Hej från söndagsfrukosten! Försöker vakna till liv här med smoothie och kaffe. Regnmolnen har satt sig i fibromyalgikroppen, men jag kämpar emot med stjärnögonblick och att tänka på solstrålarna som ni skickar min väg. Tack för era kommentarer, er kärlek och klokskap! <3

Jag har varit både trött och deppig senaste tiden och vet inte vad som är orsak och verkan i den där konstellationen, och är inte så sugen på att gräva ner mig i det. Istället jobbar jag hårt på att samla hopp, meningsfullhet och skönhet omkring mig. I veckan har det handlat om att ha roligt på ett seminarium i skolan, delta i klimatstrejk, prata ikapp med vänner, skratta åt en stackare som fastnade i Flen, hänga med efterlängtade Vicky i ett soligt Stockholm och allt det som nämns nedan. Nu väntar en veckas hemtenta och sen får jag vila i några veckor. Jag håller ut, och håller om.

Stockholm - reaktionista.se

     Syrénerna som doftar så gott att jag vill sitta under dem och bara njuta hela dagarna.

     Fylla kylen inför tentaveckan.

     Få klart mitt Oslo-inlägg som jag kände mig väldigt nöjd med.

     Vara först in i vallokalen och därför få intyga att valurnan var tom.

     Gråta ut och låta känslostormarna ebba ut.

Pluggkaffe - reaktionista.se

     Att jag unnade mig stans bästa kaffe en trött studiedag.

     Farida, partiledare för Feministiskt initiativ och min vän, i morgonsoffan. Behövde verkligen hennes ledarskap den morgonen.

     Cykla i ett varmt sommarregn och bli alldeles blöt.

     Att utfärda undantagstillstånd för mig själv när världens känns hård och kall och orättvis.

     Vicky! En av de allra finaste jag vet, och varje gång hon är hemma i Sverige kilar jag över till storstaden för att få hänga, kramas och ta igen sen sist. Stjärnan! Så tryggt att umgås med någon som känt en så länge.

Stockholm Vicky - reaktionista.se

     Känna mig fin.

     Hitta en strategi för tentastudierna som kändes logisk och rätt.

     Dela tankar med en klasskamrat och känna samhörighet i det.

     Köpa nya kläder. Det behövdes. Min kroppsform har ändrats en del detta år.

Kastjaneträden som blommar i överflöd.

Stockholm - reaktionista.se

     Att få höra att vi har gjort en “genomarbetad utredning” från seminarieledaren.

     Känslan av att kompostera själv hemma. Är lika knäppt lycklig varje gång jag klipper sönder ett bananskal i mindre delar och vet att det kommer att bli jord.

     Att jag klarade mitt delegeringsprov! Kul!

     Italiensk choklad i lösvikt på International Street Market.

     Att se min träningslogg och inse varför jag är så stark och frisk numer. Jag har slagit personbästa med råge. Varje dag sedan årsskiftet har jag tränat/vardagstränat i någon form, och framför allt efter dagsform.

Stockholm - reaktionista.se

     Kika in i små röda hus och drömma om idyllen på landet.

     Ett citat som hjälpte mig att inse att det är okej att inte räcka till. Att vi kan hjälpas åt. Du kan hitta det här, i den grå rutan längre ner i inlägget.

     En skenmanöver för att smyga in mat på biblioteket. Haha så busigt ju.

     Spela ordförande i socialnämnden. Kändes som hemma 😉

     Träffa likasinnade på klimatstrejk i Eskilstuna. Helt klart ett gäng jag vill hänga mer med framöver. <3 Haka på du också! Klimatstrejk finns på många håll i landet, och världen.

Klimatstrejk Eskilstuna - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Flora Wiström och Clara Henry berättar om Sidas arbete för att bryta tabu och livsfara för personer som har mens i samband med mensdagen. Livsviktigt arbete!

     Som alltid skriver Johanna så klokt. Denna gången om att bygga självförtroende. SOM jag behövde det inlägget.

     Emma gör enkelt örtsalt av ramslök.

Kommentera