledig studievecka! Jag behöver vila ut ordentligt efter tentan, och det gör jag bäst med att läsa bloggar och se på TV-serier. På torsdag ska jag till smärtmottagningen och få intyg inför praktiken. Välsignat att jag fick en tid, och så snabbt! På fredag ska jag äntligen få tid att träffa min vän Cathrin i hennes nya stad Köping. Ser verkligen fram emot det!

Till helgen ska jag ta ett krafttag och döda några älsklingar av min bok så att den får ett bra avslut. Det kan bli en utmaning, men allra mest känns det efterlängtat. Tänk vad skönt att äntligen hinna göra sådana saker som jag längtat efter. Vad skulle du göra om du hade tid över?

Veckouppslag Bullet Journal - reaktionista.se

Veckoplan

måndag | innan tentan ska jag ta mig tid att måla och göra yoga, sen skriver jag tenta mellan 14.10-20.30 innan jag stupar i säng.
tisdag | vilodagen. dagen efter. läsa bloggar och bara ta dagen som den kommer.
onsdag | extra dag för vila. jag har en fika inbokad på förmiddagen, som jag får se om jag orkar med. jag behöver också skriva en reflektionsuppgift för höstterminen som ska in senast fredag.
torsdag | tidig buss till Nyköping och smärtmottagningen för läkarbesök. jag tänkte passa på att äta lunch där innan jag åker hemåt. eventuellt gör jag en översikt inför helgens redigeringsjobb om det känns som att jag orkar.
fredag | åka till Köping och umgås med Cathrin hela dagen, eventuellt meditation på kvällen om det passar i tid.
lördag | redigera bok och ta en skogspromenad beroende på hur halt det är.
söndag | redigera bok, göra en veckoplan och läsa studiehandledningen inför nästa kurs.

Habit tracker year in pixels Bullet Journal - reaktionista.se

Habit tracker | a year in pixels

Jag blev så inspirerad till att ha en habit tracker (rutin-spårare i fri översättning) förra året. Jag såg den här bilden på instagram och tänkte att något sånt vore ju roligt. Så jag gjorde en egen variant. En annan variant är jag gillade och inspirerades av var den här tetris-matrisen.

Många väljer att göra en tracker för en månad i taget eller en vecka, men jag kände att det vore roligt med ett helt år. Hur jag sen migrerar den vidare till en ny Bullet Journal får tiden utvisa… kanske är det någon BuJo-fantast som har tänkt på det förut?

Min habit tracker är uppbyggd på sex pixlar om dagen. Varje ruta för en dag delas in i sex mindre rutor. De sex vanor jag har valt att spåra är styrketräning, meditation, kondition (promenader för det mesta), dagboksskrivande, yoga och en allmän för hälsa som innefattar sånt jag har gjort extra för min psykiska eller fysiska hälsa under dagen (som en extra stjärna). Dessa saker bygger på mina mål för 2019 och hur jag hämtar hem min själ.

Vilka vanor skulle du vilja få in i dina dagar? Det kanske finns en specifik du tänker på? Det är ju alltid bäst att börja där man är och bygga därifrån tänker jag.

4 kommentarer

  1. Åh jag blev också inspirerad av den där habit tracker. Kul idé! Måste ju också vara ett bra sätt att bli mer medveten om vilka delar man har svårt att få in och som lätt glöms bort. Hade varit intressant att analysera efter att året/perioden har gått 🙂

    Lycka till på tentan och njut av januarisolen! 🙂

    • Vad glad jag blir! Det är det verkligen. Och för mig är det verkligen vad hela Bullet Journal handlar om, att förstå mig själv och mina beteenden bättre. Hoppas jag orkar hålla på i ett år bara :p Tack för lyckönskningar, jag hoppas att det gick så bra som det kändes 🙂

  2. Kan ju bli riktigt intressant att se från månad till månad vilka vanor man faktiskt har haft och håller kvar vid 😀

    • Helt klart! Jag är också bättre på att hålla kvar dem när jag får bocka av dem på ett roligt sätt efteråt. Haha, men ja jätteviktigt att också kunna släppa och få vara mänsklig vissa dagar. 😀

Kommentera