Hej, ni vackra människor. Jag hoppas att det väntar en snäll söndag på dig idag. Att du får det du behöver av din dag. Jag ska få vara med om något jag har längtat efter hela sommaren: en heldag med mina fadderbarn och deras mamma a.k.a. min bästa vän. Bättre än så kan det knappast bli faktiskt.

Det har varit en oerhört lärorik vecka på praktiken och jag kan verkligen märka av hur jag växer och blir modigare för varje dag. I fredags hade jag studiedag och blev lite besviken på att jag inte skulle till praktiken – gott betyg! Jag kände mig också lite vilsen i hur man skriver akademiska texter efter att ha varit ifrån det hela sommaren. Men nu börjar jag så smått hamna rätt och kunna koncentrera mig på studier också. Skönt att jag orkar så bra ändå, det är jag ganska förvånad över faktiskt. Visst, det tar på krafterna och jag orkar ju inte riktigt med andra saker, men jag orkar ändå både praktik och studieuppgifter. Imponerande.

Samtidigt har det varit tumult från saker i mitt förflutna, som jag inte kan prata om här. Jag har hanterat det bättre än väntat och är bara så tacksam för det stöd jag har i min omgivning idag. Jag tror också att det är väldigt bra för mig att göra konkreta saker dagligen, för det lugnar mig. Igår var jag i Gnesta på styrelsemöte med Fi och fick fylla på med energi i det mötet. Livet är gott!

Det sörmländska landskapet - reaktionista.se

     Att se den sörmländska landsbygden utanför buss- och tågfönstret och känna att det är i det jag hör hemma. Någonstans där ute bland fälten och skogarna vill jag hitta hem.

     Krämig pasta med tre sorters svamp.

     Träffa partikollegor som är likasinnade och därmed förstår saker jag annars kan känna mig ensam i.

     Hamna i flow när jag skrev en mötesanteckning.

     När en följare berättade att min Insta-story om att vi behöver andra människor för att tanka trygghet hade fått henne att ringa en vän. <3

Begonia änglavinge - reaktionista.se

     När Denise och Marielle ringde på och hade en änglavinge i famnen och jag liksom tappade fattningen och glömde hälsa för att jag bara såg växtbarnet som skulle få flytta hem till mig <3

     När någon skickar mig extraliv i Candy Crush.

     De bruna barren längs skogsvägen i kontrast mot den djupgröna mossan.

     Födelsedagshälsningar som går till hjärtat.

     Hörnorna i mitt hem där växterna får ta plats.

Växthörna - reaktionista.se

     Inse vilken betydelse meditation har för min bearbetning som högsensitiv.

     När förändringar landar bra hos de inblandade, och det finns en ömsesidig förståelse.

     Prata Idol på lunchen med kollegor.

     Få ihop fler timmar under praktikveckan än jag hade räknat med.

     Vara ett team med Driva Louise i förändringsprocesser. Så fin kollega att ha!

Asla - reaktionista.se

     Aslas nyvakna blick.

     Innerlig föräldraomsorg i en svår situation.

     Få feedback om att jag har kloka tankar i ärenden.

     Känna att jag har koll på läget efter praktikstarten.

     Sätta upp håret i en slarvig knut i nacken.

Solros - reaktionista.se

     Solrosens håriga knopp. Förväntan.

     Lita på min instinkt och lägga fram mitt perspektiv när det behövdes för att ge empati till en situation.

     Våga berätta något svårt.

     Att pimpla kaffe från kaffeautomaten på jobbet.

     Ta en skogspromenad när jag behövde få ny kraft.

Skogsstig - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Johanna Montell har gjort en lampa i återbruksmaterial som jag föll pladask för. Nästa lediga dag ska jag göra mig en egen till sovrummet.

     Marléne / Lavenlay på instagram är både magiskt vacker, skriver magi i poetiska ord och har en trolsk fotokonst.

     Kitty och Nathan / Searching for tomorrow fångar essensen av sommarnostalgin för dig som behöver vila en stund i det mjuka.

*

Hur var din vecka?

med kärlek,

2 kommentarer

 1. Imponeras ständigt av din förmåga att se glädjen i det som så lätt ses som “alldagligheter”. Det inspirerar mig till att göra detsamma. Är också glad över att läsa att både energi och hantering av svårigheter är bättre än förväntat. Hoppas och tror att dagen med vän och fadderbarn gav ännu lite extra kärlek och kraft att vila i! <3

  Min vecka har varit fin. Har sparat semesterdagar för att riktigt kunna njuta av september. Ta hand om det som gården och skogen ger, sova ut, rensa bort och städa här hemma. Göra höst. Mysa in mig i det. Så jag har haft fem dagar ledigt, där jag gjort just sådant + spelat in material till den film kopplad till mitt ambassadör-skap för hemkommunen denna månad. Är ännu lite orolig för att jag formulerar mig otydligt i tal (och för att synas på film) men jag hoppas och tror det kommer bli bra i slutändan.

  Önskar dig en fantastisk start på vecka 38. Många kramar <3

  • Tack Thea! <3 Det var verkligen en underbar dag.

   Så inspirerande att läsa om dina semesterdagar i hösten. Det låter så omtänksamt och mysigt. Den där videon var alldeles fantastisk och av vad jag kan se behöver du inte tvivla på din förmåga alls, men alltid lättare att döma sig själv <3
   Stora varma kramar till dig!

Kommentera