I den vita snövärlden har jag mött dagarna i en tung kropp, med lika många gäspningar som skratt under dagen. Kylan, och främst temperaturväxlingarna, aktiverar fibromyalgin. Det är avgörande att jag hittar en inställning varje morgon att acceptera vad som är och utgå från det. Det finns inget större för mig än att klara det. Varje dag. Jag gör det idag, om än med olika motstånd.

Jag har gjort vad jag kan i studierna, gett mig tid till kreativitet och odling. De dagliga rutinerna för träning och återhämtning fungerar och jag sover mer för att orka mer. Vänner i skolan och på distans har gett mig ny kraft, liksom den vackra naturen och skogsutflykt med kärleken. Igår var jag hos stjärnföräldrarna och fyllde på med omsorg och närvaro. Det räcker så långt att bara vara. Det tar jag med mig.

Vinterutflykt Kronskogen - reaktionista.se

     Tända en brasa på grillplatsen i min hemskog och luta huvudena mot varandra.

     Att känna igen mig i andras normkritiska tänkande.

     Visa stjärnföräldrarna hur Spotify fungerar och mötas av så mycket glädje och tacksamhet. Tänk vad det är lätt att ta saker för givet, något som för andra kan vara att öppna en dörr till en ny värld.

     Läsa boken “Erkännande” av Carl-Göran Heidegren och få nya perspektiv.

     Lugnet som föll över mig när jag hade en sovande sambo i ena rummet och en sovande katt precis bredvid.

Vinterutflykt med varm choklad - reaktionista.se

     Varm choklad i vinterskogen.

     Flytta över (migrera) januaris uppgifter till februari i Bullet Journal. #bujonörd

     När fadderbarnet, knappt 5 år gammal, har skrivit en hel mening!

     Träffa Denise dotter som gapade förundrat inför det mesta och gjorde världen ljus.

     De mäktiga ekarna som grundar mig djupt på jorden.

Vinterutflykt Kronskogen - reaktionista.se

     All snö! SÅÅÅÅ VACKERT!

     Få hem ett gulligt paket från en stjärnmamma <3

     Boka biokväll med tjejerna! Gråtfest!

     En engagerad kunnig föreläsare som alltid lär mig något nytt.

     Denise fantastiska lasagne med fetaosttäcke. Smarrigt värre!

DIY sy egna kaffefilter - reaktionista.se

     När övertråden hämtar upp undertråden när jag trär symaskinen.

     Att ha ett jättefint samarbete på gång som jag tror att ni kommer att gilla!

     Spendera en dag hos stjärnföräldrarna och känna deras omsorg nära.

     Att känna ett spontant jävlar anamma.

     Ett initiativ till verksamhet med uttryckande konst som jag så har längtat efter!

Årets första sådd - reaktionista.se

     Sätta årets första fröer i jorden. Sånt pirr i magen.

     Pizza med fyra sorters ost.

     Kaffe på Espresso House <3

     Få iväg ansökan till CSN inför höstterminen. Sån lättnad!

     Det ymniga snöfallet utanför fönstret i kontrast till den engelska pelargonen som växer till sig innanför.

Snöoväder - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Agnes spenatcrepes som fick det att vattna sig i munnen direkt!

     Låtsas-haikus med så mycket känsla att jag ska läsa dem en per dag framöver. Av finaste Driva Louise.

     Elin sätter ord på den där tomheten som kan infinna sig när vi har nått ett mål, och hur det kan växa något nytt från den.

     Att våga ta steg mot förändring är en sårbarhet, och den behöver vi värna. Vi kan inte kräva perfektion, för då kommer vi ingenstans. Johanna skriver som vanligt klokt om klimatdebatten och hur vi alla kan, och behöver få chans, att ta våra steg i rätt riktning.

4 kommentarer

 1. En så fin vecka! Och att få så frön till en fond av så mycket snö. Snacka om att vara här och nu och samtidigt få förlora sig i drömmen om då. Jag ser fram emot att få följa dem när de växer!

  • Ja alltså verkligen! Kändes så fint att veckan både handlade om växande och snö. Jag ska verkligen försöka följa upp växtligheten bättre det här året. I alla fall i stjärnögonblicken 😀

 2. Tack för länken kära du! <3 Och håller med om det där med kaffe på espresso house – går alltid dit numera! Kanske för att det är ca det enda caféet i stan, men ändå! 😉 Väldigt gott kaffe.

  Kylan just nu är verkligen tuff. Känner mig också tung i kroppen, och det är svårt att komma upp på morgonen för att göra de viktiga morgonrutinerna. Dagen liksom krymper? Fint att du gör vad du kan och är snäll mot dig själv. Flyttar över uppgifter till nästa månad osv 🙂 Blir inspirerad!

  • Indeed! Och så wifi och uttag. 😀 Mycket bra!

   Som vi pratade om på instagram så är det nog viktigt att vara så rädd om sig som man kan. Orken kommer väl längre fram när vi har vant oss vid ljuset, och då kommer de där “att-göra-listorna” försvinna i ett nafs tänker jag. I alla fall ger det mig ro i själen att tänka så, haha. 😛 Puss på dig min vän!

Kommentera