En vecka som är delad i två. Före och efter tentan. Söndagen spenderades med älsklingen i vinterlandskap och på Åsbys handelsträdgård. Välbehövlig paus från studierna. Måndag till onsdag var trötta dagar och jag blandade studier med promenader, foto och lugna stunder på yogamattan. På torsdagen var det dags för tenta och av vad kan jag bedöma kommer jag klara mig. Sedan följde vila med pussel, närhet och en middag med Daniel. Underbart att få tid att bara vara. Jag är trött men kroppen återhämtar sig fortare än jag tror. Lite spänningar här och där men acceptansen fungerar som den ska. Lördagen spenderades med bloggläsande, skrivande och avslutades med Ted – för kärlekens skull på bio. Idag vaknar jag upp i hans famn och ska hem till tigerungarna (fadderbarnen) och se hur de har det i sjukstugan. På tisdag börjar nästa kurs, men det tar vi ju imorgon.

Åsby hem och trädgård - växter - reaktionista.se

     Gå runt bland alla växter på Åsby och noga välja ut vilka som skulle få följa med hem.

     Daniels envishet, även när den leder oss in på villovägar 😉

     Camilla Läckbergs ord på Cancergalan.

     Klippa ihop videon från 2017 och bli så glad och rörd av allt jag har fått uppleva.

     De vackra solnedgångarna utanför mitt fönster på fjärde våningen aka första parkett.

Solnedgång i vintern - reaktionista.se

     Att han går ut med mig i minusgraderna för att jag vill fotografera frostiga bryggor.

     Känna stolthet över mig själv på väg till tentan, att jag har tagit mig hit.

     Bli så stolt över en vän att det rörde mig till tårar.

     Vara övertrött med Daniel <3

     Aslas närvaro som ger så mycket kärlek, skratt och värme.

Asla norsk skogkatt - reaktionista.se

     Mysa in morgonen dagen efter tentan.

     Boka resa och boende till något jag verkligen vill vara med på, även om jag ännu inte vet om jag får en plats. Att våga kasta mig ut.

     Att veta att jag ska få träffa tigerungarna med föräldrar den här veckan.

     Känna mig nöjd med tentan trots att jag var helt slut.

     Solsken!

Wildas tentavecka - reaktionista.se

     Hitta vila mitt i tentastudierna.

     Halva priset på Åsbys goda räksmörgåsar.

     Att lägga pusselbitar på rätt plats.

     Få höra fina uttryck från de bästa ungarna.

     När en viktig person skriver “jag älskar dig”.

Orkidé - reaktionista.se

     Orkidén som blommar! Första gången jag har fått en orkidé att blomma en andra gång. Vilken seger!

     Tortellini med ricotta och spenat i kantarellsås. SÅÅÅÅÅ gott!

     Att få dela en väns kärlek till sin partner och känna mig så lycklig för hennes skull.

     Sitta tysta tillsammans under hög koncentration för att få ihop pusslet.

     Onsdagen då hela världen var inramad av iskristaller. Ljuvligt!

Frost - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

     En utmaning jag verkligen behöver i år är denna: Anna María utmanar oss att rensa hemmet – månad för månad. Jag gör det om och om igen, men mest hamnar det i källaren och så kommer det in nytt. I år tänkte jag faktiskt ta och bli av med grejer.

     En hälsoboost? Agnes tipsar om antiinflammatorisk guldmjölk. Det kan jag behöva i studietider och kalla dagar.

     Clara på Bossbloggen skriver klarsynt om att få vara människa, bortanför diagnoser.

     Alicia har samlat alla sina bidrag för Monthly Makers. Så många vackra kreativa skapelser! Så sorgligt att det inte fortsätter i år, men på sätt och vis känns det skönt att få en paus.

     Jag bara älskar det rosalila ljuset som uppstår i vinterkylans skymning. UnderbaraClara har fångat det så fint!

Hur har året startat för dig?

8 kommentarer

 1. Orkidén! wow!
  och stort grattis till tentan (att ha orkat skriva den, framförallt). njuter ibland av att jag inte längre har livet indelat i tentaperioder och inte-tentaperioder, men saknar det ibland också (känslan efteråt är ju obetalbar).

  • Visst är den fiiin? 😀 Tack, snälla! Ja det är skräckblandad förtjusning det där. Mest känner jag mig bara så priviligerad och lyckligt lottad för att jag får läsa på högskolan så det tar över det mesta.

 2. som vanligt får dina stjärnögonblick mig att le rakt igenom hela listan. så fint!

  mitt 2018 har än så länge startat bra, men också lite luddigt i och med tentor och inlämningsuppgifter. i fredags både lämnade jag in det sista i programmeringen och hade slutpresentation i en kurs, och även fast vi har hemtenta till onsdag känner jag också att året börjat på riktigt nu. imorgon och på tisdag börjar jag terminens nya kurser, det ser jag fram emot.

  • Åh, vad glad jag blir! och fint att det har börjat bra trots luddighet. Det är verkligen som att året har fått en ny början i och med studieterminerna. Känner igen det i dina ord. Så fint att börja något nytt!

 3. Så många fina ögonblick som vanligt! Mitt år har börjat fullt av inspiration och ambition. Lite för lite återhämtning, men å andra sidan handlade hela jullovet om detta så en kan tillåta sig själv att pusha lite tänker jag 🙂 Reserverna är påfyllda osv. Ett särskilt fint ögonblick från min vecka är när jag en dag i början av veckan kände mig i särskilt stort behov av bekräftelse och önskade att min kära fåordiga norrlänning ibland skulle våga att säga vad han känner rakt ut, varpå han (utan att vi pratat med varann) från och med den dagen skickat så många fina meddelanden där jag verkligen märker hur han går utanför sin comfort zone <3

  • Men jäklar vad fint att höra! Det är så fint när en behöver något och så finns det bara där. Vad fint också när det utvecklas sådär. Åh, underbart att höra 😀 Skönt att du känner att reserverna är påfyllda så att du kunde gå in i det flyt du verkar ha haft. 😀 Tider som dessa kan jag verkligen sörja att jag inte har några reserv-depåer kvar. Var rädd om dom!

 4. Heja, heja dig med tentan! Du är en så himla bra och klok och tuff människa och det är så fint att få ta del av av dina stjärnor ✨

  Det här året slog mig lite i huvudet när det drog igång pang, bom. Hinner inte riktigt med känner jag. Men jag är som tur var vid gott mod ändå även om jag råkat få i mig koffein så sent att jag inte lyckas somna idag 🙄😂

Kommentera