Pelargon

När livet inte blir som en tänkt sig får en förändra det som går att förändra. Istället för att erkänna mig besegrad och ge upp när motgången slog till, gjorde jag som jag gör när jag spelar mobilspel och jag förlorar det där sista livet. Jag ber om hjälp, frågar vänner om extraliv. Och när jag har använt de liven, ja då får jag tömma min sparbössa.

Savings

Och köpa nya liv. Pelargonliv som doftar citron, eller har rosa och röda blommor, eller bara fina knoppar. Starka färgsprakande liv.

Pelargoner

Och små stackars övergivna sticklingar till halva priset. Mini-stjärnögon och pelargonbebisar. Värdiga en blivande socionomstudents omsorg.

Sticklingar

Lavenderdoftande liv som drar till sig fjärilar och en uppmärksamhetskrävande tomatplanta.

Lavendel och tomat

Jag skulle ha lagt dessa hundringar på inredning eller investeringar inför studier. Istället lägger jag dem i nuet, där jag behöver dem som mest. Investeringar i nya liv att ta hand om, att växa tillsammans med. Som en vis person en gång sa om mig: energi kan inte förgås, bara omvandlas. Mission accomplished.

SparaSpara

9 kommentarer

 1. Alltså! Har suttit och läst lite i din blogg nu och fasiken vad du är inspirerande. Det här inlägget också. Och alltså det där är en fullt rimlig investering, det må jag då säga! <3

  • Wilda Svara

   Blir så berörd och lycklig i själen av dina kommentarer. Det är just för den här anledningen jag bloggar, och skriver. För att nå ut, inspirera, skapa känslor hos andra. Tack! Och ja, blommorna gör mig glad varje dag! <3

 2. Alltså dom där tomatplantorna.. Jises vad dom vill ha uppmärksamhet! Har fullt sjå att hålla mina nöjda. (Men det är det så värt)
  Kram!

  • Wilda Svara

   Haha ja gud ja. Ett tips är att vända ner en liten (eller stor) PET-flaska med vatten i jorden (och trycka till den så att det blir baksug) så att plantorna kan suga i sig när de är törstiga.

 3. Pingback: Balkongrapport i maj. | REAKTIONISTA

Kommentera