Livets skörhet har legat som en vibrerande hinna mot huden i veckan. Sorgen när en människa inte längre finns hos oss. Allt som inte blev, allt som inte kan bli. Vänner i smärta, ilskan över hur världen ser ut. Maktlösheten. Minnena av de två vännerna som försvann ifrån mig i den förra våren. Minnen av de som försvunnit längs vägen. De som inte orkade mer. Jag önskar att det hade funnits mer tid. Men tiden finns inte kvar för er. För oss tillsammans.

Du är saknad av så många, Angeliqa. Vandra i frid <3 Jag sänder min kärlek till dina nära.

Jag har befunnit mig i någon slags chock hela veckan, försökt att låta livet rulla vidare och ta mig med. Det har inte funnits tid att landa. Föreläsningar, grupparbeten, möten, kurslitteratur, reseplanering, mailhantering… och ibland en stunds stillhet. Då har hjärtat brustit itu. Jag tror att nästa veckas resa till Norge är precis vad jag behöver för att återupprätta balansen. Jag behöver naturen. Och en god vän som inte är rädd för att prata om det som skaver.

Blåsippor - reaktionista.se

     Blåsippor och vitsippor. Att komma hem till skogen igen.

     Att kunna vara ett stöd för någon annan.

     Sällskap hem med en vän från skolan.

     När huvudet var tomt på tankar efter en veckas rusningstrafik där inne.

     Att plantera ekarna som har stått i vatten hela vintern i jord.

Hemmaodlade ekar - reaktionista.se

     Ett innerligt värdefullt samtal med en lärare. Det var som om jag fick svar på ett skavande sökande jag har gått med i två år. Otroligt viktigt att få bli bemött som den kompetenta yrkesperson jag mer och mer utvecklas till.

     Få saker gjort när listan var lång.

     En spontan liknelse jag kom på om vad bedömningsinstrumentet Barnets behov i centrum (BBIC) syftar till. Vad ger näring till blomman (barnet) och vilka näringsbrister finns? Vad beror de på och hur kan balansen skapas?

     Prasslet av eklöv och att hitta knoppar inunder.

     Att kunna dela tankar och känslor om sorg och outhärdlig smärta med vänner. Att försöka förstå vad som hände tillsammans.

Blåsippa nära - reaktionista.se

     Glittret från en blåsippas kronblad.

     Skriva inlägget om PTSD och hjärnan. Det är en stor känsla att börja sätta ord på allt det jag har lärt mig om trauma genom egen erfarenhet, steg för steg.

     Att känna mig trygg i kunskap om barns utsatthet.

     Få ha stilla rummet på skolan för mig själv när jag behövde enskildhet.

     Vetskapen om att vänner i sorg har varandra den här helgen.

Vegokäks bakfria paj - reaktionista.se

     Att laga Vegokäk. Den här gången fick vi njuta av potatisgratäng, eller bakfri paj som Annie själv kallar den, med fetaost och purjolök.

     Internskämt om nya kunskaper, som “det är tur att det är en dynamisk riskfaktor att vara oteknisk”.

     Att agera handledare i rollspel med min grupp. Det kändes meningsfullt och jag kände mig kompetent i rollen.

     Kraften i jävlar anamma.

     Solnedgången på väg hemåt.

Solnedgång Kvicksund - reaktionista.se

     Tryggheten i att ha en vän i alla lägen. Tack för att jag får tänka högt utan förbehåll med dig, T. <3

     Få ett sms med beröm under en studiedag och le med hela kroppen.

     Att lyssna till svåra ämnen som förr var triggande och kunna minnas hur det var utan laddningen av känslor. Känna mig hel och stark.

     Trygga rum där det inte finns några rätt och fel, bara närhet och gemenskap.

     Måla akvarell. Det är så rogivande och jag kan känna att jag mer och mer får ur mig det jag vill förmedla på pappret.

Akvarell vitsippa - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

Denna veckas stjärnlänkar är till minne av Angeliqa, som jag minns som en person med skarp blick, ett modigt starkt hjärta, en evig ton av medmänsklighet. Hon lämnar ett stort tomrum i bloggvärlden, men i hennes texter finns så mycket vägledning. Må de frön du planterade på din väg växa vidare i oss som är kvar.

     Om det sjuka samhället som gör det ohållbart att vara människa, efter Aviciis bortgång.

     Om att välja sin egen väg, oavsett vad andra tycker om det.

     Om att skapa ett hållbart liv. Och hur vandring kan hjälp till med det.

Fortsätt läs om hikefulness och börja vandra så hoppas jag att vi möts på vandringsstigarna. <3

Kommentera