Nu är vi inne i en sådan där intensiv tid på året igen. När allt händer samtidigt. Vårens knoppar slår ut, vardagen går på för fullt och evenemangen radar upp sig. Jag har haft kursstart och känner mig lite överväldigad av allt som ska hinnas med. Det är först nu till helgen som det känns som att jag kan landa lite grann i alla fall.

Det är en känslomässigt påfrestande kurs. Den första boken jag läste fick mig att komma nära min grundsmärta. Det är väldigt bra att det händer så att jag kan få det ur systemet, men också svårt att härbärgera ibland. Speciellt när det inte går att stanna tiden. Jag har tagit stöd där det har gått och jag tar mig igenom. Mest behövs det tid, tid att känna. Och tid att vara. Så fredagen och lördagen blev sådana dagar, då studierna fick vänta. Då åkte jag hoj, klippte lugg och bytte kläder. Jag orkar mer när jag låter känslorna hinna ikapp först.

Ekenäs handelsträdgård - reaktionista.se

     Hojpremiär! Att åka motorcykel är verkligen en form av meditation, med endorfinkick.

     Ljuset i växthusen hos Ekenäs handelsträdgård.

     En lugn förmiddag.

     Mörk choklad med pekannöt.

     När Asla slängde sig framför mina fötter när jag kom hem.

Wilda lugg - reaktionista.se

     Att luggen är tillbaka! Jag vågade 😀

     Få sms om att blodet jag lämnade har kommit till användning. <3

     Att jag kan skriva och gråta ur mig känslor tills det känns bra igen.

     Vara på plats när min vän uppträdde med sin kör. Så häftigt att uppleva vilket teamwork det ligger bakom show/barbershop.

     Vårblommor. Vart än ögat ser.

Vårblommor - reaktionista.se

     Att föreståndaren för min favoritloppis berättade att hon har sett att jag har tipsat om loppisen och att få beröm för mina bilder.

     Träffa en vän från förr och känna värmen i vår relation.

     Doft av vårregn.

     Cykla på sopade gator.

     En vän som skrev ett meddelande som svar på Kära dagbok med orden “Jag var där när…” och beskrev vad hon hade följt mig igenom under majoriteten av mitt liv. Det är kärlek det.

Träslöjd blombord - reaktionista.se

     Att stå full i trädamm i en slöjdsal och sätta ihop min blomhylla som jag har jobbat på i flera månader, och att den var stabil i sin konstruktion. Snart klar!

     Spendera värdefull tid med en god vän på klädbytardagen på ReTuna.

     Bli lyssnad till när känslorna var som närmast huden.

     Att synka ihop politiker med en grupp som behöver bli hörd och sedd.

     En gullig katt som myste i växthusen på Ekenäs.

Ekenäs handelsträdgård - reaktionista.se

     En föreläsning som verkligen satte spår och utmanade.

     Att få leda ett möte och känna mig kompetent i det.

     En biltur med goda vänner.

     Att det jobbiga går över. Att det alltid går över.

     Måla utan tanke.

Akrylmålning grundad rörelse - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Julia har startat ett instagramkonto för sin poesi, och som alltid är den briljant. Här beskriver hon om hur det kom till.

     Jag vill tipsa om Sissela (nusnackarvi) som skriver om psykisk ohälsa på ett nyanserat och viktigt sätt, och om varför råd inte alltid är den bästa vägen till hjälp.

     Det sista tipset för veckan får bli när Emma färgar en duk med kaffesump. Perfekt för att dölja fläckar på den vita duken och få en helt ny look. Mer återbruk!

2 kommentarer

  1. Målningen Wilda, vilka strukturer i färgen! Som ett fjällandskap och undervattensmystik på en gång. Så glad att du målar mycket i vår!

    • Du anar inte vad glad jag blir av att höra det. Du är ju min bästa lärare! <3 Sååå fint att jag äntligen har lusten. Tack för att du gav mig tekniken!

Kommentera