Hej sommaren,

du fantastiska tid med solstrimmor genom persienner och spegelblanka vatten. Jag ser dina dagar sträcka sig ut framför mig. Jag längtar efter svalkande bad mot solvarm hud, blomsterängar och fjärilars lätta vingar. Jag längtar efter tid utan klockor och mellanrum att andas i.

Hej sommaren - reaktionista.se

Det är med blandade känslor jag möter dig i år. Jag bär på en tung trötthet som har följt mig hela våren. Jag önskar att den ska lätta i dina dagar och samtidigt möter du mig i utmaningar. Jag hoppas att du vill ge mig värme när jag tar mig an det jag behöver göra. Ge mig de ord jag behöver för att skriva. Ge mig vilan i din pulserande växtlighet. Låt mina rötter bli stadiga i din jord.

Påfågelöga fjäril - reaktionista.se

För första gången på så många år väntar det något nytt i din hösthorisont. Ett nytt kapitel som börjar. En vardag med tider att hålla, prestationer som ska klaras av. Sammanhang att trivas i, finna min plats i. Rutiner att skapa och formas av.

Trots att mina tankar så lätt vandrar bort till hösten hoppas jag att jag kan ta tillvara på dig här och nu. Det är så mycket jag vill hinna med. Så mycket energi jag behöver fylla mig med och spara på. Jag önskar mig lätta brisar i sinnet.

Sunset - reaktionista.se

Jag vill plocka blåbär tills mina fingrar är färgade i lila, klaga på sand i skorna och myggbetten som kliar mig till vansinne. Jag vill ligga på dina bryggor och läsa böcker, samla nya insikter och berättelser som kan ta ny form i mig. I varje solnedgång vill jag lämna över det som inte blev som jag hade önskat, hitta acceptans för vägar jag inte förstår. I morgonljuset vill jag vakna till något nytt och känna bröstkorgen fyllas med längtan. Jag vill att du ger mig ett avslut, så att jag kan få en ny början.

Solmogna tomater på balkong - reaktionista.se

Jag ska laga mat som känns och smakar på ett sätt som det bara kan göra när ingredienserna har växt upp under min omsorg. Med ditt ljus, i din värme. Färskpotatis, tomater, chili, basilika och citronmeliss. Hjälp mig att känna den styrka jag har byggt upp i mina rötter. Här kan jag veckla ut mina kronblad, sprida min trygghet. Låt det få bli så. Jag vill ge vidare det jag har fått, blåsa iväg maskrosfrön i vindarna. Ta vara på dem.

Sommaren - reaktionista.se

Jag vill samla ängsblommor och sätta i vaser runt om i mitt hem. Bli inspirerad av dig och din glädje när jag sitter där i min egen värld med boksidor att skriva. Jag längtar efter att sugas in i karaktärernas liv och fylla dem med det som behövs för att någon annan ska kunna uppleva dessa älskade väsen. När jag tvivlar på om jag kan få ihop det till en bok vill jag bli påmind om vad jag redan har klarat av. Och hur mycket jag älskar att skriva. Sommaren, påminn mig om det.

Sinnesro - reaktionista.se

Mina fötter ska bära mig över dina grusvägar och tågräls, till vänner jag har saknat och platser att förundras över. Jag vill känna din skönhet ta över hela mitt väsen, pirra sig in i mina nerver och rusa genom blodomloppet. Jag ska höra dig sjunga genom fåglar och djupt i min själ. Se ängarna färgas i ditt guldljus.

Golden rye - reaktionista.se

Jag vill resa iväg med nervösa tickande hjärtslag och mötas av andras liv, i andra städer. I din grönaste månad ska jag packa en väska med det jag behöver, packa med kameran som ska få leva vid min sida. Juli ska ta mig till vänner längs kusterna, till Västkustens solglittrande vatten. Där ska jag samla snäckor att vårda i hösten. Vila precis där jag är, vila i mig och andra. Låt mig vila i dig, sommaren.

The golden woods - reaktionista.se

Jag längtar efter Vätterns glitter och brusande vågor vid stranden. Vänskap och plocksallad på filtar och gräsmattor. Blommor i diken och äventyr längs vägkanter. Regn som kommer när jag inte är beredd och doften av solkräm och jordgubbar vid salta vatten. Skogens guld och sorgkantade naglar. Knoppar som slår ut vart jag än ser och soldisiga asfaltsvägar längs gula fält.

Blue sky - reaktionista.se

Jag vill sitta vid ditt Mälarvatten i solnedgången, bada i skymningens speglingar på vattenytan. Se molnens formationer och leta figurer mot himlavalvets blå. Låta Moder Jord omsluta mig i sin trygga famn, vagga mig till ro i vågornas kluckande. Värma mig i stora handdukar och sitta uppe lite för länge bara för att memorera det vackraste ljuset. Hör skratten eka tillbaka. Du är så vacker.

Slagsta glass - reaktionista.se

Jag vill äta glass i stora lass och ha en kanna iste som väntar i kylen. Känna ditt sommarregn skölja över mig i julikvällarna. Låt mig  följa fjärilarna i vinden. Följa barfotafötterna längs stranden. Minnas allt lite mer än vanligt. Jag vill låta penseldrag och pennor uttrycka det som händer, uttrycka ett jag i mina händer. Med förundrade blickar ska jag minnas dig, sommaren.

Asla - reaktionista.se

Jag vill ta med min älskade Asla ut till de västmanländska skogarna, leva ensam bland tallar och tystnadens lugn under augustihimlen. Se henne springa över gräsmattan andfådd och lycklig. Låta henne vara vild. Låta mig leva vild, i nattliga ljus och på dimmiga åkrar. Uppslukas av ditt universum. Där ska jag fästa det sista av dig i minnet, slå rot i tilliten. Hjälp mig att se att allt blir som det ska. Jag vill våga kasta mig ut i det äventyr som väntar. Jag vill låta mig formas av livet, låta det bära mig hem.

Sommaren, bär mig hem.

Läs mer | Förra årets sommarlängtan

Vad önskar du att sommaren ska ge dig?

19 kommentarer

 1. Åh vad sommarpirrig jag blev av din text! Jag ska mest jobba, men är ledig två veckor ändå! Det enda jag har planerat egentligen är att åka en sväng till Stora Karlsö och hälsa på min kompis som jobbar som guide där under sommaren. Och få vara med och ringmärka sillgrisslebebisar <3 Kommer förmodligen fota som besatt för oj vad den ön verkar magisk!

  • Wilda Svara

   Vad glad jag blir att jag kunde förmedla den känslan! Åh vad vackert med Stora Karlsö! Låter ju superfint 😀

 2. åh Wilda, sitter här med rysningar och håret på armarna på ända! så vackert komponerad text med verkligt passande bilder. vill ha alla de saker du beskrev i textsegmenten, men längtar framförallt efter ett lugn och att ha tid till att säga ja till roliga umgängen.

  • Wilda Svara

   Men åååhh så himla rörd jag blir ju! <3 känner igen dina önskningar och skriver under på dom + skickar hopp om att du ska få det du önskar (och behöver).

 3. Wilda, så himla fint! jag älskar det här. sommaren berör en så mycket djupare än alla andra säsonger och årstider. det är något alldeles särskilt med våra varma månader. jag hoppas att sommaren blir precis allt du önskar, och att hösten sedan går fint. jag tror på dig <3

  • Wilda Svara

   Tack Ellen! <3 Ja jag tycker också att det är så. Ljuset får mig verkligen att känna så mycket mer. Tack för att du hejar på mig. Jag är lite harig på insidan nu så det är skönt att ha en liten hejarklack här 😀 <3 och jag tror på dig. alltid.

 4. Vilken underbart vacker hyllning till sommaren. Jag hoppas verkligen att du får precis allt som du önskar dig! Rimliga saker, men ändå svåra på sitt sätt. Stor kram <3

  • Wilda Svara

   Tack Annie! Ja, de är inte omöjliga men kräver ändå en del. Hoppas också att din sommar blir fin, vännen! Kram <3

 5. En dagsvers från Kajenn som jag läste för några dar sen och som går djupt in i mig;

  Var glad min själ åt vad du har
  nu har du hundra sommardar
  och detta är den första

  När solens lopp sin ände tar
  så har du nittionio kvar
  och någon är den största

  Giv noga akt på var du står
  imorgon är med ens igår
  det går så fort att vandra

  Lägg märke till att vad du får
  är hundra sommardar per år
  i morgon är den andra!

  Må du ha en levande sommar, och sedan kommer hösten som jag också tycker om!

  • Wilda Svara

   Tack! Så fina tänkvärda ord. Ja, hösten kan vara fin. I alla fall när löven fortfarande har färger och det inte är så mörkt och kallt än <3

 6. Vilket alldeles jättevackert inlägg, blir alldeles varm i magen.

  Aggie//mintekopp.se

  • Wilda Svara

   Tack! Och välkommen hit (minns inte att jag sett dig här förut?). Hoppas du kommer tillbaka. Blev så glad att min text kunde förmedla värme. Kram!

 7. Alltså jag smäller av!!! Vilken UNDERBAR beskrivning av sommaren <3 Jag vill bara krypa in i sommaren nu med en gång och aldrig mera komma ut igen!!! Du lyckas beskriva känslorna runt sommaren mitt i prick. Tack för ord som värmer <3 Kram

  • Wilda Svara

   Men fina du!!! Åh, blir så tagen av dina ord. Vad fint att mina solstrålar kunde nå dig. Puss! <3

 8. Så vacker text och magiskt vackra bilder! Så glad att vi äntligen fick tid att ses igen 🤗😍

  • Wilda Svara

   Åh Elina <3 Finaste du! Ja, jag är verkligen innerligt glad för det jag också.

 9. Pingback: Personlig sommarlista 2017 | ta vara på dig och nuet. | REAKTIONISTA

Kommentera