Jösses Amalia! 200 inlägg med stjärnögonblick! Hur gick det till? Egentligen är det väl ännu längre sedan jag började samla på fina stunder för att ge livet fler nyanser. Nu är det en naturlig del av varje vecka. Även om klockan återigen har passerat läggdags denna lördagskväll så vill och behöver jag se över veckans stjärnor och kärnor.

Jag har haft en tudelad vecka. Den började alldeles strålande med härliga dagar på praktiken, en kväll hos gosiga fadderbarn och en fin lunch med en vän på min lediga dag. Sen följde två dagar då min tillvaro började gunga, både i tuffa känslor på praktiken och med ett seminarium där jag fick information om att det som skulle ha löst sig i våras inte alls hade löst sig. Blir så trött!

En avgörande skillnad är att jag numer inte sväljer känslorna, jag använder dom. Jag säger ifrån, lägger tillbaka ansvaret, gråter ur mig, pratar av mig och låter känslorna landa. Så efter det veckoslutet var det skönt med en heldag då jag tig dagen precis som den kom med skogspromenad och balkongstök. Söndagens plan är att äta hotellfrukost och hänga på relaxavdelningen med Denise och Marielle. Ja, idag är en sån dag som blir bra för att vi gör den till det. Morgondagen bär sina egna bekymmer.

Lillåudden Västerås - reaktionista.se

     Den disiga regniga morgonpromenaden längs Mälaren.

     Att skicka in seminarieuppgiften och känna att den var klar.

     Hitta små små potatisar i jorden när jag rensade på balkongen.

     Lägga tillbaka ansvar som inte är mitt.

     Hämta ut en min Marlene Birger-skjorta från Sellpy på posten.

Wilda i skjorta - reaktionista.se

     När 6-åriga A tittade upp på mig och sa “världens bästa Wilda” och kramade mig.

     Känna mig skarp och samtidigt mjuk.

     Att uppnå över 10 000 steg fem dagar i rad utan att bli sjuk av det.

     Dricka en kopp te till ljudet av smattrande regn.

     Tillfredsställelsen av att klippa ner de trötta växterna inför vintern.

Balkongens sista kryddor - reaktionista.se

     Vakna till en guldig soluppgång.

     Att det blev ett moment i leken att “krama på Wilda” <3

     Angelicas fotografier som inger mig lugn och ger mig framtidstro.

     Ringar på vattnet av regndroppar.

     Den röda bron mitt i den annars grå strandpromenaden.

Lillåudden - reaktionista.se

     Vattendroppar på blad och speglingarna i dom.

     När regnet öste ner och det väntade en 20 minuters promenad och en vän frågar “ska jag hämta dig?”. Svar: JA!

     Att ha något att ge någon annan.

     Höstfärgerna som jag trivs sååå bra i. Önskar att jag kunde bada i dom!

     Spegla en klient i en situation där jag annars hade suttit tyst därför att jag kände att det verkligen behövdes.

Höst - reaktionista.se

     När aktivitetsklockan hjälper mig att ta pauser från stillasittandet även om jag ser ut som en tok när jag går runt i lägenheten för att få ihop mina 250 steg i timmen.

     Rådjuren som stannade upp och tittade på mig (och jag på dem) i skogen.

     När lilla L visade hur man “mormorviker” kläder.

     En vän som hörde av sig i en jobbig situation och kunde komma till mig och ta hand om sig i det.

     Lunch på restaurang P2 som alltid är MUMS! Denna gång tortellini i paprikasås – och med en fin vän som sällskap dessutom!

Tortellini i paprikasås - reaktionista.se

Stjärnlänkar

     En klockren ny favorit på instagram är notesfromyourtherapist som sätter ord på så många insikter från min egen terapitid. Livsvisdom utlovas!

     Detta inlägg av risingwoman fastnade djupt hos mig och landade alldeles självklart, om relationer och att vara sin egen och låta andra vara det.

     Johanna Nilsson / Slowfashion har påbörjat en second-hand-guide för vårt avlånga land – tipsa gärna om dina bästa ställen så fyller vi på! Vill du ha tips på second hand i Eskilstuna så har jag listat alltihopa här.

*

Hur var din vecka?

med kärlek,

Kommentera