Två månaders semestervikariat avklarat! Jag firar med att åka iväg en vecka med Asla-katten till en väns stuga. Skogspromenader, blåbärsplock, sjödopp och långsamma dagar väntar. Men först ska vi kika på den sista arbetsveckan. Märkligt egentligen, när de flesta börjar jobba nu – då drar jag iväg på semester. Jag är tacksam för att jag hinner vila och landa innan praktiken drar igång. Mer om stugsemesterns “att-göra-lista” imorgon.

Efter att ha jobbat hela förra helgen låg jag på minus i energi när jag åkte till Västerås på möte med kursplanegruppen i måndags. Det blev ändå en lugn dag med möjlighet att landa i rörelsen. Efter en tisdag med inköp inför stugsemestern var det dags för jobb. Värken utvecklades till frossa under dagen och jag blev hemma i torsdags. Jag mådde bättre mot kvällen och kunde lyssna till en väns konsert på Marys kafé. En kväll att spara i känslominnet.

I det råa regnvädret fortsatte värken att öka på under fredagens pass på 14 timmar, men jag stod ut. Jag ville inte säga tack för sommaren med frånvaro. Igår var det fullt fart med packning och de sista inköpen. Trötthet och slagsida på cykeln var en dålig kombo, så på väg hem med matvarorna föll jag med cykeln. Det kunde ha gått riktigt illa men jag klarade mig med skrapsår, blåmärken och en öm kropp. Vilken tur för mig att jag snart är på plats för en vilovecka i norra Västmanland.

Global living lunch Västerås - reaktionista.se

     Favoriten vegopasta på Global living i Västerås när jag behövde ge mig lite extra kraft och egentid.

     Prata med en vän som nyligen mött kärleken.

När Asla slänger sig på rygg framför mig och vill bli klappad.

Kunna ringa en stjärnmamma och prata och gråta ur mig chocken efter cykelolyckan tills jag hade slutat skaka.

     En morgontimme på Espresso House med bästa kaffet, bloggjobb och lugn och ro medan världen springer förbi utanför.

Espressohouse morgonstund - reaktionista.se

     Ljudet av regn som slår mot fönstret.

     Gnugga morgongruset ur ögonen.

     Få stöd i att ta beslutet om att sjukskriva mig en dag p.g.a. värken.

     När konduktören vevade iväg tåget med armen innan det åkte och stängde dörren i farten. Det ser så proffsigt ut!

     Få tid att äta lunch med en vän.

Marys café Eskilstuna - reaktionista.se

     Färgernas skiftningar i naturen just nu. Bästa tiden!

     Idol är tillbaka! Hösten är räddad!

     Lyssna till en väns egenskrivna franska sånger, med visdom i.

     Dignande äppelträd – och Malins fotoblick på dem.

     Luktärten på handfatet som stegvis ändrar färg i olika lilarosa nyanser.

Luktärt badrum - reaktionista.se

     Att känna att det finns utrymme att ta dagen helt i min egen takt.

     De där små vardagliga konversationerna med den bästa av vänner.

     När skapandets inspiration får flöda igenom en människa.

     Leka hinderbana mellan vattenpölarna på cykelvägen.

     Doften från pelargonen Doktor Westerlund. <3

Doktor Westerlund pelargon - reaktionista.se

     Spela kort i motvinden från en fläkt – det kan bli riktigt kul kan jag säga!

     Samtal som går på djupet.

     En förare som saktade in och kollade att jag var okej när jag ramlade på cykeln.

     Gå i regn och bli alldeles dyblöt, men ändå inte kall.

     Atmosfären och miljön vid Marys kafé. Så livgivande <3

Marys café Eskilstuna - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Johanna / Slow Fashion är en förebild när det kommer till att skapa ett hållbart arbetsliv för sig själv. Här beskriver hon sina mål och tankar inför hösten – bara klokskap!

     Thea / Västerdrottningen har liksom jag varit ganska ointresserad av kroppsvård, men skriver nu om vilken skillnad det gör när den är skapad naturligt och med omsorg.

     Christin / Midis är en sån där klok människa som också är ödmjuk. I den andan har hon också skrivit om det där med goda råd – som inte alltid blir så goda.

Vilka stunder vill du spara från veckan som gått?

4 kommentarer

 1. Hej Wilda!
  Skriver inte så ofta kommentarer, men läser alla dina inlägg! Jag hoppas du läker fint efter olyckan, lät inte alls trevligt!
  Älskar dina stjärnögonblick, särskilt när något oväntat vardagligt dyker upp, som tågkonduktören. Det har jag inte tänkt på, men blev så glad när du skrivit det. För du har ju så rätt. Det ser proffsigt ut! 🙂
  Hoppas du får en fin semestervecka när det är dags! 😀
  Kramar

  • Hej Josefin, så fint att läsa din kommentar <3 Tack för din omtanke och ord med värme. Jag försöker jobba tillbaka de där mindre och oväntade ögonblicken nu, för jag känner att de försvunnit lite de senaste månaderna. Så därför blev jag extra glad att du uppskattade just det. Jag hade en underbar semester och är snart läkt efter cykelolyckan. Stor kram!

 2. Tack för att du delar med dig, käraste syster. Och all lycka inför terminsstarten. Vi får tänka på varandra.

Kommentera