Jag var rädd för att det skulle bli en svår vecka i tröttheten. Ibland har det känts riktigt jobbigt, men 99 % av tiden har jag accepterat situationen och gjort det bästa av den. Långsammare tempo, lägre ambitioner, en dag i taget och fokus här och nu har praktiserats rakt igenom veckan. Med framgång. En färdig seminarieuppgift, ett avklarat seminarium och en projektrapport klar.

Veckan har även fyllts med fina stunder med människor jag bryr mig om. Jag och Daniel har lyckats träffa in två bussresor ihop och lite mellantid här och där. I torsdags hälsade jag på hos fadderbarnen och blev kidnappad till en lekpark där vi gungade högre än någonsin. Jag känner mig så välsignad som har den familjen i mitt liv. Igår tog jag mig runt Prideparaden trots tröttheten och tack vare goda vänner. Den här söndagen blir en dag då jag tar dagen precis som den kommer och låter kroppen få bestämma fullt ut. Jag tror att den kan behöva det.

Wilda - reaktionista.se

    Få en paketavi och gå med förväntan för att hämta ut paket.

    Att kunna förstå en annan person när det är väldigt viktigt för den att jag gör det.

    När A deklarerade att hon ville äta “jordgubbsketchup” till frukost.

    Blåsa maskrosbollar.

    Ett iskallt bad i Mälaren som fick mig att känna mig pigg en stund.

Skjulsta naturreservat Eskilstuna - reaktionista.se

    Grönskan som bara bygger på sig nya lager.

    Att sorgen tar den plats den behöver.

    En minnesplats för en död humla med maskrosor i en ring runt den. Att få kliva in i barnens värld.

    Att känna hur hela jag översvämmas av kärlek till Daniel.

    Öppna ett paket som är laddat med girl power och kärlek i en tisha av 100 % ekologiskt bomull. Tack finaste Johanna <333

Eskilstuna Springpride - reaktionista.se

    Vara så övertrött efter att ha redigerat ett 10 sidor långt dokument att jag bytte ut alla “s” till “z” i gruppens att-göra-lista. “Innehållzförteckning” och “zammanfattning” osv…

    Dansa fram i paraden på Eskilstuna Springpride med tusentals andra människor och goda vänner.

    En powernap med Asla tätt intill.

    Gunga med ett lyckligt barn i knät.

    Doften av liljekonvalj i mitt vardagsrum.

Liljekonvaljer - reaktionista.se

    Vatten som glittrar i solljus.

    Att få berätta för någon vad den betyder för mig.

    Doften av syrén i vindarna.

    Få in ordet “utslag” i en text om misshandel. Socionomhumor.

    Roströda ladugårdsdörrar.

Rostrött - reaktionista.se

    Göra de bästa vegoburgarna till fredagskvällen, bara för mig, och känna hur det bygger upp relationen till mig själv.

    En liten hand som greppar min.

    Att få nya perspektiv i diskussioner.

    Meditationens vila.

    Vildvin mot Kloster kyrkas tegelfasad.

Vildvin Kloster kyrka - reaktionista.se

STJÄRNLÄNKAR

    Utmattningssyndrom är ett tydligt symptom på ett ohållbart samhälle. Clara skriver klarsynt om detta.

    Elsa skriver sina tankar om hur en får ett förhållande att hålla länge så att jag tror på det.

    Fina Sandra har släppt några blogginlägg igen och skriver klokt om varför det kravlösa lustfyllda behöver komma i första hand.

    En djupt berörande och modig text om att känna sig ensam och att tappa sin hemkänsla, av Angeliqa.

    Om du liksom jag älskar blomster kommer du älska Annelies foton. De känns, bränner till och ger gåshud.

Fyll på med dina stjärnögonblick i kommentarsfältet så hjälps vi åt att sprida vardagsmagin.

10 kommentarer

 1. Smultronsyster Svara

  Vilken fin vecka! Jag har förresten hängt med här inne ett tag nu men någon gång måste det bli en kommentar också tänkte jag. Inte bara i tanken alltså… Åh, jordgubbsketchup önskar jag mig också till frukost nu <3 Så glad för både din och tigerungarnas skull att ni har varandra så nära. Värdefullt!

  Jag är också riktigt trött nu. Det är så skönt att känna sig mindre ensam i det när du skriver om det. Och jag känner verkligen extra stor tacksamhet för att jag ser de små glädjeglimtarna då. Det finns ändå så himla mycket fint att liksom klamra sig fast vid när annat känns svårt. Grässtrån mellan barfotatår. När solvärmen gör kroppen mjuk och avslappnad. Att få sova gott trots en dunkande huvudvärk. Syrenerna! Glädjen i att ta fram färgpennor och bara rita massor av hjärtan. När några grannbarn blev nyfikna på mig och hälsade med vink, fnitter och att visa en snigel de hittat. Så gulligt! 🙂 Några minuter mitt i natten när jag stod med vidöppet fönster, andades klar luft, tog in den omfamnande grönskan i gatlyktans sken och kände total frid i hela mig. Färska blåbär och hallon. En vänlig röst i ett kort opersonligt telefonsamtal som gav hela den dagen extra värme. Ljumna, stjärnklara nätter. Piggheten hos en blåmes – och alla möjliga och omöjliga vinklar den satt i när den hoppade runt i ett träd. Att landa i stunder av acceptans och andas helt fritt. Sjunga ut känslor. Blommande kastanjer (ja, för all del, allt som blommar och är grönt!). Möta igelkottar på lugna kvällspromenader. När "Fields of Gold" i öronen lockade fram några tårar som fastnat. Näktergalens sång.

  Ja, TACK såklart också för att du delar med dig och inspirerade mig till att tänka efter och skriva nu! Du skriver verkligen så vackert och berörande. <3 Kram fina Wilda och hoppas du snart kan få tillbaka mer ork igen!

  • Jag läste din kommentar sent igår och min bröstkorg bara svämmade över av värme. Så så så fint att du kommenterar och säger hej. Det är något extra när läsare ger sig till känna. Dessutom verkar du ju verkligen vara en like vad gäller att se vardagsmagi. Otroligt vilka fina bilder du skapar framför min inre blick med dina ord. Jag bara myser i känslokavalkaden. Jag blir berörd ända in i hjärteroten. Hur länge har du hängt här? Om du vill får du gärna berätta mer om dig själv. Blev så nyfiken nu 😉 Tusen tack! Varmaste (eller svala om du föredrar det nu haha) kramar till dig

   • Smultronsyster Svara

    Vad jag uppskattar din uppskattning! 😉 Din värme och dina ord gjorde mig alldeles obeskrivligt glad och rörd nu. Så jättefint att få den bekräftelsen att jag lyckades förmedla värme och vardagsmagi tillbaka. Jag kan skriva lite mer till dig i ett mail någon dag snart. Varma kramar till dig med (och på tal om svala förresten hörde jag svalor igår och det var riktigt somrigt!)

    • Så himla fint att du skrev så vi fick känna det här 😀 Och åh svalor är verkligen somrigt. Skriv gärna, alltid välkommet! Kram!

 2. Älskar dina stjärnögonblick (och så fint att också vara ett av dem =) – de påminner mig om att ta tillvara på alla små detaljer i vardagen. Och njuta av exakt dem. TACK för att du påminner om och om igen!

  • Tack bästa du! Det var verkligen en träff mitt i hjärtat du fick in där 😉 Så himla fint! Det är så lätt att tappa detaljerna när livet bara rullar vidare, men stjärnögonblicken är en viktig påminnelse för mig att se det som ibland känns självklart. Glad att det har samma effekt för dig, och några fler. <3

Kommentera