Idag tänkte jag ta med er bakåt i tiden, nämligen till mina två senaste somrar.

2013

UntitledFjärilshusetTrots våldsam förkylning spenderade jag två dagar i Stockholm med fina vänner. UNF:s kanslipersonal gjorde det första badet i Mälaren den 1 juni. Vicky och jag besökte fjärilshuset, vilket var en dröm för mig länge. När jag kom ut därifrån var jag frisk som en nötkärna. Tropisk värme gör susen mot förkylning tydligen.

Thank you and goodbyeAsla

Jag avgick från UNF:s förbundsstyrelse efter en intensiv kongressvecka och på vägen hem plockade jag upp min livskamrat Asla. Hon var så himla liten och tyst då, svårt att förstå det nu. Sötnos!

BeachWriting

En julivecka spenderade jag med en av mina närmaste bästa längsta vänner, Ina, i Motala. Alltid så avkopplande och tryggt. Sen åkte jag iväg på skrivvecka med mig själv och Asla utanför Oxelösund. Jag skrev, badade och lyssnade på regn.

Sisters

Jag umgicks en del med den här fina systern och tur var ju det när hon till vintern skulle flytta till andra sidan jorden. Vi klappade hästar, snackade skit, badade, åkte på äventyr och skrattade.

Elin & Akrem

Jag fick också vara med och fira Elin och Akrems kärlek. De hade gift sig i Tunisien och äntligen fick jag träffa den fina människa som hade gjort Elin så lycklig och kär. I slutet av augusti följde jag med Vicky på nyinvigning av en Marimekko-affär. Hon skulle också flytta till andra sidan jordklotet, så jag maximerade tiden med henne så mycket jag kunde.

Marimekko


2014

Den här sommaren hade ett klart mål: Australien. Där skulle jag få krama om Clara igen, bada i Oceanen, uppleva tropisk regnskog och se Operahuset i Sydney.

UntitledWaterfall

Vi kramade koalor, matade kängurur, åkte i regnskog på snirkliga vägar med skyltar som varnade för “falling rocks”, kängurur och koalor. Vi snorklade i barriärevet och såg valar spruta vatten, joggade över Harbour Bridge. Och vattenfallet på bilden ovan är fortfarande min mäktigaste naturupplevelse.

UntitledThe Great Barrier Reef

När jag hade kommit över jetlagen och landat efter resan begav jag mig iväg till en stuga i närheten av Ängelsberg. Där skulle jag skriva i en vecka och Asla skulle få upptäcka naturen igen.

August Asla

Kvoten för ensamtid var fylld och resten av augusti hängde jag med folk mest hela tiden. Femkamp och loppisrunda i Dalarna, valspurt med Feministiskt Initiativ och så träffade jag Marika för första gången! Vicky var i Sverige och vi åt mat och fikade och pratade ikapp. Den här sommaren har jag verkligen saknat henne som att det är hål i magen, men eftersom hon är en superstjärna som fixade praktik på Apple så förlåter jag henne allt.

Together When I met youVicky

Kommentera