Veckans huvudpunkt var skrivträffens textsamtal på Skeppsholmen torsdag och fredag. Dagarna innan läste jag text och försökte själv komma igång med skrivandet på nytt. Jag var också hos kiropraktorn och förstod grunden till ryggskottet. De spända käkarna. Allt eftersom veckan har gått har jag fått förstå att jag behöver förändra tempot i mina dagar och prioritera bort mer än jag redan gör. Varje gång en sådan insikt kommer följer det sorg. Jag vill alltid mer än jag orkar. Mitt ständiga dilemma.

Jag hade två inspirerande och glada dagar i Stockholm som gav mig ny kraft och tro i skrivandet. Att äntligen få träffa Agnes var också en riktig höjdpunkt, liksom att få hänga med Linda och solnedgången. Veckan avslutades med en fellow introvert framför Eurovision och en helt oplanerad söndag. Det bådar gott för den kommande veckan där påbörjad målning av väggar, Monthly Makers skapande och bokskrivande ska varvas med skog, vänner och yoga.

Vitsippors skugga - reaktionista.se

     En bukett med vitsippor på bordet.

     Träffa Agnes från Cashew Kitchen och bara bli helt uppslukad i samtalet. Som om vi känt varandra alltid och bara fortsatte ett pågående samtal.

     Ljudet av plantor som suger i sig vatten.

     “Behind the scenes”-kaoset i en vackert inredd visningslägenhet som fick mig att skratta så mycket.

     Bli alldeles uppfylld av värme inför en persons egenheter.

Snickarbacken 7 - reaktionista.se

     När skrivläraren beskrev arbetet tillsammans med en riktigt bra redaktör. Att få vända och vrida på orden och gå igenom varje liten beståndsdel av sitt bokmanus.

     Snickarbacken 7 som var ett så himla mysigt kafé och bjöd på stämningsfullt foto av Malin Poppy Darcy (poppyloveyou på instagram). Tack Agnes för att du tog med mig till denna pärla!

     Att nå fullkomlig avslappning på yogamattan.

     Gå och lägga sig i en helt igenom städad lägenhet.

     Att utbyta menande blickar och leenden över ett bord.

Blomsterrabatt vid Stockholms central - reaktionista.se

     En person som gav sin partner en feministisk åthutning på tåget.

     Känna mig stolt över högskoleprovet (1,2) trots att resultatet inte var så högt som jag hade hoppats på.

     Fåglar som sjöng när jag cyklade hem i natten.

     Komma hem och ta en dusch efter två intensiva dagar.

     Blomrabatten utanför Stockholm Central som nästan kändes overklig i all sin prakt. ↑

     Bli medbjuden på vernissage även om jag inte orkade haka på just den gången.

Wilda Kristiansson - reaktionista.se

     Få följa när människor utvecklar sitt unika uttryck och förvaltar sitt eget språk.

     Att få knaka ut allt som sitter snett och fast i kroppen hos kiropraktorn och att det känns som att det kan hålla sig ett tag.

     Stå på mig och komma vidare i en konflikt.

     När Asla gjorde en volt högt upp i luften. Den där drottningen har mäktiga konster för sig!

     En trädgårdsnejlika som fångade mig med sin skira utstrålning och fick följa med hem.

Lila cerise trädgårdsnejlika - reaktionista.se

     Solnedgången på klipporna ovanför Alvik.

     Fylla i formulär tre månader efter avslutad ACT-behandling och inse hur bra jag är på att ta hand om mig även när sjukdomen ger mig sitt värsta.

     Rea på kontorsmaterial på Panduro.

     Stunden när vinnaren inser att den är en vinnare i Eurovision. Övergången från förvirring till extas.

     Känslan av att närma mig en stor insikt om mig själv som jag har förnekat länge. Jag är nog redo att påbörja den förändringen snart. Det behövs.

     Kärleken till min romankaraktär Elvira. Att den bara växer.

Kontorsmaterial på rea - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     Växtråd i form av en vacker akvarell. Den där Alicia kan hon.

     Mikaelas växtinlägg är så omåttligt pedagogiska och givande. Hennes omplanteringsguide gjorde helgens växtjobb ännu roligare än annars.

     Tips på saker du kan göra när du är ledsen. Från bästa Hannah Ellen så klart.

     Västerdrottningen visar upp berörande fotografier från Moldavien.

     Selma Lagerlöfs Mårbacka är ju verkligen ett drömresemål. Jag blev ännu mer sugen efter Katarinas stämningsfulla inlägg.

Vad har du lagt märke till i majsolen?  

 

8 kommentarer

 1. Fint att få vara del av dina stjärnögonblick! Jag hade fullt upp med sociala aktiviteter vilket var kul men igår kom förkylningen från helvetet så nu är jag helt utslagen i feber. Får minnas de fina stunderna och vila 🙂

  • Wilda Svara

   Åh nej vad jobbigt, men ja lätt hänt när det är fullt upp. 🙁 Krya på dig vännen!

 2. Alltid lika fint att ta del av dina stjärnögonblick! Min vecka präglades av inte mindre än tre omvälvande och meningsfulla möten! Ett med dig förstås <3 Ett med den där personen jag berättade om. Och ett tredje med en fantastisk tjej på workshopen i helgen som jag nästan skulle vilja kalla för en slags stjärnsyster, då vi kom fram till att vi gått igenom, känt och tänkt på exakt samma saker parallellt med varandra i livet. Annat fint har varit att få fotografera vackra underarmar som tillreder mat på grillen i majsolen, att hitta nycklar till mitt bildredigerande, träffa en passionerad bonde som det fullkomligt lös om, pusha mig själv kreativt och att känna mig trygg i mitt yrkesliv, att det kommer ordna sig. Stor kram till dig!

  • Wilda Svara

   Vilken vecka du hade! Så fantastiskt! En sån person har jag också mött en gång. Det var en himla märklig upplevelse men så intensivt utvecklande på samma gång!
   Och åh underarmar <3 Så vackert! Den passionerade bonden har jag mött i en annan gestalt förra året. Ordföranden i en hembygdsförening som gjorde att jag för första gången blev intresserad av hur husen hade byggts och hur folk levde där! 🙂 Du inspirerar så mycket Agnes! Kram!!!

 3. Så mycket fint, som du alltid lyckas samla på dig. Vitsippor i en liten vas måste ju vara bland det vårigaste man kan plocka in. Jag har mest lagt märke till hur underbart det är att vara kär <3 Haha är så himla töntig men jag går verkligen runt och fånler mest hela tiden.

  • Wilda Svara

   Alltså åh att vara kär måste ju vara heeelt underbart! Såg en person som gick runt på stan idag och tittade ner i telefonen med ett stort fånleende och röda kinder. Så jäkla gulligt! Njut!!!! <333

 4. Schysst! Save them for a rainy day. Nyfiken på vad denna feministiska åthutning gick ut på?

  • Wilda Svara

   Det gick ut på att personen skulle bli bättre på att hjälpa till att fixa och ordna med skjuts, tänka ut mat till helgen osv och inte ta för givet att partnern skötte allt det + bidra mer till det sociala gemensamma livet istället för att ägna all tid åt sitt arbete så att de kunde jämna ut den ojämlikheten. Tacksamt nog sa personen att partnern hade rätt och lovade att bättra sig. 😀

Kommentera