Paris by night from sky

Hej där! Nu är jag hemma. Från en stad jag har blivit djupt förälskad i. Jag ska berätta för er om Paris. Jag ska ta med er på den litterära resan, ovan och under jord. Genom böcker, heliga rum, crêpes och kullersten. Imorgon och på fredag ska jag träffa mina skrivande klasskamrater igen. Innan jag åker iväg ska jag skriva textrespons och mysa in mig i Asla. Som jag har saknat hennes älskade mjuka päls och skarpa blick.

För att inte hålla er på halster allt för länge bjuder jag på 87 sekunder från Paris.

Den ljusa arkitekturen med färgstarka dörrar. De franska balkongerna med gröna växter hängandes ut med fasaden. Båttur på Seine. Alla välklädda inspirerande människor. Gatumusikanterna och statyerna. Den kulturella atmosfären. De makabra katakomberna. Vesporna sida vid sida utmed gatorna. Bakgårdar och stora träd mitt i city. Doften av nybakade crossianter och cigarettrök från uteserveringarna. Livets rörelse, i romantikens stad.

Och vet ni vad det allra bästa är? Jag har fått en nytändning i mitt skrivprojekt och vill inte göra annat än att skriva nu. Så det ska jag göra så mycket jag bara kan.

11 kommentarer

 1. så målande skrivet och så vackert filmklipp! Frankrike, i synnerhet Paris, är verkligen min drömdestination. tror verkligen att jag skulle trivas bland all den franska arkitekturen och studera Monets konst som jag velat åka och göra i så många år.

  har följt din blogg ett tag nu och tycker verkligen om att läsa den, blir så lugn i själen av ditt sätt att skriva och dessutom är designen på bloggen väldigt vacker. keep up the good work! <3

  • Wilda Svara

   Hej Elin! Så himla glad jag blev att du säger hej och att du gillar min blogg. Det värmer rakt igenom hela kroppen och gör mig både stolt och tacksam. <3

   Paris är en fantastisk stad och så kulturellt rik. Jag hoppas att du får chansen att åka dit snart. Monets konst är underbar. Hade vi haft mer tid hade jag kanske också fördjupat mig mer i den.

 2. Åh, ser fram emot att läsa mer om din resa! Blir glad att du besökte Notre Dame, turistattraktion deluxe är det ändå en av mina absoluta favoritplatser i Paris. Så mäktigt och rofyllt på samma gång.

  • Wilda Svara

   Vad roligt! Ja, den är alldeles magisk den platsen! Håller helt med i din beskrivning.

 3. Åh vad härlig video! Kul att få se exakt de vyerna jag såg för ca ett halvår sen och några som vi inte hann med att besöka också! Paris alltså <3

  • Wilda Svara

   Ja, jag tänkte mycket på dig när jag besökte vissa platser. Fint <3 En ljuvlig stad.

 4. Åh, vad härligt! Ser fram emot din berättelse. Paris alltså, har en speciell plats i mitt hjärta.

  • Wilda Svara

   Tack Maja! Jag inser nu varför så många romantiserar Paris. Det är verkligen ingen överdrift.

 5. Pingback: Personlig blogglista om året som gått | 2016 | REAKTIONISTA

Kommentera