Ett av de finaste ögonblicken i mitt liv hände den här veckan: jag klappade en fjäril. Det var under min tre timmar långa promenad i vårskogen i måndags och jag vill spara känslan för alltid. 

I övrigt har den här veckan varit kämpig. I onsdags och torsdags var det svårt att ens orka hålla sig vaken. Vi kan kalla det för en seriekrock av alla faktorer som gör mig trött. Sköldkörtelrubbningar, intensiva veckor, aprilväder, pollenallergi, och pmds (värre form av pms). Med tre timmars extra sömn, allergimedicin, meditation och mens (som släpper pmds-symptomen) kunde jag sen skriva högskoleprovet igår. Jag är stolt att jag klarade av det och motiverade mig själv rakt igenom. Jag är självklart väldigt trött idag, och nöjd. Tack för alla som har peppat, stöttat och glatt sig med mig i veckan! 

På torsdag startar jag påsklovet från bloggen med att åka till Ina vid Vättern. Jag längtar så efter tryggheten som finns vid hennes sida. 16 års vänskap går inte av för hackor.

Blåsippor ute i backarna står - reaktionista.se

✶     Blåsippor som kikar fram under eklöven.

✶     Alla peppande kommentarer från alla håll innan, under och efter kongressen. Att få höra ord som “tack för allt jobb”, “bra jobbat”, “sträck på dig” och “jag är stolt över att vara din vän”. Vilken ynnest att jag är omgiven av så många människor som gläds med mig.

✶     Förstå hur jag ska läsa ut funktioner grafiskt.

✶     Livesändning från The Influencer Convention – som jag hade varit på om jag inte skrev högskoleprov.

✶     När jag gick in i en blomaffär och bad om att få köpa små plastkrukor att föra över små plantor till och jag fick 10 stycken helt gratis. Värmen i hjärtat!

Asla - reaktionista.se

✶     När Asla gör sig till för att hon är så glad att jag är hemma.

✶     Boka resa till bästisen och planera för påsklov.

✶     Känna mig nöjd och tillfreds med kongressen i ryggen.

✶     Att en vän troligtvis kommer att kunna uppfylla sin dröm om att bli veterinär genom sitt resultat på högskoleprovet. Det ser lovande ut efter inofficiellt facit från HP akademin.

✶     En nässelfjäril som satte sig på grusvägen framför mig en lång stund. När jag hade tagit några riktigt fina detaljfoton av den tackade jag den och klappade lätt på vingen innan den flög iväg. Svårslaget stjärnögonblick!

Att klappa en fjäril - reaktionista.se

✶     När en kurskamrat googlade “det nordiska vemodet” och hittade hit.

✶     Att ha en genväg hem.

✶     Nykläckta citron- och nässelfjärilar svärmandes omkring i skogsbrynet.

✶     När jag stod i korridoren innan sista delprovet och det plötsligt kom över mig hur stort det är att jag snart har klarat av ett högskoleprov, med så många år av kamp för att hitta en tro på mig själv och för att hämta hem en utmattad kropp.

✶     Krulliga monsterablad.

En lönn i brevlådan - reaktionista.se

✶     Lönnen som kom från Nastasja tillsammans med ett så fint brev. <3

✶     Få ett officiellt tack från Gudrun på Twitter.

✶     Fågelkvitter i vårsolen.

✶     Börja läsa Big Magic av Elizabeth Gilbert och bli alldeles tagen redan av de första sidorna.

✶     Frimärken med nässelfjärilar.

Lässtund - reaktionista.se

✶     Kurskamrater som har förståelse för när jag behöver skjuta upp deadline.

✶     Spellistan som jag fick som tröst när jag hade en skitdag.

✶     Folk som tippar att jag får 1,8 eller 1,9 på högskoleprovet. Haha alltså nej men tack för tron på mig!

✶     Rötterna på små tomat- och paprikaplantor.

✶     Att sova ut.

Tomatrötter - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

Eftersom jag i förra veckans stjärnögonblick låg långt efter med bloggläsningen blir det några extra länkar så jag kan överbrygga glappet med stjärnlänkarna.

✶     Fredrika har sammanställt alla bidrag till Monthly Makers tema GEOMETRI. SÅ makalöst många och fina bidrag!!!

✶     Hannah skriver om vad slow living innebär för henne och jag känner igen mig så mycket.

✶     Bästa tipsen för en produktiv vecka från BuJoLou.

✶     Poesi i högklass framställt på en ordtavla av Karin.

✶     Johanna lär oss om att ekologiskt inte behöver betyda miljövänligt.

✶    Förbluffande bilder och berättelser från Alperna av Katarina.

✶    Beata berättar poetiskt om sin egen värld där magisk fotokonst skapas.

Vad har du gjort i veckan och vilka blogginlägg får jag inte missa?

 

16 kommentarer

 1. Du är en sån inspiration! Många hade nog bara tackat för sig och inte skrivit HP alls. Så grymt att du genomförde det. Och ÄLSKAR big magic. Har kommit en tredjedel pga tar mig aldrig tiden att läsa men den har fått mig att både gråta och skratta hittills.

  Denna vecka har jag jobbat, pluggat, varit med i min hemstads tidning, varit på födelsedagstacomiddag och idag bytt däck på bilen/cyklat hem min cykel från svärföräldrarna.

  Kram, du gör mig glad.

  • Wilda Svara

   Fina du! Tack detsamma! Blir så glad av dig och berörd av den värme du bara skickar i tusen solstrålar genom nätet och ord och en lönn i mitt köksfönster. <3 En underbar bok som jag nu ska läsa lite i innan jag somnar.
   Spännande med tidningen, det vill jag höra mer om! Låter som en produktiv och fin vecka. 😀

 2. Wilda du är så fantastisk! Högskoleprovet är garanterat det mest psykiskt (och nästan) fysiskt utmattande provet jag har skrivit och då har jag ändå gått 5 år på högskolan!! Hoppas att du får ett resultat som du kan känna dig nöjd med. Du ska förstås vara nöjd oavsett vilket resultat du får!
  Stor kram, hoppas att du får en fin vecka <3

  • Wilda Svara

   Åh Annie! Vill bara ge dig en stor varm kram som tack för din ständiga pepp i mitt liv <3 Det känns alltid som om dina kommentarer är en high five! Jag tror, enligt de spekulationer som finns, att det gick riktigt bra. Jag är mest nöjd att jag gjorde det och jag vet att jag får ett tillräckligt resultat – det kände jag – så det blir så bra det kan bli. 🙂 Kram och detsamma! <3

 3. Åååh tack för att jag får vara en del av ditt inlägg <3 Och så himla fint att de heter "Stjärnlänkar"! Måste säga att jag läste Big Magic i höstas och har tänkt att tipsa om den på min blogg i framtiden. För den är ju SÅÅÅÅÅ bra! Älskar hennes opretentiösa inställning till konst och hennes tro på allas kreativa förmåga!

  • Wilda Svara

   Självklart! Åh vad jag tycker om din blogg. Bloggkärlek vid första ögonkastet! Kändes som att jag kunde relatera till så mycket av det du skriver och det är inte alltid så vanligt för mig. <3 Åh ja tipsa om den! Alla borde veta att den finns! Jag ska skriva om den sen när jag har läst den. Har en annan bok om kreativitet som jag nyss har läst ut som jag också ska tipsa om – lite liknande på samma tema men inte alls samma fantastiska författarskap så klart. Svårslaget språk och berättarrösten är ju helt fenomenal! Jag känner redan igen mig mycket i det perspektivet som du beskriver så jag antar att läsningen kommer berika mig oerhört. Kul att höra att du också gillar den!

  • Wilda Svara

   Tack Beata! Kändes som en kram nära hjärtat. Jag tar det till mig. <3

 4. å! fint med ina-besök! har ju alltid vetat om henne, men av nån anledning hade jag missat att det var så länge. 16 år! hoppas ni får det fantastiskt.

  • Wilda Svara

   ja det är rätt så fantastiskt. den människa som känt mig längst som jag fortfarande har kontakt med.

 5. Så mysigt att bara få läsa om allt bra som händer omkring! Bra länkar igen och tack för omnämnandet! 😀

  • Wilda Svara

   Tack! Ja, det är så viktigt att uppmärksamma det känner jag.

 6. Att klappa en fjäril, wow! Jag har sett så himla många citronfjärilar nu och blir lika glad varje gång, så himla fin.

  Låter också som att din vecka innehållit väldigt mycket fint trots lite kämpig. Hoppas den här blir fin!
  <3

  • Wilda Svara

   Ja citronfjärilarna är så fina! Tyvärr HELT omöjliga att fånga på foto 😉 Det var så magiskt att få klappa en fjäril. Jag hade en superfin vecka och nästa var fin på många sätt också, trots allt. <3 Tack för att du sprider så mycket värme och kärlek, Ellen.

 7. Alltså magiska du. Kul att det gick så bra med HP och att det öppnar upp så mycket möjligheter för dig. Härligt! 🙂

Kommentera