Det är söndag och jag tar en långsam morgon. Kaffet avnjuts länge medan jag planerar den kommande veckan. Jag behöver landa i dagen innan jag tar mig vidare med bokprojektet, helgens uppgift. Hur ser din dag ut? Vad behöver du göra för att landa i dagen?

För att summera veckan så startade den med tentan i juridik. Tack vare värmeplåstret mot ryggen kunde jag varken hetsa upp mig eller bekymra mig över ryggskottet. Hur det gick? Alltså jag har ingen aning. Jag hoppas att det räcker för godkänt, men juridiken är inte som andra kurser. Vi får se helt enkelt.

Jag tog de lediga dagarna därefter som de kom, lät dem vara fria. Jag träffade fina vänner och skrattade så att jag fick halsbränna. I fredags fick jag äntligen hälsa på min vän Cathrin i Köping. Ett kärt återseende med mycket djurkärlek på köpet!

I torsdags var jag i Nyköping. Min gamla läkare uppdaterade mig om forskningsläget kring smärta (visste ni att vi snart kan ta blodprov för att diagnostisera smärta?). Jag fick beröm och ett utlovat läkarintyg. Det känns så tryggt att komma dit, varje gång. Alla borde få känna så med sin läkare.

Helgens projekt är som sagt boken. Jag känner att jag har svårt att hitta det fokus jag behöver, men jag gör det som är möjligt. Kanske får det ta lite mer tid nu framöver, mellan studietimmarna, så att jag hittar rätt till slut. Om jag får ihop den här boken klarar jag allt. Helt ärligt så känns det så just nu. Det är fortfarande ett väldigt känslomässigt arbete att göra detta. Håll tummarna att det känns bättre idag, okej?

Vinterforsen - reaktionista.se

     Forsen vid Anna Lindhs plats i Nyköping.

     En liten öppning i bokprojektet som i alla fall visar vägen mot målet.

     Att få någons förtroende och känna sig värdesatt i det.

     Planera Norge-resa med Linda! <333

     Nyköpings alla vackra hus. Blir alldeles tagen varje gång jag är där!

Nyköping - reaktionista.se

     Få uppmuntran för mitt bloggande.

     Värmeplåster för ryggen som räddade tentan.

     Solnedgången över landskapet när jag åkte hem från Köping i fredags.

     Få beröm av läkaren för min hållning. “Du är ju normal” – haha skrattade gott åt det.

     Att få ett paket med Bullet Journal-material på posten <3

Bullet Journal Espresso House - reaktionista.se

     Kommentarer som stärker mig.

     Testa brushlettering och bli inspirerad.

     Hitta en varm kofta på second hand att mysa in sig i.

     Tystnaden i att vara helt själv hemma när det behövdes efter mycket intryck.

     Att möta den outgrundligt djupa blicken i ett hästöga.

Hästöga - reaktionista.se

     Försjunka i boken om Bullet Journal-metoden och tappa tid och rum.

     Pysselkväll med tjejerna som gjorde så otroligt gott i själen <3

     Att prata med vänner om sådant som känns svårt, och få så mycket klokskap tillbaka.

     Rostade solroskärnor som snacks.

     Inte kunna sluta prata med min fina vän Cathrin. Så fint att ses igen!

Katten Gunvald - reaktionista.se

     Katten Gunvald som ju är så himla söt och go!

     Klä om till nattlinne efter en lång dag.

     Greta Thunberg på Skavlan i fredags som gör att jag tror mer och mer på min förmåga att påverka till det positiva.

     En nät-vän som förstod något som jag kan känna mig så ensam i ibland.

     Vinterlandskapet i solen. Svenska landskap ändå!!!

Vinterlandskap - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Sofia bjuder på en vacker sittlåda som du kan göra själv och åh så inspirerad jag blir att göra en egen!

     Eftersom jag är heeeelt inne i Bullet Journal just nu och hypen aldrig verkar gå över vill jag så klart också tipsa om Driva Louise vackra, enkla och eftertänksamma upplägg i sin första bok – för mitt bästa tips är verkligen att börja enkelt och bygga på allt eftersom.

     Alicia skriver så fint och snällt om varför januari är hennes sämsta månad, och varför hon därför behöver sakta ner tempot och acceptera läget. Inspirerande och tillåtande ord som hjälpte mig att stanna upp.

2 kommentarer

  1. Åh, så drömmigt ljus i dessa bilder! Dina ögonblick får mig nästan att romantisera januari lite ändå 😉

    Idag ligger jag i sängen med hosta och tung kropp. Tråkigt men kanske lite skönt också. Första gången jag är sjuk sen i våras vilket är det längsta frisktillstånd jag haft på flera år! Firar det med kaffe i sängen och en kanelbulle-Vifsla på fötterna istället för att grämas över förlorad tid. Jag tror januaritröttheten är nyttig för helhetstempot ändå.

    Tack för länken och för att du alltid inspirerar till paus och närvaro <3

    • Finaste du! Tack <3 Så svårt att få in ljus i dessa dagar 😉

      Då kan det vara ganska skönt att vara sjuk, men också jobbigt med det fysiska när en inte är van. Men kattmys och kaffe i sängen låter inte helt fel 😉 Tack för dina fina perspektiv älskade vän.

Kommentera