Hej ni fina! Det är så omtumlande den här resan ut i arbetslivet. Jag lär känna helt nya sidor av mig själv. En pondus i yrkesrollen och samtidigt någon slags ödmjukhet inför det sociala arbetets komplexitet har varit det mest framträdande under veckan. Jag trivs SÅ BRA med jobbet, och tur är väl det nu när det bokstavligen har tagit över mitt liv.

Jag erkänner, jag är jäkligt trött nu. De långa jobbpassen tar på krafter som jag inte riktigt hinner ladda upp. Jag är inte skapt för att bara jobba och sen ligga hemma. Därför har jag försökt ta mig ut lite mer i veckan, för att få den mentala energin. Träffat vänner, gått på utomhusyoga, tagit en promenad ut till skogen. Men utmattningen känns av. Jag har svårt att varva ner och behöver mycket egentid. Så jag ska prioritera det framöver. Kanske blir det lite tystare här på bloggen, och mer korta inslag på Instagram (och Stories) istället. Kanske blir det mer stillhet i natur och meditativ yoga. Det visar sig.

Rödklöver - reaktionista.se

     Rödklövern som bredde ut sig i skogsgläntan och skimrade i solen.

     Att sätta gränser så att de respekteras.

     Cykla hemåt i ett lätt sommarregn.

     Att Annies stroganoff alltid räddar mig i brist på matinspiration.

     Älggräset som växte stort och vilt längs ängen.

Asla - reaktionista.se

     Aslas läten. Jag saknade dem så mycket när hon var sjuk.

     Bra avokado till bra pris!

     Laga kläder som legat i en låda i säkert två år.

     En känsla av trivsel på jobbet.

     Yoga utomhus under bar himmel.

Yoga under bar himmel - reaktionista.se

     Att skicka iväg det färdiga bokmanuset till en förläggare.

     Göra det lilla extra.

     Att kunna göra vad jag hade lust med och inte bara vad jag borde.

     Städa balkongen och göra iordning den.

     Nya balkongmöbler som gjorde mer plats på balkongen.

Kronskogen gyllene timmen - reaktionista.se

     Solränderna längs skogsvägen. Som skogens egna persienner.

     Få uppskattning på jobbet.

     Släppa tiden, låta det bli som det blir.

     Spontant häng med vänner.

     När Asla trygghetstrampar på mig.

Wilda - reaktionista.se

     När en vän säger “Det har hänt något. Du är klar i blicken”. Att bli sedd.

     När en kollega (helt logiskt) föreslog pizzafest på en måndag.

     När värken minskade med 75 % efter ca 40 minuters vila.

     Få till 30 min yoga en kväll hemma i stillhet.

     De mäktiga solnedgångarna från vardagsrumsfönstret.

Solnedgång juli - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Jag har nyss hittat till Tuva Minna Linns bloggNorthern Sisters Collective och föll direkt för det poetiska språket, lugnet och ljuset. Kika in där du med vetja!

     Tess Waltenburg är min guru när det kommer till hållbarhet. Enkelt, naturligt och billigt! Här tipsar hon om en hel bunt knep du kan börja med redan idag, med vad du har där du är.

2 kommentarer

  1. Wow. Vilken oerhört vacker blogg. Hamnade här av en slump, skulle googla om Sara Stridsberg var högkänslig och då kom den här bloggen upp på grund av att du skrivit om henne. Så fina bilder, så vackert och mjukt språk. Kommer titta in här många gånger igen.
    Kram på dig!

    • Hej och välkommen hit! Åh du får gärna återkomma om du får veta något om Stridsbergs eventuella högkänslighet. Det låter ju inte helt otroligt med tanke på hennes språkliga blick och känslouttryck. <3 Tack för att du speglar vad du ser här och ja jag hoppas verkligen att du kommer hit igen. Säg till om det är något mer du funderar kring så kan jag försöka skriva om det. Kram!

Kommentera