Förra årets skrivsemester gav mig många nya kapitel. Jag kunde besegra prestationsångesten som förstört så mycket genom åren. Tyvärr fortsatte inte succén. Jag fastnade i prestationsångest igen och tog mig inte tid för orden. I år gör jag ett nytt försök. Med mig har jag erfarenheten av förra året. Det kommande året kommer jag att få diskutera skrivande. Läsa texter från andra skribenter. Skriva text efter text och ta mig vidare med mitt projekt.

Den här veckan ska handla om att förändra idén efter nya tankegångar. Att producera ca 10 sidor text om dagen. Under det första dygnet har jag skapat en kortversion av berättelsen så att jag vet ungefär vilken riktning berättelsen går emot. Jag har känt in skrivtid och skrivplats och myst in mig i stugan. Jag behöver verkligen vara noga med att vila ofta, göra yogaövningar och ta promenader för att rensa tankarna.

Skrivsemester 2014

Att vara ensam på det här sättet är nyttigt på fler sätt än bara för skrivandet. Jag får möta mig själv, vänja mig vid att vara jag i tystnaden och stillheten, utan distraktioner. Det skänker både lugn och ångest. Min erfarenhet är att det med tiden blir mer av det första. Det är också spännande hur tidsuppfattningen förändras när det inte finns så mycket att distrahera sig med. Det första dygnet här har verkligen känts som en lång tid. Jag har fått mycket mer skrivet än jag skulle kunna få hemma. Även om det stundtals är en kamp mot prestationsångesten. Den stora vinsten är att få bli vän med mig själv. Det är ju när jag inte är vän med mig som prestationsångesten tar sin plats.

Att Asla får vara ute och jaga flugor och äta gräs är en extra bonus som värmer mitt hjärta.

Kommentera