Hej där! Hoppas att du har solsken där du är och har möjlighet att tanka D-vitamin under dagen. Här skiner solen och gör både mig, Asla och växterna på gott humör. Det har varit en fokuserad vecka. Min nya strategi att ha ett fokus per dag (blogg, skrivande, skapande etc) verkar fungera bra, även om det tar energi att ställa om. Veckan har också innehållit mycket ideellt jobb inför partikongressen i mars och bokskrivande. Kommande vecka är det skrivträff och jag ser fram emot att samtala om skrivandet igen. Jag ska också passa på att träffa några saknade vänner. 

Solsken - reaktionista.se

✶     Varm tranbärsjuice.

✶     Lära mig mer om sökoptimering och hur mycket börjar klarna kring den här platsen jag skapar och varför.

✶     Att jag ska få träffa Alicia igen den kommande veckan.

✶     Sitta en hel dag med bokmanuset och känna kärleken till berättelsen igen, leva i den med alla känslor och sinnen.

✶     Få skjuts hem, med cykel och allt, i minusgraderna.

Winter woods - reaktionista.se

✶     De klara krispiga färgerna i dagsljuset. Solsken mellan trädstammar och över hustak.

✶     Tillskott i växtfamiljen! En alldeles strålande Calathea som ropade “mamma” efter mig från växtbutiken.

✶     Färgtonen i ett rostigt stängsel.

✶     Våga säga sånt som innefattar skam och rädsla högt inför andra människor.

✶     När morgonsolens guldljus lyser igenom hela min lägenhet.

Rostfärg - reaktionista.se

✶     Asla som hittar ljusa platser där hon kan njuta av värmen från solen.

✶     Änder som vaggar fram över isen. Så söta!

✶     Solsken mot huden, och att det faktiskt värmer nu.

✶     Att känna mig bekväm med mig själv med nya människor.

✶     Läsa utdrag ur bokprojekt och uppslukas, låta texten ta mig in i sin värld.

✶     Ljuset är på väg tillbaka och vi har haft så mycket sol här att jag faktiskt har ny energi.

Asla norwegian forest cat - reaktionista.se

✶     Pussas med Asla.

✶     Fixa ny frisyr utan att ens gå till frisören.

✶     En långpromenad i min skog och att kunna flera genvägar mellan träden.

✶     Känna mig kompetent och bra på det jag gör.

✶     Känslan av ordning och reda.

Bullet journal svenska - reaktionista.se

✶     Att ha gott om pengar kvar tre dagar innan nästa utbetalning.

✶     Kunna vara där i någons svåra känslor och ge trygghet.

✶     Färgen mina ögon får när de får en ram av kajal och mascara.

✶     Träna skrivstil i min Bullet Journal.

✶     Tulpansäsongen är här! En vit bukett strålar i solskenet hos mig idag – på tulpanens dag.

Tulpanens dag - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

✶     Linns ärliga och modiga berättelse om förlossningsrädsla.

✶     Vad får jag göra som sjukskriven? av Jessica. Ett inlägg som har spridits mycket och jag förstår varför. Så viktigt att fundera på hur vi egentligen ser på människor som är sjukskrivna och lever med psykisk ohälsa.

✶    Fire and Joy är en blogg som får hela min värld att stanna upp. Läs Nirrimis årskrönika och dröj dig kvar vid hennes bilder. Det är värt allt.

✶     Vicky skriver modigt om hur vi måste sluta värdera kroppar.

✶     Mikaelas keramikvas i form av bergstoppar. Wow så fin <3

✶     Ranias videologg som innehåller det mesta en kan må bra av: som vinterlandskap och katter.

Vilka stunder sparar du i hjärtat?

 

14 kommentarer

 1. Tack för stjärnlänkningen ❤ vad bra idé att ha ett fokus om dagen. Det är precis så jag jobbat de senaste veckorna men reflekterade över det idag och frågade mig själv om jag inte var för spretig. Men jag har svårt att bara koncentrera mig på en sak under lång tid så det är nog precis lagom med en sak om dagen. (Blev lite bekräftad att det kanske inte var så fel när någon annan gjorde samma sak) kram

  • Wilda Svara

   Häftigt att du tänkt likadant! Jag har nog snappat upp det på några bloggar och tänkte ge det ett försök. Främst är det för att jag så lätt tröttnar och hittar något annat vilket gör att jag sällan blir helt klar med något, och därmed inte känner mig nöjd så ofta. Nu får jag mer fokus, kan djuparbeta mer och också mer “nöjdhet”. 🙂 Hoppas att det ger dig något också.

 2. Det ska bli så mysigt att få ses igen! Längtar! Och fy vad svårt och smart med ett fokus per dag. Tror jag skulle behöva inspireras av det arbetssättet. Men det blir en annan dag – idag har jag KROSSAT min att-göra-lista och bockat av en massa punkter med bra fokus och flow. Som alltid sista dagen på semestern, haha.
  Vi ses på torsdag!!! <3

  • Wilda Svara

   Haha älskar din entusiasm. Känner igen den där känslan av att krossa en att-göra-lista 😉 Jag mår mycket bättre av fokuset, men ja det håller ju inte helt än. Deadlines är fantastiska. Ser fram emot att ses!!

 3. “Våga säga sånt som innefattar skam och rädsla högt inför andra människor.” Känslan efter att ha gjort just det! <3

 4. Tack för stjärnlänk <3 Så fint med vita tulpaner, ska nog välja det nästa gång! Brukar nästan alltid ta någon rosa nyans, men vit är så vackert med! Hallå jag vill också ses, om vi inte kör en stor MM-träff snart vill jag ha en liten med några som kan 🙂

  • Wilda Svara

   Självklart! Ja jag gillar det vita, så rent och lugnt på något vis. Jag tycker definitivt vi ska ses! Nu är jag bara i stan två dagar med fullt schema så inte så mycket kvar av mig då mer än att umgås med den som har sovplats, men om vi bokar in något separat är jag helt på! <3

 5. Vilken härlig vecka du verkar ha haft! Låter spännande med ett fokus per dag också, känns som det kan bli otroligt effektivt om man kan “stänga” av andra delar för att man vet att de har sin egna dag. Skulle vara intressant att läsa ifall du utvärderar efter ett tag, och delar med dig kring du har tänkt 🙂

  • Wilda Svara

   Tack! Åh det ska jag ta med mig. Det kan vara värt att utvärdera så, helt klart. Det funkar verkligen bra än så länge, även om det körde ihop sig den här veckan då jag ska på skrivkurs och har massor med text att skriva respons på + allt annat som en vecka ska innehålla. Nya tag nästa vecka helt klart.

Kommentera