Det har varit en tudelad vecka. De första dagarna var det som om jag bara flög fram genom dagarna. Projektarbetet gav euforiska känslor. Jag lämnade blod för första gången. Gruppintervjun för sommarjobb inom socialpsykiatrin kändes riktigt bra. Jag kände mig stark och fri. Skarp.

Men i onsdags skrek kroppen av smärta. Jag kunde inte hålla det på distans. Dagen efter fick jag ett avslag från CSN som jag inte förstod alls. Jag förstår det nu, men är både arg och sorgsen över hur mycket ork och smärta som har gått åt i onödan. I höst läser jag 75 % och det kommer lösa sig ändå. Jag försöker släppa taget och gå vidare. En fredag med slöjd och en lördag i soffan hjälper. Imorgon tar jag nya tag.

Wilda - reaktionista.se

     När jag vaknade 6.30 och sa “godmorgon” till sambon som svarade “nä, somna om”. Han känner mig väl, men denna morgon var ett undantag.

     Att vi blev klara med det svåra pusslet vi har lagt sedan nyår.

     När Driva Louise skrev “Du är vår moraliska kompass och fyrtorn i världen”. Haha, egoboost är ju aldrig fel :p

     Att känna mig både stark och ödmjuk på samma gång.

     När Daniel sa “Den där var lite Winnerbäck” om bilden nedan. Högsta betyg!

Regndroppar på fönstret - reaktionista.se

     Regndroppar mot fönstret.

     Få något gjort när den mentala tröttheten var tung.

     En stöttande projektgrupp.

     Att få återse deltagarna i vårt projekt och planera en fin avslutning.

     Äppelpaj. Så enkelt att göra och lika lätt att äta upp.

Äppelpaj - reaktionista.se

     Bullet Journal-boken som ger mig så mycket.

     Känslan av FLOW och skärpa.

     Prata igenom min situation (och frustration) med CSN en förhoppningsvis sista gång.

     Att jag klarade tentan. Skönt.

     Knoppar på träden.

Vårens knoppar - reaktionista.se

     Att kunna lämna blod.

     Såga med bandsåg.

     Bli klar med min ansökan till CSN.

     Få lyssna på berättelser från de som har erfarenhet av bostadslöshet.

     Marspaketet med all bakomliggande meningsfullhet (Jag fick en kasse med ett paket för varje månad 2019 i julklapp – den ultimata lyxen). Ett armband med texten “Älskad fadder” och förklaringen: “Detta är ett armband som förmedlar ett budskap vi vill att du bär med dig men också en medmänsklig handling. Armbandet är gjort av en ensamstående mamma som sålde dem till förmån för att kunna ge sin dotter en traditionsenlig julafton”.

Älskad fadder - reaktionista.se

     En spontan lust att måla akvarell.

     Att kunna känna mig trygg i min självkännedom och erfarenhet.

     Få tag på alla böcker inför nästa kurs några veckor innan.

     Att ta tag i något som jag har skjutit upp i flera år.

     Känna nyfikenhet och iver inför framtida projekt.

Brainstorm - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Driva Louise är en sån inspiration i det minimalistiska skapandet. Att med så få medel kunna säga så mycket är en inspirerande konst.

     Studieteknik är verkligen något jag har lärt mig av att träna på det. Angeliqa har skrivit ett inlägg som stämmer väldigt väl med de tips jag själv skulle ge. Är ni förresten intresserade av att jag berättar mer om mina tankar kring studieteknik?

     Johanna har ett så bra samarbete just nu som handlar om hållbara investeringar och ekonomi. Snart har också jag en inkomst att investera och då är det ju bra att göra det hållbart. Kanske också något för dig som vill bidra till en mer hållbar värld?

6 kommentarer

  1. Anna Alverblad Svara

    Jag älskar dina stjärnögonblick, det här med att se småsakerna i livet som gör en glad, stolt, rörd osv. Det ska jag också börja med 🙂

    • Det är det bästa betyget jag kan få, att kunna inspirera till att hitta vardagsmagin. <3 Det har gett mig så mycket större värde ut av livet och varje dag. Det är som att gå ut på skattjakt varje dag. Ser fram emot att höra hur det går för dig framöver. Berätta gärna om vad du hittar. 😀

Kommentera