Årets första vecka har varit riktigt bra. Jag har känt mig lugn och tillfreds. Jag tror att det handlar om en bra balans i umgänge och egentid, och mer rörelse. Veckan har innehållit kvalitetstid med fadderungarna (numer tigerungarna) och deras föräldrar, middag med extramamman och en helt magisk vinterdag med min bästa Sofia. Fler bilder kommer upp imorgon! Plus andra fina möten. Och veckans stora seger: Jag tog mig förbi prestationsångest-monstret och är tillbaka med ny tro på bokmanuset. Allt detta trots att hjärnan har varit belägrad av PMS. Om året fortsätter med den här lyckan så blir det mitt bästa år so far!

Winter of Sweden - reaktionista.se

✶     Ljuset som färgade tallarnas toppar guldgröna.

✶     Frostiga hustak i vintersolen.

✶     Kunna sitta i ett lugnt samtal med Therese när barnen lekte att de var på bio.

✶     Två vänner på rask promenad i elljusspåret, i andfått samtal om vad de vill uppnå 2017.

✶     Vada runt i en halvmeter snö.

✶     Komma på hur jag kan få hjälp i en klurig situation.

Sunset woods - reaktionista.se

✶     Snöpuder som föll ner från trädgrenarna och landade på mig.

✶     Ensamma löv som hänger kvar genom envisa snöfall och höststormar.

✶     Få höra “Om du inte bott så långt bort hade jag försökt värva dig som gravidfotograf. Älskar dina bilder och din fotostil så otroligt mycket!” från Thérèse. <3333

✶     Vakna tidigt, vända sig om och somna om.

✶     Leka tigermamma och tigerbebisar med de högt älskade ungarna och ha alla tre liggandes i knät på samma gång.

✶     Hitta Asla liggandes tryckt mot elementet. Ja, det är verkligen kallt här hemma.

Winter of Sweden - Kvicksund - reaktionista.se

✶     Amaryllisen som gör sig redo att slå ut.

✶     Färsk mango.

✶     Fastna i stimulerande samtal över en god middag.

✶     Spendera nästan en hel dag i one-piece. Kände mig som en lycklig jättebebis.

✶     Få möjligheten att växa i närheten av barn.

✶     Solnedgången i pastell över Mälarisen och en grupp på långfärdsskridskor som tog sig fram i dimman. Idyllen var total.

Winter of Sweden - Strömsholm - reaktionista.se

✶     Blåa skuggor över orörd snö.

✶     Det ironiska i situationen när jag, som älskar morgnar och kastar mig ur sängen med ett leende varje morgon, vaknar med tanken “vad är det för mening att gå upp?” och somnar om igen. PMS-varning deluxe, jo tack det var ju tydligt.

✶     Tvillinggulor i ett ägg.

✶     10 gånger så snabbt bredband. Det var på tiden. Så mycket mer effektivt allt går nu, haha.

✶     Aslas förvånade ögon när hon gick ut i snön på balkongen. Blicken som tycktes säga “vad har du nu ställt till med?”

Norwegian forest cat in snow - reaktionista.se

✶     När jag hoppade och skrek och pratade som om jag vore en seriefigur i åsynen av dimman över landskapet. #högkänslighet

✶     Spendera en dag med min partner in crime och våra kameror och vara i fullständig synkning med naturen.

✶     Varm choklad med marshmallows.

✶     Ljuset som bryts genom dimman, och ger den där magiska känslan av paradis på jorden.

✶     Flamsa bort tid i telefon med en fin vän.

✶     Isens olika blå nyanser.

Colours of ice - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Fredrikas sammanfattning av allt hon har sytt ihop under 2016. Stolt över att ha med henne som värd för Monthly Makers. Missa inte att vi har släppt årets första tema – hos Jessica.

✶     Ranias nyårsafton under en stjärnklar himmel. Livsmål!

✶     Tips när du vill fotografera stilleben från fotografen Elin Kero.

✶     Emily skriver om jagets pånyttfödelse och jag känner igen mig så.

✶     Tio pang-recept från Lovisa – min guru för vardagsrecept i bloggvärlden.

✶    En härligt ärlig lista om böckerna 2016 av Amanda.

Hur var din vecka?

 

10 kommentarer

 1. Åh vilket fint inlägg med mycket fina punkter och bilder, och gillar verkligen att du döpt det till stjärnögonblick 😀 Tack snälla för länken <3 Kram!

  • Wilda Svara

   Tack snälla! Vad glad jag blir! Ja, haha funkar ju bra med din stjärnhimmel 😀
   I början av det här inlägget har jag förklarat lite vad stjärnögonblick är för mig: https://reaktionista.se/best-best-stjarnogonblick-2016/ Det var mitt 15-åriga jag som kom på idén på ett forum där det var många deprimerade tonåringar. Kul att det idag kan göra ännu mer. Kram!

 2. Blir så avis på all snö ni får där upp! Får mig att vilja åka tillbaka till folkhögskolan utanför Uppsala ännu mer! Här nere har vi knappt haft någon snö hela vintern. Fick lite grann där i början, som försvann snabbt, men så kom det ett tunt lager nu i helgen. Rätt mesigt och tråkigt lite egentligen, men jag blev ändå glad att det kom snö! 🙂
  Kom lite mer, tack! Förstår mig inte på alla surisar som gnäller så fort det kommer snö, det är ju snön som gör vintern vacker!

  • Wilda Svara

   Jag förstår dig! Nu smälter det dock fort och blir mest blaskigt… 🙁 Men det var fint! Önskar dig riktigt mycket snö! Februari brukar vara en bra snömånad 😉

 3. Själv hade jag en kort arbetsvecka förra veckan så den var riktigt bra, enda nackdelen med det är att man måste komma tillbaka till verkligheten igen 🙂

  • Wilda Svara

   Ja, just det vissa hade ju ledigt på trettondagen ja 🙂 Haha, ja du får ta en långsam start innan du kör igång. 🙂

 4. Så många fina stunder du har samlat, blir alldeles glad i kroppen av att läsa om all naturmagi med snö, solljus och dimma. Och jisses vad sugen jag blev på färsk mango haha, måste skriva upp så jag kommer ihåg det nästa gång jag ska handla.

Kommentera