Hej ni fina. Idag är det både val till Europaparlamentet och mors dag. Jag och sambon ska försöka ta oss iväg tidigt till vallokalen och rösta. Ikväll stannar jag till i en minneslund och tänder ett ljus för kvinnan som födde mig för snart 32 år sedan. Jag hoppas att hon har frid där hon är nu, och att hon vet att jag har det.

Tack alla ni som finns i mitt liv idag, som har funnits med genom åren och som läser här och ger mig ny kraft. <3 Ni är också delar av den där modersfamnen jag har byggt omkring mig. Allra mest vill jag idag fira Moder Jord, och hur hon verkar i mig så att också jag kan vara min egen älskande moder. Vilken mor vill du hylla idag?

Igår arbetade jag ett långt pass på boendet. Elva timmar gick oväntat bra, med en powernap runt lunch. Och det är ett så meningsfullt arbete att jag kom hem med ett stort leende på läpparna och varm i hela kroppen. I veckan har jag verkligen omgett mig med extra värme. Fadderbarnen, deras fina föräldrar, god mat, en studiegrupp som jag känner stolthet över och vänner att kramas med och dela oro med. Livet känns snällare nu än på länge. Jag förstår också att vad jag väljer att göra har stor betydelse för att det är så.

Gyllene timmen - reaktionista.se

     Beslutet att ge mig ut i skogen med kameran en kväll i gyllene timmen.

     Att känna stolthet över min grupps barnavårdsutredning.

     Barnen som helt självklart vill hålla mig i handen.

Plocka färsk mynta på balkongen.

Göra tabbouleh med myntan och andra godsaker.

Tabbouleh - reaktionista.se

     Diplom i läkemedelshantering. Snart delegeringsprov!

     Skratta med bästis och höra hemma där.

     En fin lunch med en klasskamrat jag inte har hunnit prata med på länge.

     Att barnen frågade om min hårfärg och vi konstaterade att jag egentligen är gråhårig.

     Att ha energi nog att beta av att-göra-listan. Flow!

När ungarna samsades om paraplyerna och fint hjälptes åt att gå under dem <3

     Att mötet med handledarna på höstens praktikplats blev ärligt och tryggt.

     Att en boende efterfrågade mig specifikt, trots att jag är så ny. Jag kände att jag fick ett väldigt fint förtroende i det.

     Klappa händerna i takt mot varandra med barnen.

Plantera om alla möjliga små växter som växt sig stora och starka.

Asla läser socialrätt - reaktionista.se

     Hitta Asla “läsandes” socialrätt en förmiddag.

     Beställa hem ett bokashi startset, så att jag kan börja kompostera här hemma.

     Att E sa att deras vardagsrum är mitt rum, för det är ju där jag sover när jag är där.

     Lärandeprocessen, där jag ständigt lär mig nytt och blir säkrare i mig själv.

     Syréndoft i majluften.

Syrén - reaktionista.se

     Att regnmolnen höll sig borta tillräckligt länge för att jag skulle kunna äta lunch på en gräsmatta i solskenet.

     Få fram någon annans glimt i ögat.

     Lättnaden när jag insåg att schemaläggaren hade gjort ett skrivfel så att jag får nästan sju veckors jobb och inte nästan tre.

     Utmaningen att ge varje dag ett sammanfattande ord. Säger så mycket.

     Det gyllene ljuset som alltid får mig att gråta av lycka.

Gyllene timmen - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Johanna är en riktig fyndare och här ger hon sina bästa tips för att handla kläder second hand. Även en inbiten secondhand-shoppare som jag fick nya tankar.

     Agnes smoothie med fryst avokado och jordgubbar är ju faktiskt ett riktigt lifehack. Om jag ska njuta av den mycket snart? OM JAG SKA!

     Krickelin skriver alltid så klokt och ödmjukt om om NPF. Jätteviktigt att lära sig mer om. Fördomar ska inte få förstöra.

4 kommentarer

  1. Your CAT is absolutely WONDERFUL!!
    What is he thinking of, after having underlined (the cat did it!!) the book??

    Rob

    • Thank you. Yeah you would really like to know what she thinks about! It’s a law book, so maybe she’s thinking about changing the laws to the benefit of cats 😉

  2. Sen på bollen här men tack för länkningen!! Fint att fira Moder Jord en dag som denna, det ska jag också börja göra ❤️ Syréndoften är ett riktigt stjärnögonblick för mig med – här hos oss slog den ut på allvar idag 😍

Kommentera