Det har varit en varierande vecka med flera stora uppgifter och tid som jag har kunnat disponera väldigt fritt. I onsdags var jag en sväng till Västerås och träffade Sofia från hildas.se och igår var jag där igen för att träffa alla fantastiska volontärer. Om två veckor har vi klarat av att arrangera en partikongress och det känns stabilt. Jag har varit tröttare igen mot slutet av veckan och insett att jag behöver mer planerad återhämtning för att kunna varva ner. 

Kommande vecka väntar skrivkurs i dagarna två, Monthly Makers träff och så ska jag hålla ställningarna inför kongressen och plugga till högskoleprov. Meditationspauser och skogspromenader inbokade – check!

Zebrablad - reaktionista.se

✶     SOLEN! Vakna till solen och beundra alla bladskuggor och skimrande toner i min djungel. Som det här zebrabladet ↑ som glittrar så fint.

✶     Känna på stubben i nacken med fingertopparna. Nyklippt.

✶     När min andra hand i kongressgruppen använder hashtaggen #teamwilda

✶     Att gå förbi platser där jag har förlorat stora delar av mig, och känna hur andra pusselbitar finns där nu. Det är inte ett öppet sår längre. Jag har läkt.

✶     När himlen och horisonten nästan smälte ihop i snön och dimman över åkern.

Kattkärlek - reaktionista.se

✶     Få till en bild där både jag OCH Asla kom med i samma bild.

✶     Att känna mig riktigt uppskattad.

✶     En spontan text om sorgen som nådde fram.

✶     Fynda ett stort drivhus för endast 40 kr!

✶     Dela tankar med någon som känner en riktigt väl.

Frukost med Bullet Journal - reaktionista.se

✶     Sommarbär i morgonyoghurten som en föraning om sommaren.

✶     Att bli inbjuden i ett stjärngäng med bloggare. <3

✶     Sitta på ett kafé i lugn och ro och jobba vid datorn i några timmar utan att tänka på tiden.

✶     Ha möjlighet att resonera med någon om texten Det gör ont att vara flicka så att jag kunde se att jag var redo att lämna den ifrån mig. Tack till alla er som har läst och tack till er som inte gjorde det – och valde att vara rädda om er.

✶     Alla hyllningar till kvinnor den 8 mars. Jag vet inte hur jag skulle kunna välja bland alla kvinnor som inspirerar, stöttar, motiverar, stärker och förändrar mig.

Hildas.se - Sofia Brolin - reaktionista.se

✶     Uttrycket “det är sen gammalt”.

✶     Reflektioner om hår, barn, katter och livet i allmänhet med Sofia (hildas.se) längs Mälarens strand. Och hennes skratt som sätter sig som glädje i bröstkorgen.

✶     Krämiga pastarätter med svamp. Så svag för det. Som den här från Zeinas Kitchen.

✶     När jag lyfter upp Asla i famnen och hon lägger sina tassar runt min arm och låser fast den.

✶     Trevligt samtal hos frisören och snack om eventuella hårförändringar till våren.

Sunset and ice - reaktionista.se

✶     En vänskap som utvecklas ömsesidigt.

✶     Stå vid dörrarna på tåget och fotografera solnedgången reflekterandes i Mälarisens skärvor.

✶     Gnida fingertopparna mot naglarnas lena yta.

✶     Inslag från flash mobs den 8 mars. Gemensamt är mäktigt.

✶     De gamla husen vid Svartån i Västerås, och snön som lyste upp dem.

Västerås - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Emilia skriver naket och ärligt om att vara kvinna i en patriarkal värld.

✶     Elsa skriver om hur man klarar något som är svårt och sätter ord på många viktiga saker.

✶     Berörande texter om att vara förälder läser jag titt som tätt. Ofta hos Christin.

✶     Elins fenomenala instagramguide med allt du behöver veta!

✶     Vicky sätter fokus på viktiga aspekter av kvinnodagen och intersektionalitet.

Vad vill du minnas från veckan som gått?

 

15 kommentarer

 1. Det där med att syssla med något i timmar utan att behöva tänka på tiden känns som en så ovanlig lyx nuförtiden, låter som en fin stund. Tänkte på det när jag och Daniel var på promenad idag, att jag inte kollade på klockan och tacksamheten för det var överväldigande. Kram på dig fino!

  • Wilda Svara

   Ja, visst gör det? Egentligen väldigt tragiskt att det är så tidsstyrt nuförtiden men bra att bli medveten om det! Kram tillbaka finis!

 2. Solen alltså <3 Älskar när Otto tar plats på en solfläck på golvet och en kan se att han riktigt njuter. Så gjorde han flera gånger i helgen = haft en hel helg med härlig vårsol!

  Och pastarätter med svamp, livet.

 3. Elsas text var verkligen så himla fin. Den berörde så många punkter.
  Är jättesugen på att prova pastareceptet som du länkade!

 4. Så fina ögonblick du samlat på dig, som vanligt! 🙂
  Den om hashtaggen fastnade hos mig mest, så fint, kan tänka mig hur bra/fint det kändes!
  Och drivhuset, vill också ha ett sånt, ett litet! Ska flytta i slutet av maj, och den nya lägenheten har inte balkong, men tänkte ändå försöka odla lite i fönstret, och vill då gärna ha ett litet växthus. :3
  Jag undrar f.ö. vad växten på första fotot heter? 🙂

  • Wilda Svara

   Tack Lindah! Ja, det var en härlig känsla! Små drivhus är verkligen underbart till fönsterkarmen! Kul med flytt (hoppas jag?)! Växten heter Zebrablad, eller “Tradescantia zebrina” som är det latinska namnet.

  • Wilda Svara

   Du gör mig så glad med dina kommentarer Christin! Tack! Kram

 5. Vilken himla fin förmiddag vi hade tillsammans. Jag är så glad att den blev av. Det var verkligen ett enda långt stjärnögonblick. 🙂
  Kram Sofia

 6. Pingback: Månadsraport: Mars 2017 - Teknifik

Kommentera