Ikväll bränner jag upp allt jag vill lämna bakom mig i valborgselden. Det är en ritual jag började med i tonåren och sen tappade längs vägen. Stjärnögonblicken fungerar på liknande sätt. Genom att lyfta upp det jag vill behålla från veckan bleknar det andra. Så också denna vecka. En vecka med mycket rädsla, ilska, vilsenhet och smärta. En vecka med ännu mer kärlek, stöd, vänskap, jävlar anamma och förlösande skratt och tårar. Väderprognosen säger att maj kommer med värme. Det kommer att bli bra. Nu ska vi ägna oss åt det som redan är bra.

Notebook flowers - reaktionista.se

✶     Plocka en bukett vitsippor och att på vägen hem med den möta flera leende blickar.

✶     Berätta något svårt för en nyfunnen vän och mötas med värme.

✶     Påbörja en ny Bullet Journal, och i det också hitta en lösning som har fått mogna fram. När jag landat lite i den ska jag så klart dela med mig.

✶     Måla ur mig känslor.

✶     Spela in födelsedagsvideo med Snapchat-filter till fadderungarna.

Palak paneer - reaktionista.se

✶     Möblera om hela vardagsrummet för att ta en bild och sen skratta halvt ihjäl mig för att det verkligen inte gick att få till det, så jag bara la mig ner bland allt och la ner för dagen.

✶     Få ordentligt med tid hos sjukgymnasten.

✶     Laga en god palak paneer ↑ och ha matlådor för flera dagar framåt.

✶     Vänner som kollar upp att jag inte sitter ofrivilligt ensam på valborg…

✶     … och att jag inte blir ensam eftersom jag vågade ta initiativ och samla ihop ett gäng vänner för att se valborgselden ihop.

Hagel och vitsippor - reaktionista.se

✶     Vara skyddad under både mössa och huva när hagel plöstligt kom över mig, och att det blev riktigt mysigt när det lät som om min jacka var ett plåttak som det regnade på.

✶     Hallon i frukostyoghurten.

✶     Skriva ner allt som jag vill bli av med och lämna bakom mig och kasta det i elden.

✶     Få lyssna till människors livsberättelser, ta del av det som berör och ger perspektiv.

✶     Få prata ur sig alla känslor efter en tuff dag och sen känna sig lättare i sinnet.

Hepatica blues - reaktionista.se

✶     Det där lilla ludna mjuka under en blåsippas blad.

✶     Känna mig efterlängtad och saknad.

✶     Somna i soffan framför TV:n.

✶     Känna mig stolt över mitt första bloggsamarbete och att ha kommit förbi prestationsångesten.

✶     Detta citat som jag behövde lika mycket själv som att skicka det till en vän:

Quote forgive yourself - Alison Malee

✶     Stödet i Influencers of Sweden, och framför allt Linda, i och med mitt inlägg i fredags.

✶     Körsbärsblommorna runt om i stan som är i så olika faser nu och att de har spruckit upp lite mer för varje gång jag passerar dem på mina cykelturer.

✶     Att känna mig vacker sådär inifrån och ut, bara av mig själv.

✶     Hitta tillbaka till viktiga ritualer och rutiner för att ta hand om det inre livet.

✶     Plocka in färska vårkvistar som sprider så mycket glädje.

Red hair glow - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Följ med på en tur i Stinas lägenhet som är en fullkomlig inredningsdröm.

✶     Thea skriver om den prestationslösa kreativiteten.

✶     Skapa positiva tankemönster med 3 tips från Hannah Ellen som för övrigt har en ljuvlig blogg. Jag skriver under på varje rad i detta inlägg.

✶     Elina skriver som vanligt klokt om psykisk ohälsa, här om den märkliga jämförelsen av vem som har rätt att må dåligt.

✶     Odlandets 7 budord av Clara. Så nyttiga och viktiga tips för odlingen.

✶     Alicia är inte bara en mästarinna i broderi. Hon har gröna fingrar också. Kolla in hennes blommande chili!

✶    Mikaela har släppt samlingsinlägget för tema DJUR med hela 64 enastående bidrag! Allt från akvarellmålning till virkning till origami och fiskbensmönster.

 

Vad vill du ta med dig från veckan och vad lämnar du kvar?

 

8 kommentarer

 1. 💙💙💙 Vill ses snart fining! Var så otroligt länge sedan nu även om du alltid ändå känns nära!

  • Wilda Svara

   Jag med! Du känns nära mig också. Men som jag saknar dig. <3

 2. “måla ur mig känslor”, “vänner som kollar upp att jag inte sitter ofrivilligt ensam på valborg…”, ” … och att jag inte blir ensam eftersom jag vågade ta initiativ och samla ihop ett gäng vänner för att se valborgselden ihop.” – omg så fint. Jag vill plocka med mig den fina känslan av stolhet jag har för min egen drivkraft den här veckan, varje dag har jag kämpat på med ett stort projekt och det är så fint att känna mig nöjd med prestationerna.

  • Wilda Svara

   Tack fina! Så glad att höra att du känner stolthet över dig själv – bästa känslan ju! Jättebra jobbat!

 3. Jag vet att jag skriver de varje vecka, men tycker verkligen så HIMLA mycket om att läsa de här inläggen. De är så fint komponerade <3 Den här veckan har vi börjat med en ny kurs och får lära oss maskinstickning och det är så himla roligt, jag satt ute på lunchrasten och drack te med en vän insvept i sjalar och vantar, jag fick ett glädjande besked om hösten, hade tacokväll med massa fina kompisar, fick spontanbesök som slutade i spontanmiddag och china- schack och veckan avslutades med våffellunch och heldag ute. Det va en fin vecka helt enkelt <3

  • Wilda Svara

   Du får gärna säga det varje vecka för jag blir lika glad varendaste gång! <3 Åh vilka underbara ögonblick du delar med dig av! Det kan ju knappast bli bättre än sällskapsspel, middag + kompisar. och våfflor!

Kommentera