Det är vinter på riktigt nu. Trädkonturerna omges av frostkristaller, det knarrar om stegen på promenaden, värmefilten är varm mot kroppen och tekopparna avlöser varandra. Liksom de mindre önskade baksidorna: den kalla nästippen och den ökade värken. Tröttheten av alla kläder jag måste bära runt på.

Kursstarten var en rivstart. Jag hängde inte helt med denna vecka. Det är tufft de veckor då jag får fokusera på att orka igenom. I grunden finns det en sån kunskapstörst och därför var jag extra glad för de stimulerande föreläsningarna vi hade i fredags, om intersektionalitet. Jag har hamnat i en bra studiegrupp och vi ska göra ett projektarbete ihop i slutet av kursen. Innan dess är det en hel del att läsa och en hemtenta.

Responsen på gruppen “att växa ur trauma har varit överväldigande och gett mig överdoser av hopp och kärlek! Det är något obeskrivligt vackert i att se människor mötas i samförstånd och ge varandra trygghet. Även om det har varit mycket att hänga med på så här i starten känns det som att det ger mycket mer än det tar i energi. Tack till er som bidrar till den kraft vi har tillsammans. <3

Om två veckor åker jag till Sundsvall på kongress för Fi. I onsdags hade socialutskottet ett fint möte om motionerna. Det ska bli roligt att återse partikamrater och utveckla politiken. Jag behöver satsa på återhämtning nu. Det gör jag genom att följa ett tydligt schema, begränsa mina intryck och göra mindre än jag orkar. Den planen framträdde efter en vilodag igår, där jag tog varje stund som den kom.

Nypon i Kronskogen - reaktionista.se

     En frost-inramad vit värld ute i bästa Kronskogen.

     Kaffe. (När är det inte ett stjärnögonblick för mig?)

     Vila i skolans stilla rum på lunchrasten en lång dag.

     Att värma mig i en stor mjuk halsduk.

     Spela “På spåret” med älsklingen som fredagsmys.

Grönkålssmoothie - reaktionista.se

     Grönkålssmoothie på morgonen som ger bra energi.

     Alla fina ansökningar till gruppen som gjorde mig alldeles rörd.

     En föreläsare som är så skarp i att förmedla sin erfarenhet och kunskap.

     Bli inbjuden till häng med tjejerna i nästa vecka <3

     Solnedgången som var som ett stillastående norrsken i 360 grader ute på fältet vid Kronskogen.

Solnedgång Kronskogen vinter - reaktionista.se

     En längre yogastund på morgonen.

     Att våga landa i frihet från prestationsångest här på bloggen.

     När jag tappade ordet “halsduk” i tröttheten och sa till Denise att hon kunde få låna “min ull”. Haha, ibland blir det kul med utmattningshjärnan.

     Medlemmarna i “att växa ur trauma” som stöttar varandra och visar ägandeskap.

     Prata ut om sådant som tynger.

Vinter i Eskilstuna - reaktionista.se

     Den tysta snötäckta världen.

     Intressanta diskussioner med socialutskottet för Fi.

     Sälja alla böcker till en kurs till samma person.

     Rea på portionsfröer så att jag kunde köpa det jag saknade inför odlingsåret.

     En borttappad kompis som hängde i ett träd. Hoppas den blir hittad av sin mänskliga vän snart.

Borttappad kompis - reaktionista.se

     Fylla i mina pixlar och känna att jag gör en stor insats för min hälsa varje dag nu.

     Kronskogen i glittrande frost och snö.

     Att hamna i en bra studiegrupp och känna mig hoppfull inför vårt projektarbete.

     Få förtroendet att bolla tankar med en likasinnad och känna hur min ärlighet kan vara till hjälp.

     Att hitta acceptans för en ny nivå av trötthet och värk.

Wilda januari 2019 - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Christin har en så fin inställning till livets berg- och dalbana som ofta inspirerar mig till att våga lite mer, men också att stanna upp och balansera livets åtaganden.

     Kalla Fakta berättar om Oskar som efter 400 vårdkontakter ändå inte togs på allvar och till slut inte kunde överleva. Det är viktigt att vi ser detta, reagerar och säger ifrån – agerar annorlunda. Det är våra attityder, var och en av oss, som behöver förändras.

     Maria berättar öppet och med hjärta om de tuffa odds hon kämpar mot idag. Tårarna strömmade genom inlägget och videoklippet (rekommenderar verkligen att se hela videon) och med de modiga orden i slutet väcktes hopp.

Kommentera