Hej hej! Hur är läget med er? Jag är väldigt väldigt trött. Det är ändå helt okej. Som jag sa häromdagen: “Jag är ju proffs på att vara trött”. Det underlättar. Ibland har jag stunder då jag bara behöver gråta ur mig frustration och trötthet, och stunder då jag får ont i magen av att jag inte orkar ta in information eller hittar ord. Största delen av tiden är det ändå helt okej. Jag gör vad jag kan, lite i taget. Om jag inte hade haft så lätt för mig i studierna så hade det varit mycket svårare.

Hela veckan har vi jobbat på med vår uppsats. I torsdags fick vi ihop alla enkätsvar. I fredags hade vi en intervju i stadshuset och efter det gick vi ut och åt en lunch på härliga Mocca Deli. Jag har så otroligt roligt med det här gänget och känner att allt blir så enkelt. Vi går stadigt framåt. Nästa vecka ska vi få ihop allt med transkribering, dataanalys, teori, metodbeskrivning och diskussion. Det blir kul!

Idag ska jag hälsa på hos en del av stjärnfamiljen efter att ha ätit frukost hos tigerungarna (mina fadderbarn). Innan jag kom hit igår fick jag några timmar med älsklingen. Vi träffade några av hans vänner och gick på loppis. Det är inte lätt att få ihop tid tillsammans nu när uppsatsarbetet behöver justeras dag för dag. Håll tummarna för att vi får till tid för varandra under veckan!

Avokadofrukost - reaktionista.se

     Att ha en budget som håller.

     Känna att jag har koll på vad jag ska göra och vad jag orkar, även när jag är riktigt sliten.

     När jag kom på hur vi skulle koda bortfall och flervalsfrågor i statistikprogrammet.

     Stå i solskenet och känna att det faktiskt värmer.

     Att vi kan prata om ALLT, verkligen ALLT. Jag har världens bästa vid min sida. <3!

Snöflingor - reaktionista.se

     När Sophie stannade upp med förundrad blick och betraktade snöflingorna på sin halsduk.

     Att han gjorde ingefära-shots till mig <3

     Få in svar på alla enkäter och därmed ligga i fas.

     Diskutera politikens olika vinklar.

     Att övertyga en politiker om att gå med på intervju trots motstånd.

Vissna tulpaner - reaktionista.se

     Tulpaner som är vackra på ett så vemodigt vis när de vissnar.

     Förstå något som har skavt ett tag i bröstkorgen.

     Träffa mina favoritungar igen <3 Deras kloka ord, härliga skratt och starka viljor.

     Skriva av mig känslor.

     Få höra “Du var grym” efter intervjun <3 och känna mig stolt själv.

Lådbygge - reaktionista.se

     Få hjälp att bygga blomlådor och tro lite mer på att våren snart är här.

     Ljudet av barnfötter springandes nerför en trappa.

     Gå i snöfallet inbäddad i ytterkläder så att omvärlden mest blev ett tyst sorl.

     En blomrulle på min fredskalla som vecklas ut i solskenet.

     Att vara sådär bekvämt trött när jag skulle sova.

Fredskalla - reaktionista.se

     Prova ett par byxor som satt perfekt OCH bekvämt.

     Barn som skrattar så att de kiknar så att en själv också skrattar lika mycket.

     Hämta ut senaste tentan och läsa “Mycket bra!” på försättsbladet.

     Äta ute med klasskompisar och känna hur enkelt det är att umgås när jag träffar rätt personer.

     När Asla lägger sig tätt intill mig i soffan och kurrar.

Mocca deli nachotallrik - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Christin skrev om så många bra poänger inför 8 mars. Sånt jag ibland vill säga men inte har samma ord för. Så läs vad hon har att säga.

     En annan feministisk stjärna är Emma som i år skrev ett brev till sina döttrar som ger kraft, skratt och jävlar anamma.

     Johanna som skriver om hållbart mode har en materialguide som är helt fenomenal. Läs bara detta inlägg om viskos med mera så känner du dig direkt upplyst och medveten!

     När du väl blir medveten om hur utbrett patriarkatet är kan du inte blunda. Jenny skriver om hur de feministiska glasögonen stör hennes läsning.

     Även om jag själv inte har råd att köpa något på bokrean i år (och inte hinner läsa mer just nu) så går det ju att spara för framtiden och låna på biblioteket. Här bjuder Flora på 14 boktips som jag skriver upp direkt på min lista för framtida läsning.

Vad gör dig glad eller lugn i din vardag?

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

5 kommentarer

 1. Åh vilken härlig vecka du verkar ha haft! Min egen började rätt uselt men slutar ändå riktigt fint, sån himla bra känsla när något jag trodde skulle slå ut mig längre inte fick samma kraft som förr.
  Det som allra mest gör mig glad och lugn i vardagen är mina djur, såklart. Men också att sätta mig ner med ett broderi efter en lång dag och nu äntligen börja peta ner frön i jorden igen!
  Tack också för stjärnlänk, fina du!<3

  • Ja den var fin på sitt sätt 🙂 Vad skönt att det inte fick den effekten. Åh djur och skapande är verkligen något som ger kraft. Jag saknar verkligen skapandet nu när jag knappt hinner med annat än studier. Ska försöka få ihop något snart i alla fall. Fröna i jorden är verkligen en kraftkälla av glädje. Ska sätta några fler i nästa vecka när uppsatsen är klar 🙂 Längtar också efter att läsa din blogg mer än jag hinner för tillfället. <3

 2. Min man gör mig både glad och lugn (för det mesta :)). Barnet gör mig inte så lugn hehe men glad när hon skrattar och har busigheter för sig. Och den där lilla i magen gör mig glad, pirrig, förundrad och lite livrädd samtidigt.

  • Så fint att du har din partner på det sättet. Viktigt. Så häftigt med en liten i magen! Stort grattis. Barn är verkligen fantastiska. Jag har privilegiet att kunna vara med ungar en liten stund och få både glädjen och lugnet av dem. Lugnet de sprider av att de är så närvarande i nuet.

 3. Pingback: Sommarguide till Eskilstuna | REAKTIONISTA

Kommentera