Glad påsk! Tacksamhet och glädje knyter ihop den här veckan efter många dagars känslor och reflektion. Onsdagen i Stockholm – med blomsterhav på Drottninggatan, körsbärsblommor i Kungsträdgården och fjärilar på Haga. Påfylld av vänskaplig tid gick jag in i påsken. Jag har tittat inåt, sörjt och känt, tagit hand om det som känns skört och litet. De senaste dygnen har jag ätit mig proppmätt på påskmat och godis. Som sig bör.

Så smått börjar de tusen tankarna om bloggen, skrivandet och livet lägga sig tillrätta. Det har varit välbehövligt med ledighet och jag tar några dagar till för att lägga upp planer innan jag ska bjuda in er på tankebanorna igen. 

Påskägg - reaktionista.se

✶     Vara omgiven av fjärilar och gröna växter på Fjärilshuset. Fotografera skarpa närbilder av dessa kraftdjur som både fascinerar och förundrar mig.

✶     Att få en efterlängtad ursäkt.

✶     Körsbärsblommorna i Kungsträdgården och människor som frågade “kan du ta en bild på mig?”.

✶     Decoupage på påskägg.

✶     En möjlighet att kunna hjälpa en medmänniska i sommar som också öppnar möjligheten för mig att resa iväg ett tag.

Blomsterhav Drottninggatan - reaktionista.se

✶     Blomsterhavet vid Drottninggatan som tröst i sorg och rädsla.

✶     En långsam och lugn påsklunch för två med alla favoriter på tallriken.

✶     Få med mig soppa hem till en trött kväll.

✶     Att få en påskpresent som gör att jag kan investera i medlemskap i Influencers of Sweden. SÅ EFTERLÄNGTAT!

✶     Barn som försöker förstå sig på världen.

Påskselfie i gula toner - reaktionista.se

✶     Skärtorsdagsmässans djup och svärta som tar mig in till mitt innersta rum.

✶     Pecannötspaj med kola.

✶     Det lilla växthuset från Rusta som precis rymmer 3 x 7 små plastkrukor på varje hylla så att mina paprikaplantor kan få fortsätta växa.

✶     Hälsa på bekanta ansikten på tåget.

✶     Bli medbjuden på segeltur i sommar. Att ha saker att se fram emot.

Atlasspinnare Fjärilshuset - reaktionista.se

✶     Atlas-spinnaren i all sin prakt.

✶     Hitta en lösning på ett problem som jag har klurat på ett bra tag nu.

✶     Påskkollekten som gick till BRIS,  i minnet av när jag hade behövt någonstans att ringa som barn.

✶     Färgmatchning ↓

✶     De små tunna gröna växterna i mitt drivhus som viskar om kraften i att växa.

Påskkaffe - reaktionista.se

✶     Psalm 769.

✶     Få med sig en påsklilja från kyrkan och sen se hur alla gick ut genom dörrarna, tog olika håll med påskliljorna som sedan spreds över stadens gator.

✶     Solnedgångens rosalila pastelltoner.

✶     Komma ikapp med redigering av foton och samtidigt gå tillbaka i tiden till vackra upplevelser och stunder.

✶     Ljusspeglingen av frukostskålen i solskenet.

Frukostyoghurt - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Marias vårtecken som fick mitt hjärta att svämma över av solsken. Kolla in hennes växtinlägg också – så vackra foton och välbehövliga tips.

✶     Att byta sticklingar är något av det finaste jag vet. Sandra ordnar sticklingsbyte även i år. Kolla i kommentarerna för att hitta vad du söker. Kanske har du de växter jag drömmer om?

✶     Sofia som alltid ger så viktiga perspektiv på tillvaron har gjort det igen. Varför räcker tiden aldrig till?

✶     Athena Farrokhzad sätter ord på det som inte har ord än.

✶     En bloggare som levererar livlärdomar på löpande band är Lovisa. Enjoy!

Hur var din påsk? Har du sett något fint?

 

22 kommentarer

 1. Så otroligt fint ägg längst upp! Har du målat det? Håller med angående påskliljorna i kyrkan. Det var verkligen fint att se hur det spred sig, även i den här lilla staden.

  • Wilda Svara

   Det är decoupage! Det är en servett med påskliljor och andra gula blommor på 😀 Vad glad jag blir att du gillar det. Och vad fint att du också såg det! <3

 2. Otroligt fin bild när ljuset faller in på dig. Så vackert! Att därtill kunna njuta av körsbärsblom, pekannötspaj och saker att se fram emot i sommar <3 Jag har haft en så otroligt fin påskhelg, känner mig lätt som luft just nu och förundras så över den känslan.

  • Wilda Svara

   Tack! <3 Ja livet är bra vackert ändå! Blev så glad när jag läste om din vecka, det kändes så mycket lättare än på länge. Fint!

 3. “Komma ikapp med redigering av foton och samtidigt gå tillbaka i tiden till vackra upplevelser och stunder” – det är en av det saker jag gillar mest med att blogga. Att man får uppleva allt en gång till. Analysera. Kategorisera. Bearbeta. Måla upp. Och lägga det någonstans fint, där man lätt kan plocka fram det när man vill.

  Och som alltid, är dina stjärnögonblick är fulla av liv.

  • Wilda Svara

   Jag kan bara hålla med dig! Det är verkligen så fint. Till och med nu när jag har “bloggpaus” så känner jag ändå att jag vill beskriva och fånga alla ögonblick som går. Tack för att du ser livet jag försöker fånga. <3

 4. Det är så fint att höra att om din påsk med eftertanke, känslor, vänskap och natur. Glad att du får fira den precis som du vill. Och så vackert ditt decoupageägg blev!

  • Wilda Svara

   Tack Ruth! Jag är glad att jag har hittat ett sätt att skapa egna traditioner och låta dem få vara just mina. Tack för att du ser. Det var så roligt att jag bara kom på decoupageägget i sista stund och sen så blev det så bra ändå 😀

 5. Så härlig bild på dig!! och jaaaa, för lösningar på problem!😃👏🏻
  Hoppas du får en fin vecka!

  • Wilda Svara

   Så glad jag blir! Lösningar är så skönt, så att en kan komma vidare och inte stå och stampa. 🙂 Önskar också dig en fin vecka!

 6. Åh! Älskar att läsa varenda punkt! Tack för dina fina stjärnögonblick Wilda! Mina föräldrar och min lillebror var här över påsken. Så himla fint att få åka på loppistur, äta frukost och bara vara i samma rum som dem <3

  • Wilda Svara

   Tack Fredrika, så mycket ljus du sprider! Åh vad mysigt det låter att vara här och nu med nära och kära. <3

 7. Det märks verkligen att påsken är en speciell högtid för dig. Har varit fint att följa i andra medier. Som vanligt fångar du upp så mycket fint i det här inlägget, där varje enskild grej är så värd att reagera på. Kram fino!

  • Wilda Svara

   Jag blir så glad att du uppskattar det. Jag tvekade lite inför att dela med mig av detta för att det är så viktigt och sårbart i mig, men jag insåg att jag kan stå för det nu – och skydda det om jag behöver. Så tusen tack för din uppmuntran. Kramis!

 8. Vilka fantastiska stjärnögonblick! Det är så många bra ögonblick att jag inte kan välja vilka som är mina favoriter. Men självklart tycker jag att det är extra kul att du fått en påskpresent som gjorde att du kan gå med i InoS. Och eftersom jag är en gottegris fick pecannötspajen med kola det att vattnas i munnen. 🙂
  Tack för att jag fick vara med via en länk igen. <3
  Kram Sofia

  • Wilda Svara

   Tack Sofia! Så glad jag blir! Ja den där pecannötspajen var inte att leka med! kram

 9. Du är lika vacker som alltid, och ett lika fint stjärninlägg som alltid. Älskar förresten malen! Eller spinnaren kanske? Vet inte riktigt skillnaden. Hur som helst så har jag en tatuering av just atlasen på min arm! De är så vackra och ståtliga. Har du lagt märke till kobrahuvudena längst ut på varje vinge?

  • Wilda Svara

   Åh blir varmt djupt i hjärtat av dina ord. Atlasspinnare kallade de det på fjärilshuset. Så himla fint att du sa det så jag kunde se huvudena! Så tydliga ju! Åh vad fint att du har en sån tatuering. Har du lagt upp den så att jag kan hitta den på din blogg?

   • Oj, nu blir det ett litet sent svar här, men bättre sent än aldrig! Ja, jag har en bild på den här: http://linneaelisabeth.blo.gg/2016/august/onsdagstankar-och-min-forsta-tatuering.html#comment
    Gjorde den förra sommaren och blev så nöjd. Anledningen till att jag gjorde den var för att täcka ett par ärr från hårdare tider (har precis som du tagit mig genom både anorexia och depression). Tycker egentligen inte att det är “fult” med ärr eller skäms för dem, men tyckte att ärren på något sett krockade med min identitet nu när jag är frisk och folk fortfarande såg ärren och antog att jag var en trasig och människa, när jag känner mig som motsatsen! (I know, en borde ju såklart strunta i vad andra tycker och tänker och deras fördomar kan slänga sig i väggen, men det är ju inte så lätt alltid..) Tycker dessutom att metaforen av att en nattfjäril som befinner sig i mörker alltid följer ljuset passade bra in på situationen på något sätt.

    • Wilda Svara

     Åh tack för att du delar med dig. Jag känner igen mig så himla väl. Jag har ärr över hela in kropp och det säger verkligen inget om vem jag är idag. Tycker att det är jättejobbigt fortfarande när folk dömer mig utifrån det och har länge tänkt att jag ska tatuera sleeves för att dölja (eller kanske mest använda) ärren på det viset. Åh du påminner mig om hur viktigt det är att jag skriver om det här mer nu inför sommaren. <3 Nu ska jag kika in tatueringen! Tillsammans får vi stå starka mot fördomarna!

Kommentera