Jag är inne i en period av avslut. Projektarbetet är i slutfas. Jag arbetar aktivt med bokens avslutning. Snart är det dags att summera mars. Men det är givetvis också en period av nystart. Vårdagjämning, ett nytt förtroendeuppdrag, nya idéer som får utrymme. Är det mest avslut eller nystarter hos dig, eller befinner du dig mitt i?

Annat som har hänt i veckan? Jag har blivit erbjuden arbete inom socialpsykiatrin i sommar. Jag har klarat av några jobbiga dagar och varit på lokal glasspremiär med min extramamma som var på besök. Träslöjd, bokskrivande och internationella socialarbetardagen har jag också hunnit med. Måendet har nog skiftat lika mycket som vädret denna vecka. Jag längtar efter stabilare väderlek. Men stjärnögonblicken, de är stabila. För er, som varje söndag:

Basilika - reaktionista.se

     Att årets första frön redan är små plantor. Basilikan stormtrivs i vårsolen.

     Engagemang som gör människor självlysande.

     Att se hur en vän som har mått väldigt dåligt en tid börjar lysa upp igen, i allt det vackra som är hon.

     Att spendera tid med en person som förstår hur kroppen kan reagera märkligt på stress. Som när jag äter mat i ett tillstånd av stress och jag är lika hungrig efteråt, som om kroppen inte alls tagit upp maten.

     Blusen som jag fyndade på ReTuna.

Wilda blus second hand - reaktionista.se

     När en högstadieelev gissade att jag var 44 år. Haha, alltså jag blev faktiskt smickrad. Jag får alltid höra att jag ser ut som 20 år och därmed blir jag ofta behandlad som “lilla gumman” också.

     Lunch på Vår lokal i Gnesta med supergod sparrisfalafel. Rekommenderar!

     Ha tid över för att läsa skönlitteratur.

     Färskpressad apelsinjuice (två apelsiner, en citron – tips från kär vän)

     Fortsätta slöjda på min hylla och bli alldeles exalterad när jag inser hur fin den kommer att bli.

Träslöjd - reaktionista.se

     Vara på rätt plats vid rätt tidpunkt för att kunna hjälpa någon.

     Lyssna till Underground från Råslätt (Jönköping) som visade vad verkligt engagemang kan göra för personer i missgynnade områden.

     Att jag kunde tro på min förmåga när det behövdes.

     Skicka iväg mina allra första säljmail för bloggen och vara riktigt nöjd. Att det hjälpte mig att definiera mig tydligare.

     Att skratta från hjärtat.

Glasspremiär Slagsta glass - reaktionista.se

     Att jag kunde samla ihop mig i visualiseringar och meditation en hudlös morgon.

     Prata ut om en jobbig och splittrad dag.

     Glasspremiär i solskenet i mars.

     Hår som blir rufsigt av lekfulla vindar.

     En heldag i tystnad med enbart mina ord.

En dag med orden - reaktionista.se

     Ljuset genom högskolans stora fönster som reflekterar så många lager.

     Sätta gränser för vad som är mitt ansvar och inte.

     Att jag blev erbjuden jobb inom socialpsykiatrin för sommaren!

     Solen som värmer.

     Eget frukostbröd i morgonsolen.

Frukostbröd - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Varje gång jag ser Jacinda Ardern blir jag djupt berörd av hennes starka antirasistiska ledarskap. The Guardian skriver också om hennes insatser för de drabbade i Christchurch.

     Krickelin bloggar så att det känns naturligt och personligt: genuint. När jag läste om hennes strategier förstår jag varför. Inspirerande!

     Elin skriver en fackbok (som jag är så nyfiken på) och delar med sig av kloka reflektioner kring skrivandet. Jag kan också rekommendera Scrivener.

2 kommentarer

  1. Vad fint att få ta del av dina höjdpunkter under veckan som varit! Grattis till jobbet i sommar!
    Jag tror verkligen på att försöka lyfta fram de bra sakerna och försöka fokusera på det. Men det är lättare sagt än gjort ibland när man inte alltid mår så bra.

    • Tack snälla! Det är så viktigt, men jag håller med om att det är svårt när måendet sviktar. Det är då det behövs som mest. Jag brukar fokusera på detaljerna då. En mjuk filt, en kopp te, ett vänligt ord, strukturen i en liten växt. Ibland lossnar det då.

Kommentera