Hej, hur har du det i hösten? Lördagen bjöd på strålande sol och några varmare grader vilket verkligen behövdes efter den här kalla veckan. Jag stannade hemma en dag när jag nyste och huttrade i feber, men i fredags var jag tillbaka. Riktiga förkylningstider nu så jag är glad att det gick över så fort. Känner du av det något?

Praktiken rullar på och jag fortsätter trivas som fisken i vattnet. I onsdags när jag var lite krasslig hade jag studiedag och spenderade halva dagen på en föreläsning om barnkonventionen som blir lag i januari. Intressant! Det går långsamt framåt med studieuppgifterna och jag kommer in i det igen. I torsdags kväll sa jag farväl till en vän som gick bort i våras genom en minnesstund. Det var så viktigt att få samlas och få ett riktigt avslut. Och igår tog jag årets sista bad i poolen hos stjärnföräldrarna. Lite så har min vecka sett ut. Berätta gärna om din. <3

Och som alltid: veckans stjärnögonblick.

Du vet - reaktionista.se

     Den trösterika texten på väggen i mitt kök, från Kreativ Insikt: “Du vet. Längst där inne, innanför själens alla lökskal, vet du redan allt. Du vet ditt syfte, vart du är på väg, vilken väg du ska välja just nu. Det gäller bara att ställa frågan, och ha tålamod och MOD nog att lyssna efter svaret“.

     Komma hem efter en dag när det kändes som att jag gick i sömnen.

     Se Christin / Midis i Lindex höstkampanj och känna glädjeskutten i kroppen.

     Få ett papper med texten “E och Wilda zoo <3” efter dagen på Parken Zoo med fadderungarna.

     Komma till insikt med vad som startade utmattningsdepressionen.

Wilda - reaktionista.se

     När Winnerbäck släpper ny musik som sätter sig som trygghet i magen, och jag hör rader som “Det är dåligt betalt för att bry sig” och “Släpp mig vart som helst, jag tror jag hittar hem”.

     När min livserfarenhet kan vägleda en annan människa framåt.

     Två äldre damer som satt och stickade tillsammans på tåget.

    Ett värdigt avslut för en saknad vän efter månader av uppslitande sorg.

     Få beröm på praktiken och känna att jag kan ta emot det.

Hoya porslinsblomma - reaktionista.se

     Den mäktiga porslinsblomman (hoya) hos stjärnföräldrarna. Vilken skapelse!

     Ta med mig täcket till soffan och mysa in mig när jag var sjuk.

     När en följare tackade mig för att jag delade med mig av något som kan kännas skämmigt att prata om och jag insåg att jag inte hade känt skam ens en sekund. Den klara känslan i kroppen.

     Skriva studieuppgift igen och uppleva det som enkelt.

     Sötchocken med bästa ungarna och en liiiten get på zoo. <3

Lilla geten - reaktionista.se

     När det blev lite läskigt för barnen med lemurer som klättrade på personalens ryggar och jag kunde trygga dem i det.

     Handla matvaror i en tyst butik innan ruschen på eftermiddagen.

     När jag la in tre månadshyror för betalning och insåg att jag hade kunnat betala dem direkt och ändå ha pengar kvar. Den tryggheten och friheten från stress är obeskrivlig.

     All fin respons på min “porträtt”-Story på instagram (finns som höjdpunkten “om mig” i min profil).

     Skymningarna utanför mitt fönster dessa höstkvällar <3

Solnedgång - reaktionista.se

     Den sinnesro det ger mig att komma hem till mitt.

     Få spontanbesök av en vän och dela kvällen i innerlig sårbarhet.

     Fatta beslutet att stanna hemma när jag var febrig. Behövde en vilodag men har ännu svårt att tillåta mig att vara sjuk när jag är det.

     Färska björnbär som smälter i munnen.

     En ros för en vän, i minnen och saknad.

En ros för dig - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     Vetenskapens världs program “Frisk av naturen” berättar om forskning kring naturens läkande egenskaper och det kommer fram så mycket visdom i detta. Jag gillade framför allt delen om hur naturen kan ge oss samhörighet och mening i livet.

     Sofia Wood fick en läsarfråga om vad man kan äta när man befinner sig i sorg, sånt som är enkelt och snällt. Många fina svar i kommentarerna också.

     Elin / Teknifik har samlat en hel drös fantastiska tekniktips till studenter. Allt från tips för smidiga grupparbeten till studentrabatter!

*

Vilka ögonblick har berört dig i veckan?

med kärlek,

4 kommentarer

  1. Hej! Ville bara säga att jag tittar in här då och då och alltid slås av vilken fin och välarbetad blogg du har. Jag blir alltid inspirerad av dina bilder och dina tankar och det ger motivation till mitt eget liv 🙂 Kram

  2. Alicia Sivert.se Svara

    Blir så berörd av dina stjärnögonblick, så fint att få dela din vecka såhär. Det är en närhet och en trygghet i det under perioder av förändring eller ont om umgänge. Kom att tänka på det nu när jag läste. Gillar söndagarna för att de bjuder in mig på en liten visit hos dig <3

    • Vad glad jag är att det känns så. Jag saknar dig så mycket. Och samtidigt är livet så kompakt just nu att jag mest försöker hitta andningshål. Låter som att det är liknande för dig också. Och du vet, liksom jag vet, att vi alltid har varandra i den själsliga kontakten <3 Alltid. Du är så välkommen på besök på söndagarna. Nu tog jag mig en eftermiddagsstund och fyllde på med Alicia-närvaro i mitt liv. Funkar bättre än kaffet faktiskt 😉 Puss!

Kommentera