Sista semesterveckan innan schemat drar igång. Jag gjorde ingen plan förra veckan, för min plan var att inte planera och bara vara. Det gick några dagar och sen ville jag planera ändå. Jag mår inte bra av för mycket tom tid. Det blir gränslöst i min upplevelse av tid och rum, och jag har ett behov av att känna mig hållen. Att ha en plan är som att hålla mig själv i handen. Den kommande veckan ska jag långsamt försöka arbeta upp ett tempo inför sommarjobbet, med att skriva några blogginlägg för framtiden.

När all tid är utan gränser

Jag minns den tiden då jag var sjukskriven under många många år. 12 år närmare bestämt. Hur svårt jag hade att ta det lugnt, och att ångesten steg för varje rastlös minut. Det är många minuter på tolv år. Mycket ångest. Det var då jag började med att skapa scheman för mig själv, tog mig an projekt, tränade upp min självkännedom och min ork steg för steg. Jag mådde inte bra av planlösheten. Hur känner du? Får du ångest av brist på rutiner eller behöver du mer frihet?

Jag är mig evigt tacksam för att jag skapade mina rutiner då, och hur jag gjorde det ska jag berätta mer om i ett annat inlägg. Jag blev påmind om det efter ett fint samtal i helgen, om hur mycket jag egentligen har gjort för att må bättre – som jag ibland glömmer bort att andra kan ha hjälp av.

Bullet Journal vecka 26 - reaktionista.se

Vecka tjugosex

måndag | åka till Västerås, äta lunch med en vän, hälsa på hos fadderbarnen och bästa vännen på kvällen och sova över natt.
tisdag | ta mig hem, handla, laga mat inför veckan och sen blogga och skriva.
onsdag | skriva blogginlägg och läsa igenom bokmanuset (innan det skickas iväg!).
torsdag | skriva blogginlägg och cykla iväg och bada om det är fint väder.
fredag | tvätta fönster om det är mulet väder, annars blogga och läsa.
lördag | blogga och hålla dagen öppen och lugn. packa.
söndag | planera veckan, packa det sista, åka till Fryksås nära Orsa för en minisemester med ena stjärnmammans familj.

*

Hur känner du inför att planera/inte planera tid? Hur lång tid kan du ha utan något planerat?

Kommentera