Det är lördag kväll när jag skriver detta från hotellrummet i Sundsvall. Efter en lång resa, intensivt beslutsfattande, många möten och mycket känslor på Feministiskt initiativs kongress är jag så klart trött. En heldag till väntar denna söndag. Självklart påverkas fibromyalgin av påfrestningarna, men den kärlek jag möter här är värt allt. Jag känner att det politiska engagemanget för mig är en nyckel till mental återhämtning. Att få göra något. Att få träffa andra som ser de mönster jag ser i samhället. Att tro på något tillsammans. Att få känna kring det, tillsammans. Det gör världen mindre skrämmande och framtiden mer hoppfull.

I början av veckan såg jag “A star is born” på bio med två vänner. Stark film med många tårar. Ja, generellt har det varit mycket känslor denna vecka. Jag känner att jag är närmare mig själv nu än på länge. Jag har varit i en period där jag har behövt hämta hem mig. Känslorna har varit diffusa, men nu verkar det klarna. Dimman lättar. Idag reser jag hem med stärkt ryggrad och efter att ha vilat upp mig ska jag ta mig an vardagen igen.

Winter wonderland - reaktionista.se

     Aslas små egenheter och den närvaro hon ger mig bara av att finnas till <3

     Lady Gagas röst som gör att det verkligen KÄNNS.

     Att det är så tryggt att visa känslor i Feministiskt initiativ.

     Träffa Lisa igen. Min amerikanska vän från förra årets valkonferens. Hon lyser!

     Att sitta och lyssna på musik tillsammans med Daniel. <3

Farida al-Abani Feministiskt initiativ - reaktionista.se

     Farida! Denna stjärna med fötterna på jorden och ett starkt inkluderande hjärta. Att jag fick rösta på henne som partiledare var som en dröm som blev sann.

     När Denise skickade välbehövliga näsdukar till mig och Marielle på bion.

     Återse underbara partikamrater och varma kramar.

     Samtal som går på djupet och utvecklar.

     En morgon i takt med vad kroppen orkade, utan klocka.

Passfoto - reaktionista.se

     Få komplimangen “Du blir ju väldigt bra på passfoton” när jag hämtade ut mitt nya pass. Haha, vet inte riktigt om jag håller med om det men grejen kanske inte är att se bra ut heller?

     Läsa en motion om “naturens rättigheter” och känna att det är så rätt utifrån allt jag tror på.

     Hur människorna i stan trampar upp sina välbekanta stigar som snöplogarna inte har tagit hänsyn till.

     Respektfulla inlyssnande diskussioner som blir autentiska möten att spara i hjärtat.

     Sol i snö och allt magiskt det skapar <3

Vinterskog - reaktionista.se

     Tryggheten i människor som har känt mig länge, att de förstår utan ord ibland.

     Att jag lyckades skriva ett CV trots alla mindervärdeskomplex det innebar för mig.

     När Farida peppade mig att gå upp i talarstolen.

     Ha ett effektivt möte med Fi Sörmland och återse dem igen.

     Att möta Sundsvall i skymningen.

Sundsvall - reaktionista.se

     Möta en otroligt trevlig dam på tåget upp mot Sundsvall som jag kunde småprata med hela resan.

     Att jag orkade renskriva anteckningarna efter föreläsningen trots att jag var så trött.

     Få meddelande om att jag var “jättejättebra” i talarstolen när jag var så nervös. <3

     Närhet.

     Sundsvall i vinterskrud. SÅ vackert! Hela tågresan upp var dessutom som en resa mot vinterland i solsken <3

Sundsvall - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Fredrika har gjort en a-linjeklänning som egentligen var en “test” men som ju är alldeles bedårande. Sugen på att sy en liknande själv nu!

     Angeliqa skriver ord som behövs och känns: vakuumet i tiden mellan två andetag.

     Jag försöker bidra på de sätt jag kan med att ge fler sidor av vad det kan innebära att vara influencer. Det är mycket mer nyanserat än vad bilden ibland ser ut att vara. Julia Mjörnstedt skriver klokt om detta.

     Jonna Jinton har spelat in isens melodier. Vill somna till detta varje kväll.

4 kommentarer

Kommentera