Ibland tänker jag mig att vi sitter i ett litet rum i en stor ring och lyssnar på varandra, som om tiden inte fanns. Som att världen utanför stod still medan vi lyssnade på varandra, verkligen lyssnade. Lyssnade till de små ögonblicken av närvaro som var och en av oss hade fått tag i under veckan. En smak, en doft, en flyktig känsla av hopp. Det ger mig ro i själen att tänka det som att alla får prata till punkt, prata klart. Det är mycket det som den här bloggen har varit för mig, i många många år. En plats där jag får prata till punkt. Där jag får dela med mig av min vy av världen, utan att bli avbruten. Sådär som det var så vanligt att jag blev som barn. Var och med vem får du tala till punkt? Vilka ögonblick har du fått tag i under din vecka?

Jag har haft en tudelad vecka. Förra söndagen åkte jag upp med min ena stjärnmamma till Dalarna. Till Fryksås fäbod närmare bestämt – en pärla i Dalarna jag sent ska glömma. Där samlade hon sin närmaste familj under veckan för att fira sitt 60:e år i livet. En idyllisk plats som gav ro i själen, ihop med livsviktiga samtal och rörelse längs vandringsleder. Jag åkte dit när jag precis hade erkänt för omvärlden det inre mörker som jag levt i under lång tid. Jag ska berätta mer om det här på bloggen snart. Det är ljusare nu, men det finns fortfarande kvar en stor trötthet som drar skuggor över mina tankar.

Efter två väldigt fina energifyllda arbetsdagar var lördagen en kamp för att orka få ihop vardagen igen. Jag orkar, men jag inser att jag behöver mycket mer återhämtning nu än jag har trott. Och jag behöver egentid samtidigt som jag också är rädd för den eftersom det är då depressionen får utrymme. Så mår jag. Hur mår du?

Fryksås - reaktionista.se

     Utsikterna från Fryksås fäbod. Orimligt vackert med utsikt både över Siljan och Orsasjön.

     En dimma som vandrade längs grusvägen.

     Spela Cluedo.

     En underbar bilresa med skratt från magen och djupaste allvar.

     Få beröm från kollegor om att jag tar initiativ.

Gul kantarell - reaktionista.se

     Rensa en stooooor korg gula kantareller en hel förmiddag. GULD!

     Komma hem.

     Paj med rabarber och jordgubbar. <3

     En kvinna som bad mig se efter hennes dotter på tåget när hon gick på toa.

     Vackra skuggor över väggen av kvällsljuset.

Ängsblommor gärdsgård - reaktionista.se

     Gärdsgårdar med vilda blommor längs med.

     Våga skämta med nya kollegor och att det gick hem.

     Barnskratt.

     En gårdsbutik där vi kunde köpa ägg, tunnbröd och sallad direkt från gården.

     Bada jacuzzi med utsikten på bilden nedan.

Regnbåge Fryksås - reaktionista.se

     Regnbåge över dalen.

     Att få höra “du passar in här” från erfaren personal.

     Ha med mig mellanmål till jobbet en dag då det verkligen behövdes.

     Meditera i gemenskap.

     Att jag trots år av “nej tack” när stjärnmamman erbjudit mig päron på mackan ändå fann mig själv skiva ett päron och lägga på hårdbröd till frukost. Miljö går nog ändå före arv, inte sant?

Hårt bröd med päron och mynta - reaktionista.se

     Vilsam tystnad.

     Spellistan Svenska sommarklassiker.

     Kurbits i Dalarna <3

     Tuvessonskans halloumipytt från boken Plåtmat.

     Vandra i en frodig skog i friska luften. Minnas Angeliqa och allt hon gav genom sin vandring på jorden <3

Fryksås vandring - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Annelies blomster och bakverk bjuder på en oslagbar mejerifri bärglass. Den vill jag testa!

     Krickelin intervjuar sin vän Jennie om depression, döden och humor som överlevnad. Viktig läsning!

     Fredrika på vinden ger inspiration för årets sybingo – så syr du ett kuddfodral.

     Elin Teknifik har samlat sina bästa mobiltips inför sommaren och semestern.

     Angelica är en av mina favoriter just nu i sällskap av tipsen ovan. Ibland behöver jag bara ett foto av henne för att bli helt lugn i själen. Här finns sommarens växande.

2 kommentarer

  1. Magiska bilder!
    Ja, att få tala till punkt utan att bli avbruten är så viktigt och skönt! Det är väl därför jag ofta föredrar text framför att prata…
    Förra veckan funderade jag mycket kring att sätta gränser. Jag behöver öva mer på det. Det känns som att dom enda planerna jag hade för förra veckan blev inställda pga mensvärk. Jag försöker att inte känna sorg kring det utan försöka tänka positivt.

    • Tack Sara! <3 Så är det verkligen, text ger ett annat utrymme i det. När jag läser dina ord tänker jag spontant att det är klart att du får känna sorg för det. Och besvikelse, frustration. Alltihop. När min värk gör att jag måste ställa in känner jag också allt det, för det är naturligt. Sen får jag inte fastna i det. Jag behöver acceptera att det är som det är. Men det är lättare om jag har fått låta känslorna flöda fritt först. Kan det vara så för dig också? Eller blir det mer som att du fastnar i det?
      Gränser är något jag ständigt kämpar med. Klurigt det där. De är ju så unika för oss alla, och kan lätt bli överkörda så att vi inte ser att de är där. Stor kram!

Kommentera