Först av allt: TACK för er respons på mitt inlägg om sorg och försoning. <3 Det är ovärderligt att få höra att det berör och att känna er omtanke och kärlek när jag skriver rakt från hjärtat. Det lyser rakt in i mig.

Årets första vecka går mot sitt slit och det känns som att det har gått två veckor i en. Att läsa så här mycket på så kort tid får verkligen tid och rum att upplösas fullkomligt ibland. Ja, för det är det jag gör nu. Hela dagarna. Läser och funderar och läser och funderar. På torsdag är det dags för tenta och jag lär fortsätta likadant fram till dess. Så roligt och stimulerande och jag kommer på mig själv med att vara alldeles pirrig i magen av all ny kunskap (inte bara Daniels förtjänst alltså).

Efter ett lugnt och mysigt nyår med trerätters och iskalla minuter vid tolvslaget har det gått bättre än förväntat att vara ifrån varandra. Många mysiga samtal och meddelanden gör avståndet mindre. Idag ska jag och älsklingen till en handelsträdgård (det kan ju hända att jag kommer hem med en ny växt eller så…) och fånga dagen och varandra bäst vi hinner. Efter tentan tar vi igen det tusenfalt. Vad som händer i övrigt i veckan tar vi imorgon, när en ny serie presenteras här på bloggen. Spännande va? 😀

Gyllene liv - reaktionista.se

     Fira nyåret helt utan ambitioner på att vara snygg, gästvänlig och rolig trots att mannen jag är kär i satt bredvid mig i mitt förkylda tillstånd. Det är kärlek det <3

     Påminnas om alla fantastiska barn jag fick umgås med 2017.

     Att läsa en text som jag upplevde krånglig för en månad sedan som nu är fullt begriplig.

     En man som släppte sin hund fri på ängen i skogen och hunden som direkt sprang iväg och sedan lojalt återvände till sin husse.

     När Asla attackerade min fot genom draperiet utan att dra ut klorna. Smart katt det där.

Vintersol - reaktionista.se

     Solen som målade världen i liv igen och lockade ut mig till skogen i minusgraderna.

     Senapsgult. Så vacker färg.

     En nystart för mitt användande av Bullet Journal. Behövde verkligen det.

     Att skriva rakt från hjärtat och att det märks.

     Svara på etiska dilemman och känna att jag har en väl förankrad kompass.

Tentastudier - reaktionista.se

     Samhörighet med klasskamrater som förstår hur det är att kämpa med sin hjärna.

     Meddelanden och kommentarer om hur jag inspirerar och berör. Ni anar inte vad det betyder. Jag blir helt mjuk i hjärtat. <333

     Läsa kurslitteraturen och kunna koppla ihop begrepp med faktiska förhållanden.

     Få ett jämnt och snyggt nummer (6262) när jag beställde mat.

     Att få smaka hemmagjord vit chokladmousse med hallon till,

Vit chokladmousse - reaktionista.se

     Rasmus på Luffen! Så himla bra. Varje gång.

     Skämta och vara övertrött i en Messenger-konversation med Daniel.

     Utvärdera och omvärdera vart livet är på väg och vart jag vill.

     När Daniel sa “det är så fint att du är lika förvånad varje gång du får beröm”. <3

     Att året startade på en måndag. Det känns välorganiserat. 😀

Nyår 2017 - reaktionista.se

     Starta året med en långsam frukost framför skidor på TV och med älsklingen bredvid.

     Stöta in i grannar och få små stunder av inblick i någon annans liv för en stund.

     Ett refuserings-mail som var mer som den allra bästa recensionen. Så blandade känslor, men tar det som att jag är riktigt jäkla bra på det jag gör.

     “The struggle is real” med att få upp korken på flaskan innan tolvslaget. Kanske inte hans bästa ögonblick i veckan, men att se någon så engagerad värmde ändå mitt hjärta ute i kylan. <3

     Pasta med enkel tomatsås (med linser).

Pasta med tomatsås - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Flora skriver om ett svårt beslut på ett klokt vis.

     Ett av mina mål i år är att få en mer hållbar garderob. Pernillas tips om att skicka in kläder för reparation var precis vad jag behövde. Kanske också vad du letat efter?

     Äntligen kan du förhandsboka boken “Yrke: Influencer” av självaste Linda Hörnfeldt. Kolla in det snygga omslaget som Elin har skapat.

     Agnestugg har gjort en bulgursallad med rödbetsfalafel som jag bara vill sluka bums.

     Modiga fina Ellen ska testa en vegansk månad. Läs varför på hennes blogg. Det ska bli så roligt att följa. Jag drog ner på fisk förra året och i år minskar jag mjölkprodukterna, men än ser jag inte hur det ska bli fullt hållbart för mig att ta bort animaliska produkter i min kost. Därför är det extra fint att inspireras av andra och kanske komma närmare målet.

Hur har året startat för dig?

6 kommentarer

  1. Haha kan så känna igen pirret som kommer ifrån att lära sig något nytt och verkligen i hela kroppen känna “jag fattar”. Väcker ibland min man och typ överröser honom med helt vanliga “påståenden” som liksom i min värld äntligen fått mening ❤️😂🦋
    #jobbigfru

    • Haha åh älskar att du gör det! Så himla fint ju! Jag och min partner har lite samma grej, men vi är nog lika “jobbiga” båda två 😉 <3

  2. Gud så fint. Jag älskar de här inläggen, de får mig att tänka på de små stunderna i min vardag som gör mig mer hel. Och tack för länken fina du!

Kommentera