Jag erkänner, jag är heeeelt frälst i KonMari-metoden! Någon som är förvånad? Det är alltså ett förhållningssätt och sorteringssystem för hemmets alla saker. För mig till och med bättre än minimalism. Jag älskar att det bygger på glädje och tacksamhet – livets egen energipåfyllning. Ja, det är alltså det jag har sysslat med sedan tentan lämnades in i fredags. 😜🙈

Jag är nöjd med min insats under tentan. Den största prestationen ligger alltid i hur jag lyckas balansera min ork. Denna gång gick det ju uppenbarligen så bra med den saken att jag orkade organisera mitt hem med KonMari efteråt. Det märks att jag får resultat av min kroppskännedom och träningen jag har hållit i sedan nyår (rekord!).

Överlag har jag haft en ny positiv energi i kroppen i veckan. Det är tvära svängar i vårvinterns ljus och de slitningar som följer med dem. Att äntligen få cykla igen, efter att ha längtat i 1,5 år gör så mycket. För en som är cyklist i själen är det som att en stor del av livet har saknats. Har du något sånt som du skulle vara halv utan?

Nu kikar vi på stjärnögonblicken. Berätta gärna om dina egna i kommentarsfältet, och glöm inte att du kan tävla om ett presentkort för att framkalla dem. Sista dag för att delta är 26 februari. Fortsätt gärna att tagga bilder med #stjärnögonblick så sprider vi vardagsmagin vidare till fler. <3

KonMari - reaktionista.se

     KonMari-metoden som har gett mig påfyllning av glädje, frihet och tacksamhet. Och utrymme!

     Att jag fick en ny chans att söka sommarvik när jag trodde att jag hade gjort bort mig.

     Det första fröet har nu blivit ett litet skott och tagit sig upp ur jorden!

     Naturgodis att smaska på under tentan.

     Spendera några timmar med stjärnföräldrarna innan tentan och samla lugn.

Vårvinter - reaktionista.se

     Diset över sundet.

     Att rulla fram över vintergruset på min cykel, min alldeles egen cykel.

     När den där första tentaångesten gav sig och jag fick flow.

     Använda julklappspengar för att köpa ett objektiv som jag kommer att ha nytta av i vår.

     Månen på morgonen som fick mig att glömma bort allt annat.

Morgonmåne - reaktionista.se

     Solrummet på relaxen. Det hjälpte mig att orka läsa inför tentan.

     Få bra gensvar från samarbetspartnern till det här inlägget.

     Att lämna in hemtentamen och inte vara helt slut efteråt.

     Fadderbarnen på snart 6 år som SKRIVER. Hur ska vi kunna hantera det? <3

     Att få vara trött och less tills det gick över.

Cykel - reaktionista.se

     Att få hjälp att montera ihop och frakta hem denna efterlängtade cykel som jag ska älska i nöd och lust.

     Få in två referenser i samma mening i tentan.

     Att jag blev kallad till gruppintervju för sommarvik. Mitt dåliga självförtroende i arbetslivet behövde det.

     När Asla jagade skuggan av snöret till persiennen. Haha, sötnöten.

     Gruppen “att växa ur trauma” som känns som en grupp syskon som jag bara vill krama om hårt och kärleksretas med. <3

Vegoburgare - reaktionista.se

     Vegoburgarlunch under tentadagarna. Smarrigt!

     Det nya mobilskalet som inger mod och kraft i mig.

     Kicken av snygga formuleringar i tentan som jag blev nöjd med. 😀

     Meditera när känslorna tog över och skapade hinder.

     Att hitta Asla liggandes på Daniels tentamaterial trots att hela sängen i övrigt var ledig, haha.

Asla studerar - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Anna María visade denna DIY:iga lampa och gav mig inspiration till framtid träslöjd.

     Kim skriver skarpt om arbetsrelaterad stress och det viktiga i att förskjuta perspektivet.

     Ovärderliga tekniktips för företagare från tekniska gurun Elin!

2 kommentarer

  1. Så fint att läsa om din röjarlust och att den kommer i synk med lite extra kraft att rensa och organisera! Jag är på precis samma ställe, har längtat länge efter att få sätta igång men försöker göra saker i rätt ordning för en gångs skull. Har just läst färdigt KonMari-boken och skrivit större delen av min målbild. Tycker också metoden känns tillåtande och lustfylld på ett annat sätt än rensning i allmänhet som kan innehålla rätt mycket känslor av stress, uppgivenhet och skuld. Hoppas vi får följa mer av din process! Kram och ha en finfin söndag, Wilda!

    • Åh jag såg det i någon inläggsrubrik som jag ska läsa senare! Vi är bra på att synka du och jag <3 Vad roligt att du läst boken. För mig som knappt orkar öppna någon annan bok än kurslitteratur så gjorde det mig så glad att det fanns en serie också. Lite mer lättsmält. Men den boken får jag hålla i minnet. Jag ska definitivt berätta lite mer om processen framöver 😀 Kram, du fina. Jag hoppas att din söndag ger solstrålar och snälla kaffekoppar. <3

Kommentera