Det är svårt att börja skriva om veckan som gått. Jag började med att ta vara på våren, packa och bygga förväntan inför att åka till Ina i Motala några dagar. Jag fylldes upp av vår vänskap och landade efter intensiva veckor. Vi åkte till Vadstena och det kändes som om vi var i ett paradis bland miljontals klosterliljor och vårsol. Och så hände det som inte fick hända.

Jag är djupt tacksam för att mina nära är vid liv idag. Jag förstår att ingen av oss är “okej” än. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att leva med detta varje dag. Istället försöker jag se det som finns precis här och precis nu. För det är allt jag vet: nuet kan ingen ta ifrån mig.

Idag kommer jag hem till min älskade Asla och påbörjar en ny vecka i en värld där kärlek triumferar allt. Håll om varandra och be om en extra kram. Se varandra i ögonen och ge ett leende när du kan. Lev och låt leva. <3

Kaffe i solen - reaktionista.se

✶     Lunch och kaffe på en uteservering i solskenet.

✶     Ett spontant telefonsamtal från Linda med lärorikt bloggsnack i 20 min.

✶     Ligga i soffan efter lunchen och vila mig, somna en liten stund.

✶     Sitta i Vadstena klosterkyrka och andas i all chock och sorg.

✶     Friheten i att cykla. Att kunna stanna längs vägen och plocka tussilago, och känna vinden i håret.

Tussilago - reaktionista.se

✶     När Asla självmant gick in i buren och la sig när jag skulle lämna bort henne.

✶     Vitsippor! Som jag har längtat!

✶     Kattvakter som ser fram emot att ta emot min pälskling.

✶     Att jag orkade cykla nästan 1,5 mil på en dag och hur bra det kändes efteråt.

✶     Annies skitgoda stroganoff och att få bjuda en vän på den.

Svan på Vättern - reaktionista.se

✶     Skuggor av växter bakom gardiner.

✶     Boken 52 list project som gör mig så lugn. Varje stund med den är kvalitetstid.

✶     Vita svanar skridandes fram på en kuliss av blå toner.

✶     Känslan av att regering och samhällsberedskap har hanterat krisläget stabilt.

✶     Ligga bredvid en vän bland blåsippor i mossan och leta vinklar.

52 list project - reaktionista.se

✶     Få sms och meddelanden från älskade vänner att de är oskadda.

✶     Att jag nog för första gången börjar lära mig höger och vänster.

✶     Blåsippor som bredde ut sig i klungor längs skogsvägens backar.

✶     Att luta huvudet mot varandra efter en lång dag.

✶     All medmänsklighet och kärlek under #openstockholm som visar att en annan värld är möjlig – och att den redan finns här mitt ibland oss. Bilderna från Sergels torg idag. Allt jag ser i mitt flöde där människor sträcker ut händer, ber om hjälp, får hjälp. Öppnar, finns, står bredvid.

Blåsippor Knäppaviken - reaktionista.se

✶     De skira ljusa tonerna av vårskog.

✶     Ett hav av klosterliljor – vita klockor och gröna blad så långt ögat kunde nå! Så glad att de inte hade blommat ut än.

✶     Ligga på rygg på en brygga och titta på molnen.

✶     Årets första glass!

✶     Kyrkfönster upplysta av sol.

Klosterliljor Vadstena - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Pysselbolaget har sammanställt några riktigt härliga tips på påskpyssel. Så mycket fina påskpyssel som cirkulerar runt nu.

✶     Lovisas uppmaningar efter attentatet i Stockholm.

✶     En kärleksförklaring till Stockholm av Emily.

✶     Elin tipsar om hur du bäst rengör teknikprylar.

✶     Mikaela har släppt april månads tema för Monthly Makers.

Vad gör dina dagar lättare?

 

20 kommentarer

 1. Så himla fint att få ta del av dina stjärnögonblick efter en sådan här helg. Det kommer ta tid innan vi repar oss helt och hållet, men tills dess kan inte livet stå på paus. Den kärleken och uppslutningen som Stockholm (och övriga landet!) visat under helgen övervinner allt.
  <3

  • Wilda Svara

   Nej livet behövs. Kärleken behöver leva vidare. Det kändes extra viktigt att skriva stjärnögonblicken nu. <3

 2. Åh vilken spännande bok (52 lists) blir jättesugen på att läsa mer om den så ska se om jag kan hitta den 🙂 Och så grymt jobbat med cyklandet! Jag tror också att det kommer att ta ett tag innan allting är bra igen, men den dagen kommer!

  • Wilda Svara

   Gör så! Den är SÅ bra! Det tar sin tid och det behöver ta sin tid. Kram!

 3. Du får gärna skriva mer om 52 lists (jag älskar ju listor!)! lugnet kommer med att reflektera på hur långt jag kommit och allt jag är tacksam för runt omkring mig! <3

 4. Wilda Svara

  Åh det ska jag göra! Känner igen mig i vad du skriver 😉 Så glad att jag hittade dig i bloggvärlden!

 5. Det känns extra fint att ta del av stjärnögonblick just nu, och kanske är det också extra viktigt att samla dem och visa att de finns. Blir alldeles varm när jag tänker på den värme och omtänksamhet som visats.

  • Wilda Svara

   Jag kände som du när jag skrev detta och är så glad att också du känner det. <3

 6. den här listan var så extra fin. sverigevåren lyser igenom ända hit! och vegstroganoff herreguuu dröm, kan vi äta det nästa gång vi ses? <3

  • Wilda Svara

   åh ja! nästa gång vi ses ska vara så maxad på gott och fint att USA bleknar i jämförelse :p haha, nej men självklart darling! tack för din kärlek!

 7. Åhh jag blev alldeles lugn och glad av den här listan. Fy vad bra de här inläggen är, och som allra mest styrka har de nog ändå när mörkret försöker ta över.

 8. Så himla fint skrivet i början. Jag tycker att det är så himla viktigt och bra av dig att trots allt dela med dig av stjärnögonblicken för det är ju nu de behövs som mest.

  • Wilda Svara

   Tack Sandra! Det värmer att höra. Ja, nu behövs de som mest. Det var så de kom till från början, ur mörkret.

 9. Jag blir alltid så lugn och glad av att läsa dina stjärnögonblick. Tack för att du delar med dig <3 Och tack för dina fina ord om receptet!

  Tänk att jag inte visste att den blomsorten som du talar om heter klosterliljor! Vi hade några på gräsmattan i huset där jag växte upp, och jag trodde alltid att det var "extra speciella snödroppar". Vad fint att jag nu har ett namn på dessa vackra blommor.

  Kram och glad påsk! <3

  • Wilda Svara

   Bästa Annie! Tack! Dina kommentarer är så genuint fina att de stannar länge hos mig. Tack!
   Blommorna som växer där i Vadstena heter klosterliljor, men växer de någon annanstans så heter de något annat. Googlade nu och de kallas tydligen snöklocka annars. Men tycker gott och väl att du kan använda klosterliljor 😉 Kram och glad påsk min vän!

  • Wilda Svara

   Vad glad jag blir! Tusen tack Tora! Hoppas att du hittar hit igen. kram <3

 10. Fin lista <3 och vad skönt att höra att någon annan har problem med höger ock vänster! jag har dock gett upp och tror jag aldrig kommer lära mej skillnaden, inte när det är bråttom iaf ;D

  • Wilda Svara

   Haha åh ja det är nog faktiskt väldigt vanligt ändå 😉 Jag har börjat få lite kläm på det, men det gäller att hitta sitt tankesätt att haka upp det på. Numer tänker jag att vänster är nummer ett och kommer först om jag skulle skriva eller räkna det så som vi läser. Så först vänster, sen höger.

Kommentera