Hej finisar! Jag är så glad att ni fortsätter hänga här med mig, och extra roligt att ni är några nya som hittat hit 2019. Säg till om ni undrar något eller om ni vill berätta något. Jag har så mycket jag vill berätta för er. Kanske finns tiden efter morgondagens beryktade juridiktenta. Ja, imorgon är det dags! Iiihh så spännande. Jag undrar ibland om jag är den enda i världen som tycker att tentor är roliga? 😉

I veckan har jag suttit med huvudet i böckerna och med tentakompisar. Nu känner jag mig trygg med att jag förstår vad jag kan förstå. Min utmaning är hur hjärnan och kroppen ska orka med. I fredags fick jag ett mindre ryggskott. Alltså, jag säger som Daniel: kan jag inte få må bra inför en tenta åtminstone? Tack och lov fick jag loss det med några (kanske lite väl brutala) metoder igår. Håll tummarna att det håller i sig!

Eskilstuna vid ån - reaktionista.se

     Spegelklart vatten.

     Att säga vad jag tänker högt utan censur till någon annan så att jag kan höra mig själv.

     Ta en långpromenad längs ån.

     Hinna med bussen med några sekunders marginal och att busschauffören besvarade mitt leende.

     Att jag blev påmind om en viktig dag, med en viktig livslärdom.

Socialtjänstlagen och kaffe - reaktionista.se

     Att läsa, känna och förstå på ett djupare plan för varje gång.

     Kunna berätta för någon att den är viktig.

     När Daniel frågade om vi skulle se sista avsnittet “De dagar som blommorna blommar” efter en lång studiedag. OBS! Triggervarning för högkänsliga och alla med inlevelseförmåga på det sista avsnittet!

     Knäcka loss det lilla ryggskottet på egen hand.

     Att få vara medmänniska i en svår situation för någon jag inte kände och som inte kände mig.

växtrea murgrönsaralia arabica lyktranka tulpaner - reaktionista.se

     Växtrea på Blomsterlandet som gav mig några nya vänner inför våren. Jag ser mycket fram emot att se hybriden murgröna-aralia utveckla sig (den längst bak på bilden).

     En sen julklapp som kändes i flera dagar efteråt och som kommer att kännas många gånger om detta år.

     Att bli nöjd med redigeringen av en bild och känna att jag fortfarande utvecklas och lär mig.

     Få en tid till smärtmottagningen, mot alla odds.

✶     Att kunna förklara så att någon förstår något nytt.

Asla norsk skogkatt - reaktionista.se

     När Asla lägger sig på rygg och sträcker ut hela sin lurviga mage.

     Låta mig ha en långsam morgon när kroppen gjorde ont.

     Att köpa årets första fröer.

     Ett bra bemötande av en sköterska när jag var förtvivlad.

     Min vän och partikamrat Farida al-Abani är nominerad till partiledare för Feministiskt initiativ. Finns ingen jag hellre skulle se på den positionen som efterträdare för Gudrun Schyman. Farida har gett begreppet folkvald en djupare innebörd.

Vinterns soluppgång - reaktionista.se

     Soluppgångarna på vintern som är något extra. Hur det förgyller en hel morgonstund.

     När lilla A pyntade mig omsorgsfullt och tålmodigt i smycken och tiara.

     När ungarna rockade loss till klassiska barnlåtar.

     Personer som har följt mig länge och därför kan förstå saker på ett annat sätt (samtidigt som de nyare perspektiven också ger andra viktiga delar).

     De starka trädgrenarna som bryter isen i ån och skapar vackra sprickor.

Vinter längs ån - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Hannas inlägg om januarisådd och växter gjorde mig alldeles vårpirrig i magen och innehöll väldigt många fina tips inför vårens odling.

     Vill du träffa en kompis eller flera nära dig, starta en pysseljunta eller en bokcirkel? Då ska du kika in hos Flora och lämna en kommentar eller leta bland de som redan finns. Hett tips för att hitta en lokal kompis!

     Isabelle skriver om att vara livrädd för allt och om sina nyårslöften. En text som rörde om i magen och gav mig nya perspektiv på oro.

2 kommentarer

Kommentera